Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/banoffee-pie/

Banoffee Pie

Karamel og banan har fået  eminent selskab med chokolade og pecannødder i denne lækre og ganske uimodståelige Banoffee Pie.

Det er virkelig en af de nemmeste opskrifter og den skal ikke bages eller kræver det helt store. Faktisk kan man jo også købe en rigtig lækker karamel der er fiks, færdig og klar til brug – og så er det jo nærmest blot at smække kagen sammen og nyde den.

Det er ret vildt, hvor godt banan, karamel, nødder og chokolade smager i selskab med hinanden. Det kan virkelig noget! Uimodståeligt.

Vi lavede denne kage i fredags til fredagshygge og film.
Weekend, Banoffee Pie og familiekram.

PT1H

Banoffee Pie

6 pers.    1 time
6 pers.
Ingredienser
  • 100 g digestive kiks
  • 35 g blødt smør
  • Lidt smør til formen
  • 350 g karamel, fx lavet af kondenseret mælk
  • 3 bananer i skiver
  • 2 1/2 dl fløde
  • 1 tsk. sukker
  • ½  vaniljestang eller 1 knivspids vaniljepulver
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket
  • 50 g pecannødder, grofthakket (kan undlades)
  • Lidt revet chokolade til pynt
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Blend kiksene til smuldr og ælt det sammen med det bløde smør. Fordel kiksemassen i et smurt tærtefad og stil det i køleskabet i 1 time.

Fordel karamel på tærtebunden og placer bananskiverne i karamellen.

Tip: Jeg laver enten karamellen fra bunden efter denne opskrift, hvor jeg blot koger den en smule længere. Eller jeg laver karamel på kondenseret mælk efter denne opskrift

Pisk fløden med lidt sukker og vanilje til den er let og luftig. Rør hakkede pecannødder og chokolade i fløden og fordel den på tærten.

Pynt med lidt chokoladeflager eller groftrevet chokolade.