Dadelkugler
Dadelkugler er fantastiske og et meget stort hit herhjemme hos os.
Vi laver dem gerne i forskellige varianter og med krydderier, nøddesmør, frø, kerner og nødder osv i og de smager altid intet mindre end helt fantastisk!
De er fyldige, chokoladelækre og søde -men uden tilsat sukker og så er de lynhurtige at lave og kan fryses ned, hvilket er smart for så kan man fint lave en større portion dadelkugler af gangen.
Prøv også: min bedste opskrift på saltmandler >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 15 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Dadelkugler
- 150 g dadel, gerne medjool, uden sten
- 3 spsk kokosmel
- 30 g mandler
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 3 spsk usødet kakao
- 1 tsk stødt kanel
- Til at trille dem i
- 1 spsk kokosmel
- 1 spsk hasselnødder, finthakket
- 1 tsk usødet kakao
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til det er en glat masse.
Form til små mundrette kugler.
Tril dem i lidt kokosmel, ren kakaopulver, finthakkedde hasselnødder – eller spis dem som de er.
Det lyder lækkert :-) Der burde følge smagsprøve med :P Det er først nu det går op for mig, at du har en hel side med opskrifter. Den må jeg kigge lidt nærmere på :-)
De smager så skønt..
Jeg laver dem med havregryn istedet for kokos og så blender jeg mandler med også, og nogle gange revet appelsinskræl og en lille sjat kaffe.
mums!
Anette B,
Ja det må du endelig gøre, kunne jeg dog bare sende en smagsprøve ud i cyberspace, så gjorde jeg det :-D
Louise,
Lyder virkelig lækkert!
Åh hvor det dog lyder lækkert (som sædvanligt!)
Og at der er et touch af chili i, varmer om mit hjerte.
Chilien giver sådan en lækker forøgelse af chokoladens smag!
Ved ikke om du har prøvet det, men faktisk kan en smule chili i frugt-saft og grød gøre rigtigt meget – smagen bliver meget mere intens og frisk på en skøn måde.
Woooow dem må jeg bare prøve. Elsker dadler og den sammensætning med chilli i bare vildt godt. Tak for at dele opskriften.
Annika.
Tak :-) Du bliver vist bare nødt til at prøve dem :-) Tak for tippet med chili i frugtsaft. Tror jeg vil prøve med et drys chili i min morgen-smoothie. -og du har helt ret i chili/chokolade smagen
Catarina
De er vildt gode, meget bedre end de lyder til at være ;-) Du må endelig prøve
Det lyder som om, jeg straks må spørge husbond, om han ikke har lyst til lave nogle ;-)
Madame,
Hvis I har alle ingredienserne, så er der ingen grund til at tøve. De smager pragtfuldt :-)
Husk at børste tænder bagefter. Min tandlæge spurgte om jeg ofte spiste dadler, da jeg havde mange huller i tænderne!
Altså – sikke en fin blog du har her
Denne opskrift må da bare prøves – men jeg har et spørgsmål – måske et lidt fjollet et; har du brugt tørrede eller frisk dadler?
Christina,
Stort velkommen :-) -jeg bruger friske dadler, og gerne medjool
Jeg har tidligere lavet kuglerne efter opskriften og de er fantastiske! I et akut tilfælde af lækkersult og tomt køkkenskab, forsøgte jeg med rosiner og det kan faktisk godt lade sig gøre. De trækker lige lidt mere kakao og en sjat rom for at hænge sammen, men det kan sagtens fungere i en snæver vending. Og det hjalp gevaldigt på lækkersulten :)
Godt at høre, Ditte. Jeg forestiller mig at de bliver helt anderledes med rosiner. Måske skulle man prøve med abrikos også?! Det kunne måske også være lækkert :)
Testede i går denne opskrift samtidig med Caroline Fibæks brownie-opskrift.
