Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hindbaersnitter/

Hindbærsnitter

Hjemmebagte hindbærsnitter er et evigt hit og en rigtig klassiker på kagebordet. De kan både skæres i snitter som her eller dejen kan udstikkes med en udstikker til runde kager.

Mine børn har altid været meget begejstrede for hindbærsnitter, og havde den på deres top tre hitliste over kager, da de gik i børnehave.

Den er da også skøn! Med en lækker hindbærmarmelade, vaniljesmag og sprød mørdej, toppet med sød glasur og et drys frysetørrede hindbær eller farverigt kagekrymmel.

Prøv også: min opskrift på drømmekage >>

PT2H

Hindbærsnitter

Tid i alt2 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Antal10 stk.
Ingredienser
  • 250 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 125 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 0,50 vaniljestang, kornene herfra
  • 180 g smør, koldt
  • 1 æg
  • Derudover
  • 250 g hindbærmarmelade
  • 100 g flormelis
  • 50 g vand til glasur
  • 1 spsk frysetørret hindbær
  • 1 drys krymmel
  • 2 spsk pistaciekerner, finthakkede
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rør hvedemel, mandelmel, flormelis, salt og vanilje godt sammen og smuldr smør i blandingen til det er helt ensartet.

Saml hurtigt dejen med æg, start med blot at bruge halvdelen af ægget og tilføj mere til dejen kan samles, uden at smuldre for meget. Sæt dejen i køleskab i 30 minutter.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til den er cirka 3 mm tyk. Skær i passende dejstrimler og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Bag i en forvarmet ovn i cirka 10-15 minutter ved 175 grader varmluft. Hold øje med dem, og vent eventuelt bagepladen undervejs. Lad kagerne køle af.

Smør hindbærmarmelade på den ene halvdel, læg den anden halvdel over og skær ud.

Glasur
Pisk en tyk hvid glasur sammen med en håndmikser. Pisk kun lidt vand i ad gangen til konsistensen er tyk og lækker.

Pynt hindbærsnitterne med glasur, krymmel eller med frysetørrede hindbær og finthakkede pistaciekerner