Saltmandler med rosmarin
Saltmandler er lidt af en favorit snack herhjemme – det er nemt og hurtigt at lave og det behøver ikke kun at være mandler vi bruger, men kan snildt tilberedes med andre nødder også. Min favorit er enten ren mandler eller en blanding af cashewnødder og mandler – perfekt til et glas rødvin fredag aften, til en skøn cocktail eller som en del af en tapas anretning.
Jeg har tilføjet finthakket rosmarin til de saltede mandler. Tre ingredienser og så har man en toplækker og stadig sund snack.
Prøv også: opskrift på 3 x popcorn med smag >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Saltmandler med rosmarin
- 150 g mandler
- 0,50 tsk flagesalt
- 0,50 dl kogende vand
- 1 spsk frisk rosmarin, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skyl mandlerne grundigt. Opløs salt i vandet og vend mandlerne deri.
Fordel mandler og vand ud på en bage plade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 150 grader varmluft i 15 minutter, til vandet er fordampet, og mandlerne er sprøde. Lad dem køle af på bagepladen.
Drys finthakket rosmarin over mandlerne og server når de er afkølet.
Opskriften giver ca 2 dl
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Spændende med rosmarin, som jo i sig selv giver en dejlig smag!
Jeg tænkte dog på, om det når at afgive smag, når det først tilsættes til sidst?
Har du prøvet at blande rosmarinen i saltvandet og bage det med i ovnen? Det bør vel afgive mere smag til mandlerne.
Hej Michael
Det er så lækkert med rosmarin til saltmandler. Det fungere glimrende at tilsætte den friske rosmarin til sidst, du kan også vende det med fra start, og så kan man lige fint bruge tørret og frisk rosmarin.
Kh Ann-Christine
Første opskrift der ikke dur for mig.
Der er virkelig mange lækre opskrifter på salte mandler, denne er desværre ikke een af dem. De skrumper og taber skallen i forhold til dem der ligger i blød 20 min og bages uden vandet ved.
Hej Camilla
Det du beskriver har jeg aldrig oplevet, så det lyder lidt mærkeligt.
Hvilke mandler bruger du?
Kh Ann-Christine
Nem opskrift som jeg fulgte til punkt og prikke. Men desværre blev mine mandler ikke sprøde, men bløde. Øv. Gav dem ellers lidt ekstra tid i ovnen. Kan man på nogen måde redde dem?
Det kan ske hvis mandlerne ligger for længe i vandet. Prøv at se om din ovn har en tørrefunktion (det har en del nyere ovne) og så kan de evt tørres ved 50 grader.
Kh AC