Kuglerne vandt! Måske pga. det ekstra lækre lag af chokolade. Jeg ofrede en formue på raw cacao pulver…ved ikke om det gør en forskel…men det smager virkelig igennem af chokolade.
Det bliver helt sikkert en opskrift, der vil blive brugt igen og igen :-)
Dejligt at høre, Jimmi :) jeg må prøve Raw cacao pulver, jeg bruger normalt Valhrona, det er også godt
Bliver simpelthen nødt til at kommentere på de her ikke syndige kugler. Hold nu kæft de er gode (undskyld sproget), men de smager som om man synder hver eneste gang man tager en bid. Jeg tilførte selv en lille sjat kaffe, lidt finthakket appelsinskræl og et par finthakkede mandler. MUMS siger jeg bare!
Hvor er det skønt at høre, jeg er nemlig selv akkurat lige så vild med dem :) Appelsinskræl skal prøves, god ide!
De smager fantastisk! Jeg bruger lidt lakridspulver. Vi er 6 i vores familie og kun 2 der kan lide dadler, men disse kugler er alle mand helt vilde med. Super lækker opskrift.
Hvor er det dejligt at høre! Jeg elsker dem også med lakrids og alle mulige andre dejlige krydderier. De er så skønne og kan varieres på mange måder – og allerbedst er jo næsten at de smager så syndigt lækkert og så tilmed er helt sunde :)
De her ser bare så lækre ud!
Hvilken ekstra smagsgiver har du haft mest held med?
og hvor mange bliver der ca af denne portion?
Knus Anna
anna-mad.blogspot.dk
Jeg variere dem fra gang til gang og kan næsten ikke vælge en favorit. Johan og Julie´s favorit er nok kanel, kardemomme, vanilje og masser af kakao :)
Jeg vil tro der blev en 20 stykker af denne portion.
Kh Ann-Christine
Jeg lavede dem igår, og de var så lækre. Mine blev lidt bløde, da jeg brugte friske dadler, men det gjorde mig egentlig ikke noget ;-) Jeg lavede det med ristede, hakkede mandler, lidt havregryn og lakridspulver
Det lyder dejlig! Det kan godt være en god ide at komme dem i fryseren en halv time før de skal spises – og ellers bare opbevare dem i køleskabet
NAM! Det smager jo sygt godt!
– skulle hilse og sige, at massen også gør sig glimrende som syndigt smørrepålæg ala. nutella. I sær på en bolle under et par skiver banan ;)
uhmm, super god ide! Som hjemmelavet frugtpålæg, med alverdens lækker smag. Det skal prøves! :)
Har ikke før her i december måned lavet dadelkugler før i min 19-årige lange liv. Jeg fik sådan lyst til at prøve at lave dem, og besluttede mig efter at have kigget en hulens masse opskrifter igennem, at jeg ville prøve denne opskrift. OH.MY.GOD. De smager jo SÅ godt! De er jo virkelig vanedannende! ;.) hihi. De smager jo så meget bedre end kakaobarer, kakaopålæg og lign. man kan købe i supermarkederne. Jeg har i hvert fald ikke lyst til at prøve en anden opskrift lige foreløbig.
Kh Cecilie
Jeg er også vilde med dem og har efterhånden en hel del varianter her på bloggen :) De er totalt vanedannende
Kh Ann-Christine
Yes, jeg er vild med dadelkugler og skal i weekenden prøve din grundopskrift af, som supplement til fødselsdagslagkagen.
Jeg har dog tænkt mig at udskifte kokosolien med et par spiseskefulde peanutbutter og så samtidig tilsætte lidt raw kakaonibs – det giver nemlig sådan en dejlig fornemmelse af knas ;)
Og så må jeg lige samtidig sige, at jeg også sværger til din opskrift på falafel, der findes intet bedre alternativ!
Orv! Lækkert – jeg skal helt sikkert også komme kakaonibs i næste gang jeg laver dem!
Tak for din søde kommentar, det er skønt at høre at du også er falafelfan :)
Okay – jeg har lavet noget genialt, synes jeg selv, som jeg bliver nødt til at dele med dig. Jeg skulle lave smørhorn med remonce i i går. Men jeg løb tør for remonce – oh no! Heldigvis havde jeg en portion blendet dadelmasse til disse kugler, som jeg har brugt som choko-smørrepålæg (ja, det er også smart – sund nutella!!). Anyways – en klat inden i de sidste par horn, som så blev bagt i ovnen. Ud kom de lækreste smørhorn med en lækker og cremet midte af choko-daddel. Det var så godt!!!
Uhm, dét lyder virkelig som en god ide!
Og super god ide at bruge dadelmassen som smørepålæg! Det skal vi da prøve :)
Tusind tak for tippet
Hej Ann-Christine :)
Først, tak for en fantastisk blog, hvor jeg altid kan finde inspiration!
Jeg er lidt i tvivl om de 3 spsk kokosmel skal i dejen eller om det er den mængde, du bruger til at rulle kuglerne i. Jeg tænker umiddelbart af det skal i dejen, men jeg ville lige være sikker.
God dag til dig!
– Camilla Andersen
Hej Camilla,
Tusind tak, det er jeg glad for at høre!
Jeg gør begge dele, det svinger lidt og begge dele smager skønt :)
Dejlig dag til dig
Kh AC
SÅ lækre disse dadelkugler. Jeg har erstattet kokosolien med friskpresset appelsinsaft. Det giver dem et strejf af friskhed, som er også skønt i denne tid.
Mvh. Janne
Uhm, det lyder også super lækkert med appelsin
Jeg lavede dem med tørrede dadler og trillede dem i lakridspulver. Blev SÅ lækkert! Tak for en super god opskrift :)
Hvor er det skønt at høre – og nu får jeg lyst til dadelkugler :)
Kære Ann-Christine
Jeg skal i gang med en større produktion af dadelkugler til min datters fem års fødselsdag i børnehaven.
De er omkring 25 børn plus tre voksne.
Jeg forestiller mig at forme kuglerne i en størrelse, hvor der er en kugle ti hver.
Hvor mange rækker din opskrift her på siden til?
Tak.
Pernille
Jeg sidder her, med en kop kaffe og nyder et par stykker (el ti, ups hehe) efter en veloverstået eksamensopgave er afleveret .. Jeg kan kun anbefale disse små vidundere – de smager skønt og så er de oven i købet mega nemme at lave! mums <3 hehe .. tak for en god blog !
Uhm, hvor lyder det hyggeligt. Jeg glæder mig altså også til at lave dem igen, når vi kommer hjem til DK ;)
Og tillykke med den veloverstået eksamensopgave, så er det tid til dejlig selvforkælelse :)
Hej!
De ser skønne ud og jeg vil nu endelig kaste mig ud i at lave nogle.
Men jeg syns nu at ‘dejen’ er alt for løs til at jeg kan samle den til ‘romkugler’… Den smuldre fuldstændig! Hvad har jeg gjort forkert og hvordan kan jeg redde den?
// Sofie.
Hej Sofie,
Jeg tror det må være forskel på hvor saftige dadler der bruges. Det er blot et bud, men lidt svært at sige, da jg ikke ved hvilke du har brugt Men prøv blot at komme et par ekstra dadler i, så tror jeg det lykkedes fint.
Kh AC
Hej :)
De er fantastiske! Børnene er vilde med dem og det er moren også :)
Tak for mange gode opskrifter, som jeg gør brug af hver uge og gerne flere gange om ugen:)
Vh Dorthe
Hej Dorthe,
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre :) Så skønt at mine opskrifter bliver brugt og skaber glæde :)
Kh AC
Hejsa
Dejlig opskrift på dadelkugler. Da jeg skulle lave dem i går opdagede jeg, at det ikke var dadler, men abrikoser, jeg havde.
De var ret tørre, så jeg overhældte med kogende vand og lod dem trække i 15-20 minutter. Det fungerede fint – og de er bestemt søde nok til mig☺
jeg synes dog, at det er svært at arbejde med massen, den sætter sig fast i kniven på blendere . Har du et fif til at undgå det – massen skal jo heller ikke blive hverken for våd eller tør?
Hilsen Britta
Ps: Dine scones gjorde lykke på arbejde forleden – blot med koldt smør til ?
Uhm, abrikoskugler – det er altså også lækkert. Og hvor dejligt med scones-succes også
Jeg hakker nogle gange dadelmassen, eller abrikos i dette tilfælde og så blender jeg i små mængder. Jeg har en bamicblender og den kan godt klare det lidt hårde arbejde, som det er at komme igennem sådan en omgang her :)
Kh AC
Du bruger en foodprocessor, har du en du kan anbefale? Jeg skal primært bruge den til at rive grønt, lave fiskefars ol. på den :-)
Jeg har en bamix stavblender, som er helt uundværlig i mit køkken. Den kører på 8 år nu :)
Til min bamix har jeg haft stor glæde af denne: http://www.kitchenone.dk/produkt/bamix-slicesy/ Den vil jeg varmt anbefale og den kan både bruges til at rive grønt og til fiskefars.
Nu har jeg så også denne: http://www.valdemarsro.dk/koekkenmaskine/ som supplere bamix til lidt af hvert.
kh AC
Tak for en masse lækre opskrifter – har mest prøvet de søde :-). Kan du anbefale en god foodprocessor – hvilket mærke/model bruger du?
Dejligt at høre :)
Jeg bruger en Bamix stavblender, den er jeg glad for.
Derudover har jeg en Ankarsrum Assistent, men den bruger jeg mest til at røre dej, hakke kød osv.
Kh AC
Gang på gang leverer du, når jeg står med håret i postkassen… Denne gang skal der serveres sundt guf i børnehaven. Jeg vil farve lidt kokosmel med grønt frugtfarve og trille dem i. Og så forsøge at holde fingrene fra dem til levering imorgen tidlig…
Ihh, hvor skønt! Dejligt at kunne inspirere
Rigtig god fornøjelse i dag :)
Har du fundet ud af hvor længe de kan holde sig i køleskabet? ;-)
Og ved du om de kan fryses??
Tak for lækre opskrifter ☺
Hej Grethe,
Jeg har ikke prøvet at fryse dem – men kan sagtens forestille mig at det godt kan lade sig gøre. Test evt en lille portion først.
Mht holdbarhed, så vil jeg tro omkring 14 dage, måske mere
Kh AC
Har du fundet ud af hvor længe de kan holde sig i køleskabet? ;-)
Ved du om de evt kan fryses?
Og tak for lækre opskrifter :-)
Kan de fryses ned?
Jeg tror det, men har ikke testet det :)
OK, de er jo sygt lækre!! Jeg tænkte lidt, HVOR vilde kan sådan nogle havregrynskugler fra fordums tid i smart helse-forklædning lige være… Jeg bøjer mig. De er eminente.
Ejer kun en stavblender, som gjorde blendningen lidt træg – måtte supplere med lidt vand (appelsinsaft ville nok ha’ været lækrere egentlig) for at få gang i maskineriet, så ‘dejen’ blev lidt rigelig våd. Smed mere mandelmel, kokosmel og også lidt forbandede havregryn i. Rullet i finthakket mørk choko og cacao nibs made my day……… Tak for opskrift.
Yeahh, hvor er det godt at du prøvede dem! Jeg er nemlig helt enig og super skøn ide med appelsinsaft i. Nu vil jeg gå i gang med at lave nogle til børnenes madpakker. Sådan en lille dejlig hapser er de nemlig også ret vild med som en sød overraskelse i madpakken.
Kh AC
Hejsa
Hvor meget mandelmel putter du ca i? Kan ikke helt finde ud af hvor meget mel 10 mandler svarer til.. Vi Jenny
Prøv med et 2-3 spsk, og suppler op hvis den skal være fastere :)
De smager helt fantastisk, fulgte bare opskriften, undlod kokosolie, men det var bare så nemt og lækkert !!
P.s. Fantastisk blog. Elsker din chili con Carne ;)
Hvor er det dejligt at høre :)
Og tusind tak <3
Hej, hvor mange bliver der af sådan en portion :-)
Jeg skal lave til ca 22 personer…
Kh Lotte
Det kommer lidt an på hvor mange de skal spise hver?
der bliver ca 20-25 stk af portionen her :)
Hvor mange er der ca til i den opskrift?
Der bliver 12-15 stykker i alt
Hov, det er da denne opskrift de har brugt på DR… jeg så Lægen Flytter Ind og der lavede de dadelkugler. Jeg ville lige sammenligne opskrifter og ser at de er helt ens. Opskrift og beskrivelse.
Tjekkede lige på dr.dk også og de har screencappet herfra. Blot til info :)) Ser gode ud. Glæder mig til at prøve.
Hej Maria,
Tusind tak for at gøre mig opmærksom på det :)
De havde blot lige glemt at skrive kilde på – og nu er alt ok :)
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
De se monster lækre ud, men hvis man ikke kan tåle mandler, hvad tænker du, kunne være et alternativ?
Du kan fx lave dem med havregryn i stedet, for at undgå nødder helt. Det er også dejligt
– ellers er de også skønne med hasselnødder, macadamia og valnødder
Hej – jeg synes ikke, at jeg får flere end ca 8-9 stk ud af dejen med friske dadler, og jeg de bliver altså ikke formet særlig store… jeg ved slet ikke hvordan jeg skal få dem til at række til 20 stk. Er de på størrelse med en 1 krone?
bh Tine
Hej Tine,
Jeg er kommet til at lave en slåfejl i opskriften her! Og du har helt ret :)
Jeg har lige været i gang med at opdatere alle opskrifter med mængde og der er jeg kommet til at skrive forkert her.
Kh AC
Hejsa
De er super lækre, jeg har dog erstattet kokosolie/smør med en banan.
Har du erfaring med og fryse dem ned så man kan lave en større portion af gangen?
Kh. Anne-Dorthe
Hej Anne-Dorthe,
Det er dejligt at høre og de kan sagtens fryses ned, det fungere helt fint
Kh AC
Har lige lavet dadelkuglerne, det tog max. 10 min. og de er simpelthen bare gode. :-)
Dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej :-)
De lyder mega lækre de dadel kugler! Jeg bliver dog nødt til lige at spørge dumt: Den mængde kokosmel du har angivet, den skal blandes i massen og ikke til at trille i, korrekt? :-)
Kh Charlotte
Hej Charlotte,
Begge dele går faktisk helt fint. Jeg skifter mellem at komme det i ‘dejen’ og at trille dem i kokosmel, nogle gange gør jeg begge dele :)
Kh AC
Jeg synes, du også skal have en kommentar til opskriften fra en mand, der elsker kød, øl og fodbold og ikke har brug for at tabe sig. De er virkelig gode! Jeg brugte mandelmel i stedet for mandler, så konsistensen blev helt fin. Det kunne børnene rigtig godt lide.
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din fine hilsen :)
God morgen,
Ved godt den her opskrift er ret gammel, men håber du kan hjælpe med et spørgsmål. Jeg har mandelallergi og er generelt ikke så god til nødder. Kan de erstattes med havregryn eller andet?
Mange tak. Glæder mig til at prøve dem.
Dbh, Helene
Hej Helene,
Det kan du tro jeg gerne vil. Du kan sagtens komme havregryn eller andre gryn i, i stedet for nødder – det vil også være rigtig lækkert :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Har lige lavet endnu en portion af disse lækre dadelkugler ?
Sidste gang rullede jeg dem i lakridspulver, og det skal disse også, uhhm det er bare guf.
Berit
Det smager nemlig bare så skønt! Den variant er jeg også vild med (og min søn, som elsker lakrids!)
Kh AC
Jamen for Søren da…. super opskrift
Og fantastisk blog
Skønt at høre :)
De er jo alt for lækre. Tak for opskriften!! Rullede dem i lakridspulver – det kan varmt anbefales
Lyder også lækkert! :)
Tak for din tilbagemelding på opskriften, det er dejligt at høre
Kh AC
Uuuh de er lækre. Jeg har lidt problemer med at dejen blev for fedtet. Jeg var virkelig fedtet ind ;-) er det mandler jeg skal putte i for at gøre den mere tør?
Tak for en fantastisk inspirerende blog.
Ja, det er det nemlig. Eller ekstra kakao, hampefrø eller lign.
Tak for din søde hilsen
Fantastisk opskrift på dadelkugler. De blev meget anderledes end dem i din bog. Og egentlig også bedre, så det er den her opskrift jeg vil lave fremover :)
Jeg har fået investeret i en slicesy :) Tror du at selve slicesy’en (uden rivejernet) kan gøre det samme som den lille minihakker der følger med blenderen?
Vil nemlig gerne lave en større portion :)
Kh Louise
Hej Louise,
Dejligt at høre! :)
Jeg har ikke prøvet med en slicesy, men mon ikke den fint kan bruges til formålet. Del evt dadlerne op i mindre portioner, så du sikrer at den kan holde til arbejdet ;)
God fornøjelse
Kh AC
Har netop lavet disse kugler, og de var intet mindre end fantatiske.
Jeg er gået igang med at jeg ikke må spise slik og kager, så disse her er en rigtig god erstating til slik.
Det er dejligt at høre, Bettina :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Mums hvor er de lækre! Er ellers ikke god til dadler, men sådan her….Wauh….det bliver fast snoller her i huset.
Fedt♡ Det er dejligt at høre!
Kuglerne kan holde sig meget længere end tre dage på køl, hvis man laver en stor portion. Det gjorde jeg til jul sidste år, og overtrak dem med chokolade. De holdt i hvert fald i halvanden måned.. eller var det kun én? :)
Hej :)
Kan man bruge noget andet (fx. en stavblender) til at mixe det sammen med? Eller kan man måske hakke det fint nok? Ejer desværre hverken foodprocessor eller bamix blender ?
Jeg tror ikke en alm stavblender kan holde til arbejdet, vær ihvertfald opmærksom på at slukke den hvis du oplever at det ikke går an. Alternativt skal du tage dig god tid og hakke alle ingredienserne sammen på et skærebræt med en skarp kniv.
Kh AC
Skal de opbevares på køl?
Jeg leder efter en god “konfekt” til bedsternes julegave. De her ville være så lækre i et glas – men kan de holde til ikke at være på køl i nogle dage?
De kan fint holde til ikke at være på køl, men bliver lidt blødere i konsistensen, uden dog at ‘gå ud af form’
Sikke en sød ide, jeg håber det bliver et hit ♡
Hvor finder du vaniljepulver? Mine vaniljestænger bliver for gamle inden jeg får brugt resten, så jeg ville gerne have noget vaniljepulver, men kan kun finde vaniljesukker i mit supermarked.
Jeg har de seneste mange gange købt den fra urtekram
Er det over nettet, eller kan det findes i en butik?
Jeg køber det i Super Brugsen :)
Mega gode!! Jeg lavede dem uden mandler, og det smager også rigtig godt. Elsker din side :-)
Kh.
Ann
Hvor er det dejligt at høre :)
Kh AC
Simpelthen sådan en lækker opskrift. Jeg har efterhånden lavet dem en del gange.
Hvor længe vil du sige at holdbarheden er?
Omkring 1-2 uger på køl og 1-3 måneder i fryseren (de kan sagtens fryses)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hvordan opbevares de bedst, hvis man vil have dem stående på arbejdet til en sund snak? Og hvor længe holder de før de bliver dårlige?
