Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/muslibar-der-ikke-skal-bages/

Toplækre muslibar – der ikke skal bages

Når jeg laver dadelkugler herhjemme, så er det altid et kæmpe hit. Chokoladekugler kalder Johan og Julie dem – og det er nok det skønneste treat, de kan få med i madpakkerne. Jeg kommer to – tre små dadelkugler i et lille bæger med låg, sammen med lidt blandede friske bær og nødder. I går lavede jeg dadelkuglerne lidt anderledes. Lidt mere som en muslibar og selv om det i mine øjne er lige på kanten at kalde dem en rigtig müslibar ala denne opskrift  – så hittede de nu alligevel ret stort.

“De smager så mega lækkert, at det føles som om min mave kommer helt til at smile” sagde Julie. Og bedre kompliment kan man vel nærmest ikke give sådan en opskrift.

PT15M

Muslibarer der ikke skal bages

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 uger
Kan frysesJa
Antal5 stk.
Ingredienser
  • 14 dadel, uden sten
  • 2 spsk kakao, usødet
  • 1 spsk kanel
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 5 spsk havregryn, grovvalset, alternativt spelt, rugflager
  • 5 spsk mandler, hakkede - fint eller groft efter smag
  • 1 tsk sesamfrø
  • Drys
  • 3 spsk havregryn, grovvalset, til at vende i
  • 2 tsk kakaonibs
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Hak dadlerne groft.

Kom kanel, kakao, kardemomme og 5 spsk grovvalsede gryn og dadlerne i en foodprocessor. Kør til det er en jævn masse.

Ælt sammen med sesamfrø, hakkede mandler og 1 tsk kakaonibs.

Form 5 små müslibarer og vend dem i gryn, flager og kakaonibs, som trykkes lidt ind i.

Opbevares på køl. – kan også trilles til runde dadelkugler.