Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/muslibar-der-ikke-skal-bages/

Toplækre muslibar – der ikke skal bages

Når jeg laver dadelkugler herhjemme, så er det altid et kæmpe hit. Chokoladekugler kalder Johan og Julie dem – og det er nok det skønneste treat, de kan få med i madpakkerne. Jeg kommer to – tre små dadelkugler i et lille bæger med låg, sammen med lidt blandede friske bær og nødder. I går lavede jeg dadelkuglerne lidt anderledes. Lidt mere som en muslibar og selv om det i mine øjne er lige på kanten at kalde dem en rigtig müslibar ala denne opskrift  – så hittede de nu alligevel ret stort.

“De smager så mega lækkert, at det føles som om min mave kommer helt til at smile” sagde Julie. Og bedre kompliment kan man vel nærmest ikke give sådan en opskrift.

PT20

Muslibarer der ikke skal bages

5 stk    20
5 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
20
Fremgangsmåde

Hak dadlerne groft.

I en minihakker til en stavblender kommes kanel, kakao, kardemomme og 5 spsk grovvalsede gryn + halvdelen af dadlerne. Kør det rundt indtil det er en jævn masse. Tag halvdelen op og kom resten af dadlerne i og kør også det til en ensartet masse. Ælt begge halvdele godt sammen, sammen med sesamfrø, hakkede mandler og 1 tsk kakaonibs. Form 5 små müslibarer og vend dem i gryn, flager og kakaonibs. Det skal gerne trykkes lidt godt ind i barerne.

Opbevares på køl. – kan også trilles til runde dadelkugler.