I køleskabet (eller fryseren)
I kan fint have dem i fryseren og tage en portion op hver dag til at sætte frem at spise i løbet af arbejdsdagen. De tør hurtigt op og kan holde sig længe på den måde.
Kh AC
Ih, havde helt glemt de her. De skal klart laves til jul <3
Har du kakao i som basis, inden du smager til med andet?
Tænker lakridskugler. Gi’r kakaoen så noget godt til dem, eller udelader du den der?
Jeg kommer som regel kakao i dem, men du kan sagtens eksperimentere med nogle uden også.
Kh AC
Hej,
De smager fantastisk! Når jeg putter det hele i blenderen, bliver det hurtigt ‘skubbet op’ og skal gang på gang skubbes ned med en ske igen. Kan man gøre noget ved dette, for eks tilsætte vand eller anden væske?
mvh Nanna
Der skal ikke mere væske i.
En alm blender er ikke super til det, minihakker, foodprocesser eller bamix blender kan som regel klare det :)
Kh AC
Det er svært at då ‘dejen’ til at hænge sammen. Hvad kan jeg putte i af ekstra ting så det klistrer bedre?
Det kommer meget an på hvilke dadler der bruges, friske dadler eller medjool dadler er ret saftige. Men hvis du bruger tørrede dadler kan det være du skal supplere op med lidt vand, æblejuice eller hvis du har andre saftige tørrede frugter, som fx figner eller abrikos, så kan de også bruges.
Kh AC
De smager skønt, men jeg tror ikke min lille OBH minihakker kan klare opgaven. Så de er meget groft hakket. Den kan ikke hakke dadlerne godt nok. Er der nogen anbefaling til hvilken maskine der kan klare dadelkugle prøven?? ☺️ Jeg vil nemlig købe en ny men spr er blot hvilken … 🧐 Ps. Tak for gode opskrifter og inspiration 😉
Hej Katharina,
Hvis jeg skal anbefale en maskine alene til dadelkugler og fx hummus og guacamole mv, så er jeg virkelig glad for min mini kitchenAid minihakker, som jeg har tippet om her: https://www.valdemarsro.dk/mine-bedste-koekkenmaskiner/ Husk gerne at kør alle de tørre ingredienser og nødder på den først, inden dadler kommes i.
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hvilken kakaopulver bruger du?
Det variere lidt, oftest er det en kakao fra valhrona eller en økologisk variant fra supermarkedet – begge dele usødet og ren kakao
Kh AC
Hejsa!
Jeg har lavet dine dadelkugler mange gange, men denne gang ville det ligesom slet ikke klistre sammen, så de kunne ikke rulles, så jeg prøvede at putte mere kokosolie i, men det hjalp heller ikke, det blev ved med at smuldre. Kan det være pga, at dadler måske har været for tørre? Har bare aldrig prøvet det før.
Tak for en rigtig god hjemmeside :-)
Hej Tine,
Mange tak for din søde hilsen.
Hvis du har brugt tørrede dadler, så er det sikkert derfor. Nogle af dem kan være lidt for tørrede til denne opskrift og så må der lidt væde til. Du kan prøve at komme et par spsk appelsinsaft i, så bløder det op så de kan trilles
Kh AC
Lækker opskrift , de smager fantastisk. Men jeg undre mig over at min masse klister lidt. Når jeg triller dem bliver min håndflade helt fedtet ind i massen. Hvorfor ved jeg ikke🤔. Jeg lavede 2 portioner, de blev ens i massen. Den sidste portion jeg lavede var med pebermynte smag. Det kan anbefales😋
Det kommer helt an på hvor saftige de dadler du har brugt er :)
– og helt enig, pebermyntesmag er også et hit herhjemme
Kh AC
Hej
Kommer du også kokosmel i selve “dejen” eller er det kun til at rulle kuglerne i? 🤨
Glædelig jul
Jeg kommer også kokosmel i dadelkuglerne, det kan du variere helt frit som du synes :)
Rigtig glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hvor er de bare lækre! 😍 Jeg overtrækkede dem med mørk chokolade (70%)… MUMS!
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen ♡ – og de er så lækre chokoladeovertræk :)
Kh Ann-Christine
Har lavet dem mange gange efterhånden og elsker dem 😊 men hvor blev den spsk kokosolie af som tidligere stod i opskriften?
Tusind tak :)
Jeg bruger ikke længere kokosolie, men det kan du frit gøre som du synes :)
Kh Ann-Christine
Hvor kan man evt. finde næringsindholdet ift kj og kcal?
Med Valdemarsro Premium: https://www.valdemarsro.dk/valdemarsro-premium/ har vi netop lanceret energiberegning på alle oopskrifter, hvis man logger ind her på web – så kan du klikke på bjælken under den lyserøde opskriftsboks og energiberegningen vil folde sig ud.
Kh Ann-Christine
Hvordan bruger du nøddesmørret i disse kugler, erstatter du dem med noget andet, hvor meget bruger du?
Med venlig hilsen Freja
Jeg kommer indimellem omkring 1-2 spsk i, alt efter hvor stor en portion jeg laver og justere konsistensen med eventuelt flere nødder, hampefrø, havregryn eller lignende
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Når man ikke kan tåle nødder, kan man så bytte dem ud men havregryn fx?
Prøv det endelig af – du kan også bruge solsikkekerner, pinjekerner eller andre frø/kerner, hvis du kan tåle dem.
Kh Ann-Christine
Jeg var helt vilde med at lave disse sidste år, men der stod der også kokosolie i opskriften? Jeg vil gerne lave dem præcist som sidste år :-)
Hvor meget kokosolie stod der før der skulle i?
På forhånd tak! :-D
Du kan se tip og mængde under opskriften :)
Det er nogle år siden jeg har ændret det, så kokosolie er røget med som tip.
Kh Ann-Christine
Forstår ikke helt hvad jeg gør galt. Jeg gør som der stå i opskriften med de rigtige mængder og ned i en mini hakker men det er en tør blanding
Hej Casper
Har du brugt tørrede dadler i stedet for medjool dadler, så se gerne tips under opskriften.
Kh Ann-Christine
De smager fantastisk .. vores yngste på 10 år syntes de er så lækkere . Og fik 2 med i madpakken i dag. Tak for endnu en fantastisk opskrift..
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej :-)
Det lyder rigtig lækkert og jeg bruger ofte dine dejlige opskrifter.
Jeg bliver dog nødt til at dele at både min søsters og min food processor, gik op i røg og gik i stykker ved denne daddelkugle opskrift.
Tænker ikke vi kan være de eneste det er sket for – begge vores food processor blev på ét sekund brandvarme og begyndte at ryge.
Hendes var fra KitchenAid og min fra Baun.
Kan du anbefale et andet mærke? og er det noget du har hørt før?
Kh Christine
Hej Christine
Mange tak for din søde hilsen, jeg er glad for du har glæde af mine opskrifter.
Ej, hvor ærgeligt med jeres foodprocessor. Det har jeg ikke hørt om tidligere og heller ikke selv oplevet. Jeg har selv en stavblender fra bamix og en minihakker fra KitchenAid, som snildt klare at lave dadelkugler – blot jeg starter med at hakke de tørre ingredienser først og derefter tilsætter dadlerne.
Kh Ann-Christine
Tak for en fantastisk opskrift, mine hasselnødder vil dog ikke sidde fast… har du nogle god råd til hvordan jeg får den til at bliver på dadelkuglerne. På forhånd tak. De bedste hilsner Alexandra
Hej Alexandra
Tusind tak for din søde hilsen, jeg trykker dem blot godt ind i dadelkuglerne når jeg ruller dem. Kan dadelmassen evt være blevet lidt for fast?
Kh Ann-Christine