Banoffee Pie
Karamel og banan har fået eminent selskab med chokolade i denne lækre og ganske uimodståelige Banoffee Pie.
Det er virkelig en af de nemmeste opskrifter og den skal ikke bages eller kræver det helt store. Navnet på den lækre kage kommer fra en sammentrækning af banana og toffee – derfra banoffee ♡
Det er ret vildt, hvor godt banan, karamel og chokolade smager i selskab med hinanden. Det kan virkelig noget! Uimodståeligt.
Prøv også: opskrift på saltkaramelsauce >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Banoffee Pie
- Kiksebund
- 150 g digestive kiks
- 50 g smør, stuetemperatur
- Saltkaramel
- 2 dl piskefløde
- 90 g sukker
- 20 g brun farin
- 50 g glukosesirup
- 0,50 tsk flagesalt
- Tærtefyld
- 3 banan, i skiver
- 3 dl piskefløde
- 1 tsk sukker
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 50 g mørk chokolade, grofthakket
- 1 drys mørk chokolade, fintrevet til pynt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kiksebund
Blend kiksene til smuldr i en foodprocessor og ælt det sammen med det bløde smør. Fordel kiksemassen i et smurt tærtefad på ca. 24 cm i diameter og stil det i køleskabet i 1 time.
Saltkaramel
Varm piskefløde, sukker, brun farin og glukosesirup op i en stor gryde. Rør af og til i gryden, men ikke for ofte. Karamelmassen er færdig, når temperaturen er på 112 grader. Brug et bagetermometer til at måle temperaturen med. Drys salt i, rør rundt og lad karamellen køle af til stuetemperatur i gryden.
Saml tærten
Hæld karamel i den kolde tærtebund og læg bananskiverne i karamellen. Pisk fløden med lidt sukker og vaniljesukker, til den er let og luftig. Rør grofthakket chokolade i fløden og fordel den på tærten. Pynt med lidt groftrevet chokolade.
Øj, hvor ser det vildt lækkert ud. Den kommer på vores fredagsmenu til dessert!
Det vil jeg glæde mig til her på denne regnvejrsdag :-)
Jeg savner at det står den skal lidt i ovn??
Den skal ikke bages :)
Kh Ann-Christine
Så både saltkaramel på kagen og karamelsauce til at “hælde” ovenpå ved servering?
Nej, det skal der ikke – kun i kagens bund :)
Hvor ser du noget med at hælde karamel over ved servering?
Kh Ann-Christine
Den er jo også perfekt til en regnvejrsdag ♡
Rigtig god fornøjelse med den
Kh AC
Ej hvor ser den lækker ud?Den skal prøves. Hvor stor en portion skal der til,hvis man laver din hjemmelavede karamelsauce?
Jeg laver ca dobbeltportion, og hvis der bliver lidt til overs, så er det jo virkelig lækkert på boller fx :)
Rigtig god fornøjelse med den
Kh AC
Så absolut desserten på fredag når vi skal have et hold venner over til hjemmelavet pizza. Tror du ikke jeg skal lave dobbelt protion hvis jeg bruger et tærtefad med en diameter på 26-28 cm? Eller 1 1/2 gang er måske nok?
Jeg tror umiddelbart at 1 1/2 gang er fint nok – men ellers så have lidt ekstra kiks og banan mv til at supplere lidt op med.
Opskriften er ret nem at justere til, for man kan fint lige knuse lidt ekstra kiks og blande med smør hvis det kniber at få den til at række.
Rigtig god fornøjelse med en hyggelig aften til jer
Kh AC
Årh, hvor lyder den lækker.
Uden at jeg faktisk overhovedet har smagt banoffee pie før, så kan jeg allerede se at det godt kunne blive en ny dessert livret herhjemme <3
Ih, det er godt at høre ♡ Du må endelig prøve den af :)
Hej Ann Christine.
Jeg er ikke helt med. Men dobbeltportion. Er det 2 ds med kondenseret mælk.
Hilsen christina.
Dobbeltportion er den hjemmelavede karamelsauce – ikke to ds kondenseret mælk :)
Hej. Ser lækker ud?. Kan din karamel af saltkaramel sause bruges i stedet for kondenseret mælk, eller bliver det for sødt og tyndt? Hvad bruger du selv? På forhånd tak??. Bh Maria
Ja, det kan den sagtens – jeg har testet med begge dele :)
Lavede den som fødselsdagskage til min kæreste, da han kom træt hjem efter 4 dage til oktober øl festival i Munchen. Den var et hit!!! Brugte dog valnødder i stedet, og det fungerede også super, med den lækre karamel fra kondenseret mælk (Første gang jeg prøvede det-og kan allerede sige at jeg er fan:-) ). Synes dog bunden er meget tynd og skør, og lidt svært at smøre den tykke karamel på. Men måske mit tærtefad var for stort. MEN under alle omstændigheder en fantastisk kage jeg kun kan anbefale til andre følgere herinde.
I øvrigt tak for en skøn blog-du er min go to “kogebog”, når jeg ikke kan finde på hvad aftensmaden skal være:-D
Tusind tak for din søde hilsen, Camilla. Det er jeg rigtig glad for ♡
Så dejligt at høre at I også er vilde med kagen – og jeg kan fint følge dig med kiksebunden, prøv endelig at knuse et par ekstra kiks med smør næste gang, så tror jeg den er lidt nemmere at arbejde med :)
Dejlig dag til dig
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Din tærte ser vildt lækker ud!
Foretrækker du selv at lave karamellen ud fra kondenseret mælk, eller fra bunden af? :-)
Mvh. Nanna
Hej Nanna,
Jeg kan godt lide begge dele. Det er nemmest at styre konsistensen på den kondenserede mælk – men begge smager dejligt i kagen :)
Kh AC
Hej.
Jeg har for længe siden bestemt mig for at servere denne pie til min fødselsdag Palmesøndag. Men går jo og bekymre mig om noget kan gå galt….:) jeg vil lave den i en stor rund tærteform. Er den nem nok at skære ud eller falder det hele fra hinanden. Tænker på om kiksebunden er fast nok. Tror du jeg kan lave bund og smøre karamel på dagen inden og så på dagen stikke bananer ned og lægge fløde på. Tænker at blande fløden op med skyr, så den blir lidt lettere.
Finder rigtig meget inspiration på din blog. TAK!!
Hilsen Anja
Umiddelbart tænker jeg ikke der kan gå så meget galt.
Bunden og karamellen kan fint forberedes i forvejen og du kan sagtens komme karamellen direkte på bunden og bananer oven på, inden servering – det smager fuldstændig lige så skønt og ser lige så pænt ud.
Rigtig god fornøjelse til dig og tak for sin søde hilsen.
Håber du får en dejlig fødselsdag♡
Kh AC
Jeg har forelsket mig i denne kage og glæder mig over at finde opskriften på den her hos netop dig.
Jeg glæder mig til at prøve at lave den.
Jeg vil dog tilføje at restauranten jeg fik den på havde valgt bastognekiks til bunden (måske 50/50 bastogne og digestive?), og dette gav et helt fantastisk kompliment til det søde karamel og banan.
Det lyder da virkelig også som et super skønt twist af opskriften!
Det må jeg prøve at lave med de hjemmebagte bastogne kiks her :)
Hej Ann-Christine :)
Er vild med dine opskrifter og videoer – jeg går aldrig forgæves eller bliver skuffet ?
Ift. kondenseret mælk – har du erfaring med at lave den selv (koge mælk og sukker) og i så fald, er resultatet på niveau med den færdigkøbte?
Hvor er det dejligt at høre, Eva :)
jeg har ikke forsøgt mig med at lave kondenseret mælk selv (endnu) men skal nok dele tips og info, hvis jeg prøver det af og det er forsøget værd :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej
Læser ofte jeres opskrifter, super gode.
Til ban ooffeen, hvorfor ikke foreslå douche lecce, som smager suverænt
Mvh Rita
Kan denne kage laves dagen før
Du kan lave den delvist klar dagen før – men med både bananer og flødeskum er den bedst at samle lige inden den serveres
Hejsa,
Jeg glæder mig til at lave denne kage på fredag. Men jeg kunne godt tænke mig at lave den allerede dagen før…hvad synes du, er smagen den bedste som frisk lavet eller kan den godt stå i køleskab natten over?
Du kan fint lave bunden og karamellen, men vent med bananer og flødeskum til lige inden servering :)
God fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Mon man kan lave den i en springform? Så den kan serveres på fad, i stedet for i en tærteform?
Mvh. Dorthe
Hej Dorthe
Ja, det kan den fint
God fornøjelse
Kh AC
Kan man lave den med honning i stedet for sukker?
Skal smøret smeltet? Elle simpelthen bare blødt smør?😊
Ikke smeltet, men alm blødt stuetempereret smør
Kh Ann-Christine
Kan man godt lave den kondenseret mælk på forhånd og hvis man gør, kan den så opbevares i køleskabet ?
Ja, det kan du sagtens. Jeg opbevarer den på køl :)
Rigtig god fornøjelse og glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Den ser godt nok lækker ud.
Hvis man køber den kondenserede mælk færdig på dåse er det så 1 dåse der skal bruges til din opskrift?
Mvh Karin
Så skøn og nem en kage :)
Det passer med cirka en halv dåse karamel af kondenseret mælk
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Der har været spørgsmål og den kan opbevares i køleskab inden bananer kommer på.
Men ville du vove og lave bund og komme karamel på og derefter fryse den ned og lade den tø i et døgn i køleskab ?.
Jeg fik din bog i julegave 👏og jeg elsker den bog, det er blevet min kage bibel.
Mvh Ulla
Hej Ulla,
Hvor er det dejligt at høre du er glad for kogebogen :)
Du kan sagtens kommer kagen med karamel i køleskabet, indtil bananerne skal på – hvordan karamellen vil arte sig efter frys og optøning tør jeg dog ikke sige med sikkerhed, så det må blive et evt forsøg værd.
Kh Ann-Christine