Ingefærmuffins


Saftige og krydrede ingefærmuffins – de er nemme at bage og jeg er vild med den friske smag af ingefær som giver en dejlig eftersmag og er virkelig uimodståeligt lækker.
De er drøngode – også selv om man måske ikke er så begejstret for marcipan (som min datter) så er de stadig et hit, for de smager ikke af marcipanen, men af ingefær og marcipanen sikre blot en super saftig krumme, som er stjernegod!
Prøv også: min opskrift på hindbærmuffins >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ingefærmuffins
- 125 g smør, stuetempereret
- 175 g sukker
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 150 g marcipan, groftrevet
- 30 g ingefær, friskrevet
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 1 knivspids salt
- 1 tsk bagepulver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom smør, sukker, vaniljesukker, marcipan og ingefær i en skål og pisk, til det er luftigt og helt ensartet.
Pisk et æg i ad gangen, til det er ensartet.
Bland mel, salt og bagepulver sammen, sigt melblandingen i dejen og vend den sammen.
Fordel dejen i muffinforme og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad dem køle lidt af på en bagerist inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Meget velsmagende muffins. Bagte en halv portion som en prøve. Familien kan ikke lide ingefær, så jeg fik dem helt for mig selv. Kom lidt for meget ingefær i (det var næsten som at tage en snaps, det river lidt i næsen) Jeg rev et lille marcipan brød og fik dermed lidt chokolade i dejen. Jeg bager dem igen til weekenden; det siger vist alt.
Mums! Jeg havde ingen muffinforme, så der blev improviseret – og dejen blev lagt som en tynd ala brownie-dej – og blev efterfølgende skåret ud i små firkanter. Kæmpe succes – børnene (og forældrene) var vilde med dem :-)
Så skønt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen
Rigtig dejlig dag til dig
Kh AC
Har udskiftet marcipanen med mørk chokolade og hvedemelet med havremel( så kagerne bliver glutenfri)… Og halvdelen af sukkeret med kokossukker… Smagen er helt uovertruffen dog er kagerne lidt smuldrende, ved ikke hvad jeg kan gøre for at få dem lidt mere faste… Tak for nogle ellers helt fantastiske opskrifter
Lyder dejligt :)
Jeg tænker at de bliver lidt smuldrede, da marcipanen gør dem saftige og lidt mere sammenhængende i krummen. Prøv evt med et ekstra æg i
Kh AC