Banoffee Pie
![](https://www.valdemarsro.dk/wp-content/2017/09/banoffeepie-1.jpg)
![](https://www.valdemarsro.dk/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/logo3.png)
Karamel og banan har fået eminent selskab med chokolade i denne lækre og ganske uimodståelige Banoffee Pie.
Det er virkelig en af de nemmeste opskrifter og den skal ikke bages eller kræver det helt store. Navnet på den lækre kage kommer fra en sammentrækning af banana og toffee – derfra banoffee ♡
Det er ret vildt, hvor godt banan, karamel og chokolade smager i selskab med hinanden. Det kan virkelig noget! Uimodståeligt.
Prøv også: opskrift på saltkaramelsauce >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
![](https://www.valdemarsro.dk/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/premium/print-bg2.png)
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Banoffee Pie
- Kiksebund
- 150 g digestive kiks
- 50 g smør, stuetemperatur
- Saltkaramel
- 2 dl piskefløde
- 90 g sukker
- 20 g brun farin
- 50 g glukosesirup
- 0,50 tsk flagesalt
- Tærtefyld
- 3 banan, i skiver
- 3 dl piskefløde
- 1 tsk sukker
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 50 g mørk chokolade, grofthakket
- 1 drys mørk chokolade, fintrevet til pynt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
![](/wp-content/themes/valdemarsro16/assets/img/premium/screen_on_off.png)
Kiksebund
Blend kiksene til smuldr i en foodprocessor og ælt det sammen med det bløde smør. Fordel kiksemassen i et smurt tærtefad på ca. 24 cm i diameter og stil det i køleskabet i 1 time.
Saltkaramel
Varm piskefløde, sukker, brun farin og glukosesirup op i en stor gryde. Rør af og til i gryden, men ikke for ofte. Karamelmassen er færdig, når temperaturen er på 112 grader. Brug et bagetermometer til at måle temperaturen med. Drys salt i, rør rundt og lad karamellen køle af til stuetemperatur i gryden.
Saml tærten
Hæld karamel i den kolde tærtebund og læg bananskiverne i karamellen. Pisk fløden med lidt sukker og vaniljesukker, til den er let og luftig. Rør grofthakket chokolade i fløden og fordel den på tærten. Pynt med lidt groftrevet chokolade.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Der har været spørgsmål og den kan opbevares i køleskab inden bananer kommer på.
Men ville du vove og lave bund og komme karamel på og derefter fryse den ned og lade den tø i et døgn i køleskab ?.
Jeg fik din bog i julegave 👏og jeg elsker den bog, det er blevet min kage bibel.
Mvh Ulla
Hej Ulla,
Hvor er det dejligt at høre du er glad for kogebogen :)
Du kan sagtens kommer kagen med karamel i køleskabet, indtil bananerne skal på – hvordan karamellen vil arte sig efter frys og optøning tør jeg dog ikke sige med sikkerhed, så det må blive et evt forsøg værd.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Den ser godt nok lækker ud.
Hvis man køber den kondenserede mælk færdig på dåse er det så 1 dåse der skal bruges til din opskrift?
Mvh Karin
Så skøn og nem en kage :)
Det passer med cirka en halv dåse karamel af kondenseret mælk
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man godt lave den kondenseret mælk på forhånd og hvis man gør, kan den så opbevares i køleskabet ?
Ja, det kan du sagtens. Jeg opbevarer den på køl :)
Rigtig god fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine