Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/brownie/

Brownie

Lækker brownie med en fyldig og skøn chokoladesmag – helt perfekt smovset.

Brownies skal helst bages dagen før de skal serveres, da kagen bliver ekstra god af at få lov at sætte sig. Men kan man ikke vente, så fungere det nu også glimrende at nyde den samme dag. Det er testet ♡

Tip
Hasselnødderne er valgfrie, de kan enten undlades i kagen eller udskiftes med fx valnødder, mandler eller med tilsvarende grofthakket mælkechokolade, for en endnu mere chokoladesmovset kage.

PT45min

Brownie

8-10 pers    45 min
8-10 pers
Ingredienser
  • 200 g Valrhona chokolade – 64% (heraf 50 g hakket)
  • 200 g smør
  • 4 æg
  • 225 g sukker
  • 80 g mel
  • ½ vanillestang
  • 125 g ristede hasselnødder
  • meldonsalt, ¼ tsk i dejen og lidt flager til at drysse på de færdige kolde brownie ved servering.
Udskriv opskrift
45 min
Fremgangsmåde

Smelt smør i en gryde ved lav varme.

Tag derefter gryden af varmen og rør 150 g chokolade i det smeltede smør. Rør til det er helt ensartet.

I en ren skål piskes æggeblommer, sukker og vanilje til æggesnaps, rør chokoladesmørblandingen i og vend tilsidst mel og salt i, sammen med ristede hasselnødder og de sidste 50 g grofthakket chokolade.

Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.

Dejen hældes i en bageform med bagepapir, str 20 x 22 cm og bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca 22-25 minutter. Det kan variere lidt fra ovn til ovn, men kagen skal gerne være en anelse ubagt, når den tages ud. Den vil sætte sig og er bedst dagen efter den er bagt.

Efter kagen er kølet kan den skæres ud til servering og evt drysses med en smule saltflager, som står virkelig fint til den tunge chokoladekage.