Brownie
Lækker brownie med en fyldig og skøn chokoladesmag.
Helt perfekt, uimodståelig smovset og ægte chokoladekærlighed ♡
Brownies skal bages dagen før de skal serveres, da kagen bliver ekstra god af at få lov at sætte sig. Den vil nemlig føles lidt ubagt, når den er færdigbagt, men vil sætte sig i køleskabet natten over og blive lækker til næste dag.
Brug en dejlig chokolade, som du holder af at spise, som den er. Jeg kan selv godt lide en chokolade 54-60 % til denne kage.
Prøv også: min opskrift på banankage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Brownie
- 200 g smør
- 200 g mørk chokolade, grofthakket
- 4 æg
- 225 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 110 g hvedemel
- 0,50 tsk flagesalt
- 100 g valnødder, grofthakkede
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smelt smør i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen og rør to tredjedele af chokoladen i det smeltede smør. Rør, til det er helt ensartet.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til det er lyst og luftigt. Rør chokoladesmørblandingen i. Bland hvedemel og salt sammen, sigt det i dejen og rør godt rundt. Tilsæt derefter de grofthakkede valnødder og den sidste tredjedel grofthakket chokolade. Vend dejen godt sammen.
Hæld dejen i et ovnfast fad på 20 x 20 cm beklædt med bagepapir og bag brownien i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 25-27 minutter. Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, men brownien skal føles ubagt i midten, når den tages ud.
Lad brownien køle af i formen og stil den derefter i køleskabet til næste dag, så den kan sætte sig.
Drys med lidt saltflager på hvert stykke ved servering.
De ser bare helt vildt gode ud. De skal prøves, helt sikkert. Du tager nogle dejlige indbydende fotos, og det gør det altid en fornøjelse at kigge mad hos dig!
Tusind tak, Deborah. Det er jeg rigtig glad for at høre :)
de er virkelig nice :)
Mange tak ♡
Uhm kære Ann-Christine, nu giver du mig en ustyrlig lyst til brownies! De ser super lækre ud! :)
De er lækre, Anne ♡
Jeg brugte din fantastiske opskrift til dessert idag, som jeg supplerede med hjemmelavet vaniljeis og hindbær coulis – men den her brownie blev over al forventning! Jeg brugte dog valnødder istedet, men klart den bedste opskrift, jeg har prøvet. Den blev serveret for mine forældre og de var også helt ellevilde! Tusind tak for din skønne blog, som jeg ihærdigt læser med på :-)
Dét er bare så dejligt at høre! Tusind tak :) Det er rart med søde tilkendegivelser
Dit tilbehør lyder skønt og jeg får virkelig lyst til selv at bage en portion (vi har nemlig både hindbær og is i fryseren …)
Elsker dine opskrifter! Jeg går på barsel og nyder at afprøve dine skønne opskrifter :)
Dejligt at høre, jeg kommer helt til at savne den skønne barselstid nu :)
Kære Ann-Christine. Tusind tak for denne fantastisk flotte og inspirerende blog. Jeg har for nyligt fundet din blog, og nu er jeg afhængig :-) Jeg synes, du laver nogle lækre retter, og dine fotos er virkelig smukke. Det er dejligt med en blog, hvor man kan få inspiration til lækker og sund mad, når man selv er rendt helt tør for ideer. Mht. til denne brownie, så vil jeg høre, om du lader den stå til dagen efter på køkkenbordet eller i køleskabet? Endvidere kunne jeg godt tænke mig at vide, hvad kagen er pakket ind i, mens den står til dagen efter? På forhånd tak for svar. Hilsen Kathrine :-)
Hej Kathrine,
Tusind tak for din søde hilsen. Det blev jeg rigtig, rigtig glad for!
Mht brownien, så lader jeg den stå i køleskab til dagen efter, den har godt af lige at sætte sig.
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine
Så fik jeg endelig lavet brownien. Jeg lavede den torsdag aften, og vi spiste af den henover weekenden. Jeg har længe ledt efter den helt perfekte brownieopskrift, men jeg synes, det har været svært at finde en, der er rigtig tung og svampet, og ikke er “klassens time kakaokage”-agtig. Din opskrift på brownie er helt fantastisk, og det er helt sikkert den, jeg vil bruge fremadrettet. Mange tak :-) Hilsen Kathrine.
