Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/brownie/

Brownie med hasselnødder

Forrige uge, bagte Julie og jeg chokolade brownie om lørdagen, som skulle være klar til om søndagen hvor vi fik gæster.
Jeg havde slet ikke tænkt over, hvor ualmindelig svært og urimeligt det er, at bage noget virkelig dejligt og så skal man vente en hel dag med at spise det. Altså jo, jeg synes altid det er svært ikke at smage brownies med det samme. Men jeg ved jo, at det belønner sig at vente. Det ved man ikke, når man er 2 1/2 år. Så vi prøvesmagte lige de lune brownies.

Selvfølgelig gjorde vi det. Mmmm, brownie er altså også gode, når de er friske og lune.
Men kan man vente til dagen efter, så vinder de virkelig på, at man er lidt tålmodig med dem.

PT45min

Brownie

8-10 pers    45 min
8-10 pers
Ingredienser
  • 200 g Valrhona chokolade – 64% (heraf 50 g hakket)
  • 200 g smør
  • 4 æg
  • 225 g sukker
  • 80 g mel
  • ½ vanillestang
  • 125 g ristede hasselnødder
  • meldonsalt, ¼ tsk i dejen og lidt flager til at drysse på de færdige kolde brownie ved servering.
Udskriv opskrift
45 min
Fremgangsmåde

Smør smeltes i en gryde ved lav varme under omrøring. Når smørret er smeltet, så slukkes der for varmen og der røres 150 g af chokoladen i smørret, til det er helt ensartet.

Æggeblommerne piskes med sukker og vanille. Vend mel og salt i og rør forsigtigt chokolade og smør i. Pisk æggehviderne og vend dem i dejen. Tilsæt de hakkede ristede nødder og den hakkede chokolade.

Massen kommes i en form, min form er 20 x 22 cm, med bagepapir og bages v/ 170 grader varmluft i 25-30 min. Skæres ud i firkantede stykker og drysses med en lille smule meldonsaltflager. Jeg synes den sprøde saltflage passer fantastisk til den søde og tunge chokoladebrownie. Men det er jo lidt smag og behag – er du mere til uden salt, så lader du jo bare være med at komme det på …