Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/saltkaramel/ Kager og søde sager Smørbart og Syltetøj

Saltkaramel sauce og karamelcreme

Saltkaramelsauce er nemt at lave selv og meget anvendeligt i kager, til is og ikke mindst som smørepålæg til de søde stunder, ferie og weekend morgenbordet i stedet for chokoladepålæg.

En nybagt bolle, smurt med saltkaramel og derefter toppet med bananskiver, kakaonibs og måske med et lille drys rålakridspulver – det er en vinder! Perfekt morgenmadsdessert.

Prøv også: min skønne opskrift på Snickers Kage >>

PT30MPT20M1

Saltkaramel sauce

Tid i alt30 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 uger
Antal1 glas
Ingredienser
  • 150 g sukker
  • 1,50 dl piskefløde
  • 1 nip flagesalt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde under middellav varme – rør gerne i det med jævne mellemrum og hav lidt tålmodighed, det kan godt tage lidt tid.

Så snart alt sukkeret er smeltet, røres fløden i langsomt i, mens karamellen koges op.

Når karamellen er kogt lidt ind, så tag en lille prøve med en teske og kom den i køleskabet i et par minutter. Er den for tynd så kog den lidt mere – skulle karamellem derimod blive for tyk, så rør lidt mere fløde i.

Til sidst røres en smule god havsalt eller saltflager i.