Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/saltkaramel/

Saltkaramel sauce

Jeg koget jævnligt denne saltkaramel – den er så nem – og bruger det til hjemmelavet is, til kager og alverdens dejlige ting. Men alleroftest bruger vi saltkaramel i stedet for nutella og chokoladepålæg.

En nybagt bolle, smurt med saltkaramel og derefter toppet med bananskiver, kakaonibs og måske med et lille drys rålakridspulver – det er en vinder! Perfekt morgenmadsdessert.

Der kan tilføjes smør i saltkaramelsaucen, men jeg synes personligt, at den bliver bedre uden – men det er jo bare med at forsøge sig med at udvikle lidt videre på opskriften og måske kombinere den lækre karamel med nye spændende smagskombinationer; vanilje, kanel, revet appelsinskal og andet godt.

PT20-30min

Saltkaramel sauce

1 glas    20-30 min
1 glas
Ingredienser
Udskriv opskrift
20-30 min
Fremgangsmåde

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde under middellav varme – rør gerne i det med jævne mellemrum og hav lidt tålmodighed, det kan godt tage lidt tid.

Så snart alt sukkeret er smeltet, røres fløden i langsomt i, mens karamellen koges op. Når karamellen er kogt lidt ind, så tag en lille prøve med en teske og kom den i køleskabet i et par minutter. Er den for tynd så kog den lidt mere – skulle karamellem derimod blive for tyk, så rør lidt mere fløde i.

Til sidst røres en smule god havsalt eller saltflager i.

valdemarsro youtube

Se med i videoen her, hvor jeg laver opskriften >>