Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hindbaersnitter/

Hindbærsnitter

Hjemmebagte hindbærsnitter er et evigt skønt hit!

Mine børn har altid været meget begejstrede for hindbærsnitter, med den lækker hindbærmarmelade, sprød kage og sød glasur.

Det er ekstra lækkert, når hindbærsnitterne er pyntet smukt og man har brugt sin yndlingsmarmelade. Jeg pynter dem med spiselige tørrede blomster, frysetørrede hindbær, grønne finthakkede pistaciekerner eller farverigt kagekrymmel.

Prøv også: min opskrift på drømmekage >>

PT2H

Hindbærsnitter

Tid i alt2 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Antal10 stk.
Ingredienser
  • 160 g hvedemel
  • 40 g mandelmel
  • 125 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 0,50 vaniljestang, kornene herfra
  • 200 g smør, koldt
  • 1 æg
  • Derudover
  • 250 g hindbærmarmelade
  • 100 g flormelis
  • 50 g vand til glasur
  • 1 spsk frysetørret hindbær
  • 1 drys krymmel
  • 2 spsk pistaciekerner, finthakkede
Udskriv 
Fremgangsmåde

Rør hvedemel, mandelmel, flormelis, salt og vanilje godt sammen og smuldr smør i blandingen til det er helt ensartet.

Saml hurtigt dejen med æg, start med blot at bruge halvdelen af ægget og tilføj mere til dejen kan samles, uden at smuldre for meget. Sæt dejen i køleskab i 30 minutter.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til den er cirka 3 mm tyk. Skær i passende dejstrimler og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Pensl den ene halvdel af dejen med æg og drys med mandelflager.

Bag i en forvarmet ovn i cirka 10-15 minutter ved 175 grader varmluft. Hold øje med dem, og vent eventuelt bagepladen undervejs. Lad kagerne køle af.

Smør hindbærmarmelade på den ene halvdel, læg den anden halvdel over og skær ud.

Glasur
Pisk en tyk hvid glasur sammen med en håndmikser. Pisk kun lidt vand i ad gangen til konsistensen er tyk og lækker.

Pynt hindbærsnitterne med glasur, krymmel eller med frysetørrede hindbær og finthakkede pistaciekerner