Soyamandler
Soyamandler er ganske simple og enkle at lave og kræver blot to ingredienser; mandler og soya.
Perfekt som en lille snack sammen med fx. et glas fredagsvin eller en fredagsøl – eller bare når man trænger til noget lækkert.
Prøv også at hakke dem groft og brug dem i salater – det er ret lækkert.
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Soyamandler
- 130 g mandler
- 2 spsk soja
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom mandler og soya på en pande og varm op mens der røres rundt – sæt temperaturen på middelhøj varm.
Rør hele tiden i mandlerne, indtil soyaen er væk og mandlerne er blevet lige tilpas lækre.
Soyamandler, saltmandler, stegte mandler, brændte mandler. Mandler er sådan en god opfindelse. Finder lige soya frem :)
Enig, – og chokolademandler og lakridsmandler :)
uhmm ja, soyamandler er så lækre. Brugte dem i rødkålssalaten juleaften, lækkert.
Synes de er, et godt alternativ til saltmandler.
God ide at bruge dem juleaften i rødkålssalaten :)
Ja, tak for tippet! Har ret mange mandler på lager efter jul, så nu ved jeg, hvad nogle af dem skal bruges til..:)
Selv tak – og god fornøjelse :)
Jeg har lavet det samme i mange år med græskarkerner og solsikkekerner. De smager også vidunderligt som drys på Hokaidosuppe.
På samme måde kan man også stege kyllingestykker i soya, evt. også hælde lidt vand ved, lægge lå på, så der hele tiden er lidt væske på panden. Og så er det det helt fedtfrit, hvis man vil undgå de kalorier.
VH Lise
Uhm, ja på hokaidosuppe – det smager skønt :)
Hvor lang tid kan man gemme soya-mandlerne, tænker at lave en stor portion – men det kræver jo de kan gemmes lidt :) Og hvad er det bedste opbevarings-tips? :) udover maven selvfølgelig :)
Vi har altid spist dem samme dag – men mon ikke de kan klare nogle dage, måske mere i et lukket glas? Du må teste og sig endelig til, hvis du har gode råd omkring dette ;)
Det smager også godt – og lidt stærkt :-) – hvis man tilsætter 1 spsk cayenne …
Uhmm, det kunne jeg forestille mig :)
Hej,
Jeg laver soyamandlerne i ovnen og gerne en portion på 2-300 gram hver gang.
Mandlerne lægges på en bageplade beklædt med bagepapir og ristes i ovnen ved 200 grader til de har fået farve. Herefter tager samler hjørnerne på bagepapiret og hælder mandlerne i en skål og hælder soya ved- ca. 5 spsk. – man rører lidt rundt og kan nu se om mandlerne kan “drikke” mere soya. Når mandlerne er afkølet hældes de ud på bagepapiret igen og tørrer indtil næste dag. Herefter kan man hælde dem på et glas med tætsluttende låg. De kan sagtens holde sig i 2-3 uger :-)
har prøvet opskriften et par gange, og hver gang ender det med, at jeg smider mandler ud – de er simpelthen så klistrede.
Hvad gør jeg galt (følger opskriften)
Hej Eva,
det er svært at sige. Har panden mon været varm nok? Ellers prøv med halv mængde soya næste gang. Det er selvfølgelig også et spørgsmål om smag og behag om man er til disse soyamandler, men måske det er mere dig med lidt mindre soya.
Kh AC
Mine mandler bliver også helt klistrede.
Brugte sweet soya. Syntes de bliver brankede og fedtede. Det tyder på at det er en ikke så god soya…
Hej Ac dog er jeg kun 11 år men nyder stadig alle og en hver opskrift. Jeg elsker nemlig at se hvordan tingene bliver lavet i et køkken bare fortsæt det gode arbejde
Hej Selma
Mange tusind tak for din søde hilsen, jeg er SÅ glad for at du har glæde af mine opskrifter og det jeg laver – og det er virkelig sødt af dig at skrive det til mig.
Skøn weekend til dig
Kh Ann-Christine