Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/banoffee-pie/

Banoffee Pie

Karamel og banan har fået  eminent selskab med chokolade i denne lækre og ganske uimodståelige Banoffee Pie.

Det er virkelig en af de nemmeste opskrifter og den skal ikke bages eller kræver det helt store. Navnet på den lækre kage kommer fra en sammentrækning af banana og toffee – derfra banoffee ♡

Det er ret vildt, hvor godt banan, karamel og chokolade smager i selskab med hinanden. Det kan virkelig noget! Uimodståeligt.

Prøv også: den saltkaramelsauce, som jeg bruger til opskriften >>

PT60M

Banoffee Pie

Tid i alt60 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed1 dag
Antal1 kage
Ingredienser
  • 150 g digestive kiks
  • 50 g smør, stuetemperatur+ lidt til formen
  • 200 g karamelcreme, fx lavet af kondenseret mælk
  • 3 banan, i skiver
  • 3 dl piskefløde
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket
  • 1 drys mørk chokolade, fintrevet til pynt
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Blend kiksene til smuldr og ælt det sammen med det bløde smør. Fordel kiksemassen i et smurt tærtefad på ca 24 cm i diameter og stil det i køleskabet i 1 time.

Fordel karamel på tærtebunden og placer bananskiverne i karamellen.

Pisk fløden med lidt sukker og vanilje til den er let og luftig. Rør grofthakket chokolade i fløden og fordel den på tærten.

Pynt med lidt groftrevet chokolade.

Opskriften rækker til 6 personer