Brownie


Lækker brownie med en fyldig og skøn chokoladesmag.
Helt perfekt, uimodståelig smovset og ægte chokoladekærlighed ♡
Brownies skal bages dagen før de skal serveres, da kagen bliver ekstra god af at få lov at sætte sig. Den vil nemlig føles lidt ubagt, når den er færdigbagt, men vil sætte sig i køleskabet natten over og blive lækker til næste dag.
Brug en dejlig chokolade, som du holder af at spise, som den er. Jeg kan selv godt lide en chokolade 54-60 % til denne kage.
Prøv også: min opskrift på banankage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Brownie
- 200 g smør
- 200 g mørk chokolade, grofthakket
- 4 æg
- 225 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 110 g hvedemel
- 0,50 tsk flagesalt
- 100 g valnødder, grofthakkede
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Smelt smør i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen og rør to tredjedele af chokoladen i det smeltede smør. Rør, til det er helt ensartet.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til det er lyst og luftigt. Rør chokoladesmørblandingen i. Bland hvedemel og salt sammen, sigt det i dejen og rør godt rundt. Tilsæt derefter de grofthakkede valnødder og den sidste tredjedel grofthakket chokolade. Vend dejen godt sammen.
Hæld dejen i et ovnfast fad på 20 x 20 cm beklædt med bagepapir og bag brownien i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 25-27 minutter. Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, men brownien skal føles ubagt i midten, når den tages ud.
Lad brownien køle af i formen og stil den derefter i køleskabet til næste dag, så den kan sætte sig.
Drys med lidt saltflager på hvert stykke ved servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
hej a-c ville du kunne sige at man kunne estatte fx 10 gram af hvedemelet med kaffe pulver så den får en mere dyb chokolade smag ?
Hej Selma
Du kan fint tilføje lidt kaffe, fx 1 tsk uden at skære ned på hvedemelet. Jeg kommer også nogle gange et par spsk stærk færdigbrygget kaffe i, og tilsvarende 1-2 tsk ekstra hvedemel, det fungere også godt
God fornøjelse med den :)
Kh Ann-Christine
Tusind tak for det hurtige svar og alle dine vidunderlige opskrifter
Hvilke type mørk chokolade vil du anbefale man bruger? Ofte når jeg bager bruger jeg mørk chokolade fra callebaut, kan den bruges i denne opskrift ?
Hej Casper
jeg bruger gerne selv den fra Callabaut med 54% den er rigtig god til brownie
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej, jeg skal lave denne brownies til ca. 100 mennesker, men vil fryse dem på forhånd, kan jeg gøre det når de er afkølet eller skal de stadigvæk trække til dagen efter.
Hej Tina
De kan fint fryses når de blot er afkølet.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine