Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/brownie/

Brownie

Lækker brownie med en fyldig og skøn chokoladesmag.

Helt perfekt, uimodståelig smovset og ægte chokoladekærlighed ♡

Brownies skal bages dagen før de skal serveres, da kagen bliver ekstra god af at få lov at sætte sig. Den vil nemlig føles lidt ubagt, når den er færdigbagt, men vil sætte sig i køleskabet natten over og blive lækker til næste dag.

Brug en dejlig chokolade, som du holder af at spise, som den er. Jeg kan selv godt lide en chokolade 54-60 % til denne kage.

Prøv også: min opskrift på banankage >>

PT24H

Brownie

Tid i alt24 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 200 g smør
  • 200 g mørk chokolade, grofthakket
  • 4 æg
  • 225 g sukker
  • 0,50 vaniljestang
  • 110 g hvedemel
  • 100 g valnødder, grofthakkede
  • 0,50 tsk flagesalt
Udskriv 
Fremgangsmåde

Smelt smør i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen og rør 2/3 del af chokolade i det smeltede smør. Rør til det er helt ensartet.

Pisk æg, sukker og vanilje sammen med en håndmikser, til det skummer. Rør rør chokoladesmørblandingen i og vend derefter mel og et nip salt i, sammen med valnødder og den sidste 1/3 del grofthakket chokolade.

Hæld dejen i et ovnfast fad på 20 x 20 cm, beklædt med bagepapir og bag brownien i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i cirka 25-27 minutter. Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, men kagen skal føles ubagt i midten når den tages ud.

Lad kagen køle af i formen og stil den derefter i køleskabet til næste dag, så den kan sætte sig.

Drys med et nip saltflager på hvert stykke ved servering.