Tomat Bruschetta med fetacreme


Sprøde tomat bruschetta med rørt fetacreme er så lækker en snack, som forret eller lille hapser med en drink inden middagen.
Sprødt brød – her kan man bruge flutes, skiver af surdejsbrød eller hvad man lige har. Cremet feta rørt med basilikum og citronskal, smager i det hele taget bare enormt lækkert og særligt på sprødt brød og toppet med solmodne tomater der bliver til en smagseksplosion, når de bliver bagt i ovnen med krydderurter.
Prøv også: lækre melon med skinke tapas >>
Tomat Bruschetta
- Bagte tomater
- 350 g cherrytomater
- 1 stængel frisk rosmarin
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Rørt fetacreme
- 250 g feta
- 2 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 fed hvidløg, presset
- 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
- 0,50 håndfuld frisk basilikum, finthakket
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 12 skiver flutes
- 1 tsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 0,50 håndfuld frisk basilikum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Ovnbagte tomater
Læg tomaterne på stilke i et lille ovnfast fad på bagepapir. Fordel hvidløg, hele krydderurter, olie, salt og peber over og bag i en forvarmet ovn ved 150 grader i cirka 45 minutter.
Rørt fetacreme
Hæld fetaen i en minihakker med et par spiseskefulde af yoghurten, og kør den til fetaen er godt cremet.
Tilsæt resten af yoghurten, citronsaft, citronskal, hvidløg og friskkværnet peber og kør den på minihakkeren til du har en lækker cremet konsistens. Smag til med salt.
Servering
Rist brødskiverne og gnid dem med hvidløgsfedet. Smør fetacreme på og top med bagte lune tomater, dryp med lidt olie og drys basilikumblade over.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)