Kære Kathrine,
Hvor er det skønt at høre – og din beskrivelse er bare så fin! En brownie skal nemlig ikke være en ‘klassens time kakaokage’ :D Dejligt at min version også faldt lige i din smag! Nu har jeg bare super meget lyst til brownie .. ;)
Kh Ann-Christine
Mange tak for en lækker opskrift, min kæreste og jeg bagte den dog uden nødder og kun 2\3 af opskriften, men til trods for det, kunne vi dog ikke spise hele kagen … Jeg er stor fan af din blog, den er bare skøn med de fristende opskrifter og skønne fotos.. Vh. Manja
Hej Manja,
Tusind tak for din dejlige hilsen og de søde ord om min blog – det gør mig glad kan du tro! Og ikke mindst at den lækre chokoladebrownie var et hit – den er i øvrigt også god efter et par dage ;)
Kh Ann-Christine
Super lækre brownies. Tak for en dejlig opskrift. Jeg bagte dem med valnødder og smed en lille rest mælkechokolade i. Det fungerede også super!
Dejlig smagfuld, men min blev ved med at være flydende i midten. Selv efter 15 minutter ekstra og 24 timer i køleskab Aner ikke hvad jeg gjorde galt
Hvilken chokolade og smør har du mon brugt? Begge vil naturligt stivne i køleskab, så måske kan det være mærket af smør/chokoladen?
Kh Ann-Christine
Dejligt at høre :)
Tak for opskrift!
Siden jeg kom til at have 20 plader ikke-salgsbart chokolade skulle jeg finde på en god måde at bruge dem (udover at spise dem bare sådan). Og din opskrift er rigtig god, fordi man bruger jo ikke hævemidler i brownies (dette fandt jeg i alt for mange opskrifter på nettet…), og at piske æggeblomme og -hvide separat er også en rigtig god idé.
Jeg brugte så en blanding af mælkechokolade og halvt-mørkt chokolade og det blev bare så fin så fin. Smagen ligner lidt en tofifee, det skyldes mælkechokoladen, tror jeg. Jeg var lidt i tvivl om hvor lang tid brownie skal have i ovnen, men 30 min i stenform var nok. Brownien havde våd konsistens den første aften og jeg tænkte at give den en tur mere i ovnen, men næste dag blev den bare en stor lækker mums. Den forsvandt hurtigt :)
Åh, hvor er det dejligt at høre og god ide at blande de to chokolader.
Det er jo slet ikke så tosset at stå med så mange ikke salgsbare plader så ;)
Hej
Opskriften blev afprøvet her i weekenden og for pokker hvor er den god
Tak for opskriften!
Tusind tak for tilbagemeldingen! Hvor er det dejligt at høre ♡
Dejlig dag til dig
Kh AC
Hej!
Og tak for den skønneste og bedste side med fantastiske opskrifter! Tak fordi at du deler med os alle
De bedste hilsner
Tine
Hej Tine,
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for at høre ♡
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christin.
Hvor opbevarer du kagen til dagen efter? Køleskab eller bare på køkkenbordet?
Tak for dine altid lækre opskrifter :-)
Mange hilsner fra Lene
Hej Lene,
I køleskab i en lufttæt beholder
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej vil rigtig gerne bage dine brownies til en fest for 50 kvinder . Kan jeg fryse dem ? Jeg bruger dine opskrifter rigtig meget , da de er så gode ??Karin Sørensen
Hej Karin,
Hvor er det dejligt at høre! Du kan sagtens fryse denne brownie – rigtig god fornøjelse med festforberedelserne.
Kh AC
Hejsa
Min niece har ønsket sig en kage til sin konfirmation med browniebund og hindbær/mango. Ville denne brownie fungere som bund for to frugtmousser ovenpå hinanden og derefter skåret ud i portionsstykker?
Og tak for din fantastiske blog-dine opskrifter er altid min go-to
Hej Tine
jeg tror det vil være super lækkert. Det er ihvertfald forsøget værd og mon ikke det vil lykkedes glimrende. Det tror jeg ♡
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt høre :)
God søndag til dig
Kh AC
Lavede denne brownie med 100 g orange chokolade 70% og resten alm mørk chokolade 70%. Det smagte himmelsk og det skal helt sikkert laves på samme måde næste gang!
Tak for skønne opskrifter. Bruger stort set altid dine opskrifter, så ved man at det blir godt
Hvor er det dejligt at høre, og det lyder som en skøn ide med orangechokoladen – det må prøves
Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding
Kh Ann-Christine
Den bedste opskrift på brownie EVER!
Når man først har bagt denne, så er der ikke andre opskrifter der dur’
Hvor er det bare dejligt at høre♡
Tusind tak for din søde hilsen, Tove
Kh AC
Fantastisk… fyldig i både smag og konsistens. Og ja meget svær at lade stå til dagen efter. Men det var ventetiden værd
Så skønt at høre! Tak for din søde hilsen
Kh AC
Tak for en skøn opskrift.
Vi skal holde fødselsdag, hvor der kommer en med glutenallergi, kan jeg erstatte hvedemel med mandelmel? I såfald er, er det bare samme mængde?
Hej Pernille,
Det kan du godt, konsistensen og krummen bliver lidt anderledes, da mandelmel ikke absorbere væde og eller har hæveevne.
Men jeg er sikker på at det stadig vil blive virkelig lækkert og jeg ville selv bruge samme mængde mandelmel som hvedemel
Kh AC
Hej!
Skøn kage! Virkelig lækkert med den saltet og chokoladen sammen – mums!
Jeg vil bage den til mine kollegaer og vil derfor lave dobbelt portion – hvad tænker du om størrelsen på bradepanden?
Venlig hilsen
Hej Sarah,
Hvor lyder det lækkert – og sikke heldige kollegaer :)
Jeg vil bage omkring 3 gange portionen til en bradepande
God fornøjelse
Kh AC
Tak for dine fine opskrifter!
Hvor lang bagetid vurderer du den skal have i ovnen hvis jeg bager en tredobbelt portion i bradepande?
Det er svært at sige præcist da det kan variere med op til 10 minutter alt efter hvilken ovn man har. Vend bradepanden 1-2 gange undervejs, så du er sikker på at den bliver bagt jævnt og tag den endelig ud af ovnen når den stadig føles lidt underbagt – den sætter sig i køleskabet til næste dag.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Den ser så lækker ud! Kan man bytte nødderne ud med 50 g hakket hvid chokolade?
ja, det kan du sagtens. Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Bruger rigtig meget dine opskrifter:). Jeg har lige lavet brownies til vores dessert og knækbrød til tapas. Jeg vil også prøve at lave knuste kartofler..og det hele er til fejre nytårsaften i morgen. Godt nytår og håber at det nyt år kommer med masser af gode ting til alle 🎉🎉
Hej Juana
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre!
Rigtig godt nytår
Kh Ann-Christine
Skal lave din brownie til på lørdag med bærmousse ovenpå. Men min mousseform er rund. Kan jeg bruge din opskrift som den er,og hvilken springformstr. skal jeg så bruge 🤔
jeg ville bruge en springform på 24 cm i diameter.
God fornøjelse
Kh AC
Er den velegnet til at fyes i potionsstørrelser ? Eller vil du anbefale at den fryses helt?
Og hvor længe i forvejen vil du anbefale at kagen tahes ud af fryseren ?
Jeg ville tage kagen ud dagen før og tø op i køleskab, hvis du fryser en hel kage. Det går også fint at tage brownie ud af fryseren i mindre stykker en times tid, før de skal spises. Du kan fryse den både hel og i portionsstørrelser
Kan man fryse kagen ned i 2-3 måneder? Vi skal holde stor fest med 80 personer og vil lave den selv, men i god tid før festen.
Kan man det og bliver brownien lige så god?
Kh Elisabeth
Hej Elisabeth,
Kvaliteten og smagen i kagen vil falde jo længere tid kagen fryses.
Jeg ville nok ikke fryse den mere end en måneds tid til servering til en fest.
Kh Ann-Christine
Hej,
Kan jeg lave brownies i muffinsforme? Tak :)
Ja, du skal blot være meget opmærksom på bagetiden, så de ikke får for meget. Omkring 12-15 minutter alt efter ovn og så stadig stå på køl til næste dag.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg har flere gange lavet din brownie, senest til min datters konfirmation i efterår, hvor den var et hit.
Nu har manden bestilt en omgang til hans arbejde, og jeg kan se du har ændret opskriften….
Er det muligt at få den gamle opskrift, hvor æggehvider piskes stive og vendes i?
Hilsen Ina
Den er her:
Pisk æggeblommerne med sukker og vanilje. Vend mel og salt i og rør forsigtigt smeltet chokolade og smeltet smør i.
Pisk æggehviderne og vend dem i dejen. Tilsæt hakkede ristede nødder og den hakkede chokolade.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Din opskrift ser lækker ud, skal netop til at bage en portion til jeg og kollegaerne til i morgen. Har du nogen erfaring med at komme appelsin i dejen? Jeg overvejer det, tænker at det måske kunne give et lækkert twist
Dbh Christine
Hej Christine,
Det har jeg ikke prøvet med netop denne opskrift, men det lyder da lækkert :)
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg skal til at lave din lækre brownie, men vil lige høre om man kan bruge fint salt og vanillesukker i stedet og i så fald hvor meget? :)
Kh Sofie
Hej Sofie,
Hvis du bruger fint salt, så blot en knivspids. Vanilje har jeg skrevet om mål og omregning til her: https://www.valdemarsro.dk/tag/vanilje/
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Uhm… I dag afprøver jeg om den fungerer som en trediedel af en dessert tallerken. De anden trediedel er en pannacotta med passionsfrugtgele og jeg er lidt usikker på om den sidste trediedel skal være en mine cheesecake med blåbær…
Skulle du have et godt forslag så modtager jeg med kyshånd.
Uhm det lyder virkelig lækkert! Godt forslag :)
Alternativt ville jeg tænke i retning af noget frugtrigt eller en sorbet is. Men lidt frugt og bær til brownien, som suplement kunne også være fantastisk
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tænker at bruge denne kage som bund for dinosaur verden ved 4 års fødselsdag. Kan man tilføje kakao for at gøre den ‘mørk’ (som jord)? I så fald hvor meget til en bradepande hvor jeg bruger 3x ovenstående opskrift. Tusind tak for fantastiske opskrifter og inspiration.
Hej Margit,
Det lyder hyggeligt! Du kan eventuelt sigte lidt kakao over kagen efter den er kølet af, da den er mørk i krummen, men bliver lidt lysere på toppen – og vil du gerne have kagen endnu mørkere, så måske 2 spsk kakao til dejen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Fuldstændig fantastisk brownie!
Jeg brugte den til nytårsdesserten med is og blåbær.
Jeg brugte iøvrigt 100 g orangechokolade. Smørret og chokoladen blev sigtet, for de der seje stykker appelsinskal.
Tusind tak for din søde hilsen og dejlige tilbagemelding på opskriften, det er jeg rigtig glad for at høre :)
Kh Ann-Christine
Hvis jeg skal fryse kagen, skal den så stadig stå til næste dag? Eller bare til den er afkølet?
Blot når den er afkølet
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Øv den var sket ikke bagt i midten.
Har fulgt opskriften nøje, selv bageformens størrelse og materiale.
Gav kagen 8 min ekstra og alligevel må de dyre ingredienser kasseres.
Hej Helen,
Alle ovne er forskellige og bager forskelligt. Derfor skal man altid tage bagetider som vejledende og ikke som et fakta.
Uanset, så synes jeg nu ikke det lyder til at din kage har fået for lidt, men at den fint vil sætte sig i køleskabet til næste dag. En lækker smovset brownie skal nemlig være lidt ubagt i midten og vil sætte sig til dagen efter
Kh Ann-Christine
Virkelig lækker brownie – eneste udfordring for mig var, at jeg måtte bage den i mere end 1 time for at den satte sig (og ja, den var stadig snasket og lækker i midten dagen efter). Blot en opfordring til andre, der kaster sig ud i opskriften: Husk at bagetider varierer fra ovn til ovn… :-)
Hej Valdemarsro..
Tak for altid dejlige opskrifter og inspiration til alt sødt til surt…
Jeg vil rigtig gerne forsøge mig med denne brownie, men kan jeg lave den som muffins og hvordan vil din vurdering lyde på tiden i ovnen?
Jeg overvejer at servere brownie med frisk hindbær, brombær og jordbær, en Hansen nougat is i kugle og evt lidt jordbær sirup for udseendets skyld
Hej Annelie,
Tusind tak for din søde hilsen.
jeg ville give dem omkring 12-14 minutter – de skal gerne være lidt underbagt.
Det lyder som en skøn dessert du har planer om ♡
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Er bagetiden den samme hvis kagen bages i en 24 cm springform? Tak for mange dejlige opskrifter😋….
Hej Hanne
Mange tak for din søde hilsen
Det er meget tæt på samme bagetid, måske ganske få minutter længere. Hold endelig øje med den og tag kagen ud, mens den stadig føles underbagt, for den sætter sig til næste dag.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg ledte faktisk efter en opskrift på en lakrids-brownie, og faldt over din opskrift.
Har du nogensinde forsøgt dig med at putte lakridspulver- og/eller sirup i
dejen ? – Jeg tænker 1,5 -2 tsk. lakridspulver efter hvad jeg kan se i andre opskrifter.
Har du evt. et tip eller to til, at jeg skal lave din lækre opskrift til en lakridsbrownie ?
Det har jeg ikke testet af, men ville også bruge omkring 1,5 tsk lakridspulver.
Jeg skal nok dele en opskrift + tips, når jeg er færdig med at udvikle en skøn lakridsbrownie opskrift :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lækker opskrift! Kan man mon bruge opskriften til en talkage, hvis man ganger med 3,5 for at få bradepandestørrelse? Eller bliver det for svært at vende kagen på hovedet og skære tal ud og flytte dem over på et fad, uden de går i stykker?
Hej Astrid,
Du kan beregne mængden til bradepanden her: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/
Hvis du blot lader hele kagen stå i køleskabet til næste dag, så har den sat sig og kan fint skæres ud til talkage.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Kan der bruges usaltet smør
Mvh. Benthe Helmer
Ja, det kan du fint gøre
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej.
Jeg leder efter en brownie bund til en bryllupskage, som skal serveres om 11 dage, puha jeg syntes jeg har travlt, 🤯 vi bliver ca 30 personer og har derfor tredoblet din opskrift.
Men jeg ser i kommentarerne at mange syntes den er lige svampet nok, det unge par vil gerne have tre lige store kager serveret på træstub, så det jeg tænker er at lave tre kager på 24 cm Ø og så skære, hver bund ud til tre bunde og så en hindbær mousse som den ene smagsgiver og en vanilliemousse med bailey gelé som den anden, det med geléen er absolut ikke min opfindelse men min søns, som bare syntes det kunne være så godt og give et “knæk” til den bløde mousse.
Det jeg frygter meget er om man overhovedet kan dele denne brownie til tre kagebunde.
Jeg kunne godt have tænkt mig nogle bær i bundene, men jeg er bange for at de falder til bunden eller gør kagen endnu mere svampet eller våd og klæberig. Kan denne brownie overhovedet bruges til lagkagebunde som det jo i virkeligheden er det de skal. 😉😊 på forhånd mange tak for hjælpen.
Jeg har ikke testet den til lagkagebund, men den vil blive lidt tung i det. Hvilket jo kan være super lækkert, hvis det er det resultat man går efter :)
Skulle jeg gøre forsøget ville jeg sætte den i køleskabet til næste dag, efter den er bagt og først derefter dele den – mens den er køleskabskold.
Lad mig endelig høre hvordan det går :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej!
Vedrørende Brownie så skifteropskriften ikke størrelse på fadet man skal bage i når jeg skifter til flere stykker.
Jeg ved ikke hvor meget dejen fylder eller hvor høj den skal være i fadet inden den bages.
Hej Hanne
I tips under opskriften, linker jeg til min formberegner: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/
Når man ganger en opskrift op, så skal man selv tage højde for form, og det er beregneren nemlig god til :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine