Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/parmesan-biscotti-med-sort-peber/

Parmesan biscotti med sort peber og rosmarin

Parmesan biscotti med sort peber er en herlig sprød sag som er perfekt til en lille snack inden middagen.

De sprøde ostekiks gør sig glimrende til både en velkomst cocktail eller et glas mousserende vin og så er de jo lidt fine at stille frem sammen med saltmandler og andre skønne små snacks, oliven, vindruer, oste mv. De vil også være helt perfekte til et ostebord med charcuteri.

Du får lidt tips og ideer til variation af opskriften længere nede i indlægget, under opskriften.

Prøv også: små skønne snacks før julemiddagen >>

PT60M

Parmesan biscotti med sort peber og rosmarin

Tid i alt60 min.
Arbejdstid15 min.
Antal30 stk.
Holdbarhed1-2 uger
Ingredienser
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 90 g parmesan, friskrevet
  • 1 øko citron, fintrevet skal og lidt saft
  • 1 tsk frisk rosmarin, finthakket
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 tsk salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 50 g smør
  • 50 g valnødder
  • 30 g pinjekerner
  • 2 æg, gem lidt til at pensle med
  • 2 spsk koldt vand
  • Derudover
  • 1 tsk flagesalt
  • sort peber
  • lidt æg til pensling
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Bland mel, bagepulver, parmesan, fintrevet citronskal, rosmarin, sukker, salt og friskkværnet sort peber. Smuldr smørret i og derefter de grofthakkede valnødder og pinjekerner. Saml dejen med et æg og en smule citronsaft og vand, hvis der mangler væde.

Til dejen til lange pølser, som sættes på en bageplade med bagepapir.

Pensl med sammenpisket æg og drys med flagesalt og friskkværnet peber. Bag dem i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i 20 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af, før de skæres i diagonale skiver, som igen sættes på samme bageplade med bagepapir og bages færdig i 15 minutter ved 175 grader varmluft.

Lad de sprøde ostebiscotti køle af på en rist.