Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/chokoladekage/

Chokoladekage

Jagten på verdens bedste chokoladekage er indstillet nu … Denne chokoladekage rummer nemlig alt det, som jeg synes en rigtig skøn chokoladekage skal kunne. Den er fyldig, lækkert svampet og en smagseksplosion i munden.

Det er store ord om en kage – men det er jo altså også verdens bedste chokoladekage efter min mening.

Jeg har givet kagen en lille smule espresso, som understreger smagen af chokolade og gør den ekstra intens.
Kaffen kan undlades, hvis man slet ikke er til et strejf af kaffesmag, men jeg synes det er toppen!

Hvis man vil kredse lidt ekstra om chokoladekagen, så smører man den med en cremet og fløjsblød ganache inden servering – det er luksus med luksus på.

Om sommeren når det er sæson for jordbær, hindbær og blåbær, så er det et hit at pynte kagen med et farverigt bærblanding og om vinteren er den skøn, bare som den er. Eller med en bær coulis og vanilje is til.

PT20min+hviletid

Chokoladekage

8-10 pers.    20 min + hviletid
8-10 pers.
Ingredienser
  • 200 g mørk chokolade - omkring 60 %
  • 200 g smør
  • 250 g sukker
  • 6 æg
  • 3 spsk mel
  • 1/2 vaniljestang
  • 1 espressoshot
  • 1 nip salt
Udskriv opskrift
20 min + hviletid
Fremgangsmåde

valdemarsro youtubeKlik for at se video, hvor jeg laver opskriften her >>

Kom smør i en gryde og smelt det over mellemhøj varme. Imens piskes æg, sukker og kornene fra vaniljestangen sammen til en luftig masse, når æggemassen er skummende og luftig piskes hurtigt mel i.

Når smøret er smeltet, tages gryden af varmen og den finthakkede chokolade kommes i. Rør rundt til chokoladen er smeltet, tilsæt et espressoshot og et nip salt og hæld derefter langsomt chokolademassen over i æggemassen, under omrøring.

Beklæd en rund form (ca 22-25 cm diameter) med bagepapir og kom chokoladekage dejen deri. Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter.

Kagen skal gerne føles lidt ubagt inden i, den sætter sig og er allerbedst at servere dagen efter den er bagt. Når den tages ud af oven, så bank let formen mod bordpladen, så kagen falder en smule sammen.