Dadelkugler
Dadelkugler er fantastiske og et meget stort hit herhjemme hos os.
Vi laver dem gerne i forskellige varianter og med krydderier, nøddesmør, frø, kerner og nødder osv i og de smager altid intet mindre end helt fantastisk!
De er fyldige, chokoladelækre og søde -men uden tilsat sukker og så er de lynhurtige at lave og kan fryses ned, hvilket er smart for så kan man fint lave en større portion dadelkugler af gangen.
Prøv også: min bedste opskrift på saltmandler >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 15 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Dadelkugler
- 150 g dadel, gerne medjool, uden sten
- 3 spsk kokosmel
- 30 g mandler
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 3 spsk usødet kakao
- 1 tsk stødt kanel
- Til at trille dem i
- 1 spsk kokosmel
- 1 spsk hasselnødder, finthakket
- 1 tsk usødet kakao
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør til det er en glat masse.
Form til små mundrette kugler.
Tril dem i lidt kokosmel, ren kakaopulver, finthakkedde hasselnødder – eller spis dem som de er.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tak for en fantastisk opskrift, mine hasselnødder vil dog ikke sidde fast… har du nogle god råd til hvordan jeg får den til at bliver på dadelkuglerne. På forhånd tak. De bedste hilsner Alexandra
Hej Alexandra
Tusind tak for din søde hilsen, jeg trykker dem blot godt ind i dadelkuglerne når jeg ruller dem. Kan dadelmassen evt være blevet lidt for fast?
Kh Ann-Christine
Hej :-)
Det lyder rigtig lækkert og jeg bruger ofte dine dejlige opskrifter.
Jeg bliver dog nødt til at dele at både min søsters og min food processor, gik op i røg og gik i stykker ved denne daddelkugle opskrift.
Tænker ikke vi kan være de eneste det er sket for – begge vores food processor blev på ét sekund brandvarme og begyndte at ryge.
Hendes var fra KitchenAid og min fra Baun.
Kan du anbefale et andet mærke? og er det noget du har hørt før?
Kh Christine
Hej Christine
Mange tak for din søde hilsen, jeg er glad for du har glæde af mine opskrifter.
Ej, hvor ærgeligt med jeres foodprocessor. Det har jeg ikke hørt om tidligere og heller ikke selv oplevet. Jeg har selv en stavblender fra bamix og en minihakker fra KitchenAid, som snildt klare at lave dadelkugler – blot jeg starter med at hakke de tørre ingredienser først og derefter tilsætter dadlerne.
Kh Ann-Christine
De smager fantastisk .. vores yngste på 10 år syntes de er så lækkere . Og fik 2 med i madpakken i dag. Tak for endnu en fantastisk opskrift..
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine