Raw muslibar
Når jeg laver dadelkugler herhjemme, så er det altid et kæmpe hit. Chokoladekugler kalder Johan og Julie dem – og det er nok det skønneste treat, de kan få med i madpakkerne. Jeg kommer to – tre små dadelkugler i et lille bæger med låg, sammen med lidt blandede friske bær og nødder. I går lavede jeg dadelkuglerne lidt anderledes. Lidt mere som en muslibar og selv om det i mine øjne er lige på kanten at kalde dem en rigtig müslibar ala denne opskrift – så hittede de nu alligevel ret stort.
“De smager så mega lækkert, at det føles som om min mave kommer helt til at smile” sagde Julie. Og bedre kompliment kan man vel nærmest ikke give sådan en opskrift.
Arbejdstid 15 min.
Antal 6 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Raw Muslibar
- 150 g medjool dadler, uden sten
- 2 spsk usødet kakao
- 1 spsk stødt kanel
- 0,50 tsk stødt kardemomme
- 50 g finvalset havregryn
- 30 g mandler, finthakket
- 1 spsk sesamfrø
- Drys
- 3 spsk finvalset havregryn, til at vende i
- 2 tsk kakaonibs
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Hak dadlerne groft.
Kom kanel, kakao, kardemomme og havregryn og dadlerne i en foodprocessor. Kør til det er en jævn masse.
Ælt sammen med sesamfrø, hakkede mandler og kakaonibs.
Form müslibarerne og vend dem i gryn og kakaonibs, som trykkes lidt ind i.
Opbevares på køl.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Blander du også kakaonips i dejen? I så fald hvor meget? Mvh Aase
Kun som drys, men du kan frit blande 1-2 tsk kakaonibs i for lidt crunch
Kh AC
De ser virkelig gode ud :) Jeg kan desværre ikke tåle dadler (og figner er heller ikke super), så jeg ville høre om du har et forslag til noget der kan erstatte dadlerne? :) Jeg ville virkelig gerne prøve at lave dem her!
På forhånd tak for hjælpen.
Vh. Rikke
Du kan evt blot undlade det eller prøve med abrikos
Faldt lige over denne opskrift og ville prøve den, og står nu med det hele blandet sammen. Men det er bare en tør masse jeg ikke kan få til at hænge sammen!? Skal der slet ikke noget væske i?
Hej Bente
Det kommer an på hvilke dadler der anvendes til opskriften. Jeg bruger gerne de store saftige af slagsen, så kan den fint laves uden væde da de er ret klistrede i det.
Hvis der mangler væde så kan du evt spæde op med appelsinsaft eller vand.
Kh AC
Okay, så var de nok for tørre dem jeg brugte?
Men tak for svar☀️Putter lidt appelsinsaft i?
Vh Bente
Hejsa. Dine müslibarer ser super gode ud. Skal se om der ikke er tilbud på dadler her efter jul. Du har skrevet at der skal fem mandler i. Tænker at det lyder så beskedent, at du måske har glemt at skrive spsk? Og i øvrigt tak for SÅ mange dejlige tips og opskrifter i årevis!
Du har helt ret – den er smuttet i forbindelse med opdatering til nyt site og er nu rettet.
Tak for hjælpen :)
Og tusind tak for at du følger med, det er jeg glad for!