Snickerskage
Snickerskage med en uimodståelig kombination af smovset chokoladekage, peanuts, karamel og sprød chokoladeovertræk. Uhm! Det er så godt ☆
Min favorit chokoladebar er snickers og er du enig i det, så er tanken om en chokoladelækker snickerskage været uimodståelig.
En snickerskage er en tung sag – som en konfektkage ala brownie, hvor man næsten kun kan nyde et lille stykke. Den holder sig frisk i nogle dage og er også stjernelækker i 2-3 dage efter den er bagt.
Prøv også: min opskrift på brownie >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 10 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Snickerskage
- Karamel
- 130 g sukker
- 130 g piskefløde
- Chokoladekage med peanuts
- 150 g smør
- 150 g mørk chokolade, finthakket
- 3 æg
- 150 g sukker
- 100 g hvedemel
- 1,50 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 50 g saltede peanuts
- Chokoladeganache
- 150 g piskefløde
- 200 g mørk chokolade
- Til pynt
- 25 g saltede peanuts, hele + grofthakkede
- 1 knivspids spiseligt guldstøv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Karamel
Smelt langsomt sukkeret i en tykbundet gryde ved lav varme. Hav lidt tålmodighed, det kan godt tage lidt tid. Kom et par skefulde af piskefløden i, når halvdelen af sukkeret er smeltet. Rør igennem og rør resten af fløden i. Lad karamellen koge til den er 106 grader. Mål med et sukker termometer.
Sæt gryden med karamel i køleskabet.
Chokoladekage
Smelt smør i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen og rør chokolade i, til det er helt ensartet. Skil æggeblommer og æggehvider i to skåle. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps og vend chokolade- og smørblandingen i. Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen og rør det godt sammen. Pisk æggehviderne, til de er luftige og stive. Fold dem nænsomt i dejen uden at slå luften ud.
Kom bagepapir i bunden af en springform på 20 cm i diameter, smør siderne med smør og kom dejen i. Drys peanuts over dejen og bag kagen i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i ca. 30 minutter. Den skal føles lidt ubagt i midten. Lad kagen køle helt af i formen.
Chokoladeganache
Kom piskefløde og chokolade i en skål over et vandbad og varm op under omrøring, til chokoladen er smeltet og helt ensartet. Lad den køle af i køleskabet, til den er smørbar.
Pynt kagen
Hæld karamelsauce over kagen og smør derefter op med ganachen over kagen. Vend et par peanuts i guldstøv og pynt kagen med hakkede peanuts og guldpeanuts.
Når ens favoritchokoladebar er Snickers, så kan det kun blive godt at gå i gang med denne opskrift.. :-) Jeg synes dog, at det er svært “kun” at nøjes med et stykke, fordi den netop er så god ;-)
Haha, ja – du har ret ;) ♡
Nuj, det ser godt ud. Dét må prøves. Snickers er også min favorit! Tak for en dejlig-dejlig blog!
Tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Kære Ann-Christine
Tak for den dejlige opskrift – kagen er afprøvet, her i familien i weekenden, og man kan roligt sige at den vagte begejstring!
Kagen bliver jo kun bedre af at stå (kom til at tage et lille stykke sent søndag aften)….
Tak for din skønne blog og alle de fantastiske opskrifter. Jeg benytter din side, næsten hver uge til inspiration til vores madplan (min favorit er dampede bao)
Du må have en dejlig dag
Mvh Judi
Hvor er det dejligt at høre, Judi – det er jeg glad for og det lyder hyggeligt med sådan lille kagehapser søndag aften ;)
Tak for din søde hilsen til min blog og rigtig dejlig aften til dig♡
Kh AC
Mmmh hvor lækkert, den skal helt klart prøves en dag! :)
Hej.
Har de værste slikmundedes af kollegaer. en af dem sendte mig denne her til morgen, og spurgte om ik bare hun skulle handle ind til den, så den skulle prøves, og det gjorde hun så, jeg kunne dog ikke nå at lave den karamel du har med, så fandt en anden simpel på din side, og MUMS den er jo MEGA lækker.
Kan helt klart anbefale denne opskrift.
Hvor er det skønt at høre ♡ Hils kollegaerne :)
Kh AC
Kan man lave kagen dagen forinden?
Ja, det kan du fint gøre :)
Mums, den er/var et hit – perfekt, når der SKAL spises kan til dagens afsnit af bagedysten.
Tænker den skal laves igen! Endnu en nem og smagfuld ret fra dig – TAK
Tusind tak for din søde hilsen, det er vel nok dejligt at høre ♡
Skøn dag til dig
Kh AC
Hej Ann-Christine
Det lyder som en super lækker kage :-)
Hvor meget vil du gange opskriften med, til en bradepande ca 31×41?
Og hvor lang tid tror du ca at den skal bages?
Mvh
Hanne
Hej Hanne
jeg ville nok gange den med 2-2 1/2 og give den 10 minutter længere tid inden jeg tjekker om den er færdig.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine ☺️
Jeg skal lave kagen dagen inden den skal spises og tænker jeg bager kagen og venter med ganachen til dagen. Men kom i tvivl om karamellen? Kan den godt stå i køleskabet natten over eller kan den måske også bare puttes på kagen, når den står i køleskabet natten over? Eller er det bedst at lave den på dagen hvor kagen skal spises, ligesom ganachen?
Eller går det okay med at lave kagen helt klar og så i køleskabet natten over?
Glæder mig til at prøve kagen, den ser så lækker ud!
Du kan sagtens lave den helt klar dagen før!
Rigtig god fornøjelse med den lækre kage
Kh Ann-Christine
Jeg har lavet denne kage flere gange men var meget i tvivl denne gang. Mindes at den var anderledes med tempereret chokolade og ikke chokolade gamache og kunne ikke rigtig genkende opskriften.
Har du ændret opskriften?
P.S. Hvis du har ændret, er det så muligt at få fingrene i den gamle opskrift?
Den er helt uændret og har altid været sådan :)
Kh Ann-Christine
Hvornår og hvordan indgår peanuts i chokoladekagen? Jeg kan simpelthen ikke se det i vejledningen :)
Det står i opskriften under 2 afsnit i chokoladen – lige inden skal i ovnen
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for en lækker opskrift 🤗 Kom gryden med karamel i køleskabet. Men så er den stivnet og kan ikke hældes over kagen når denne er kølet af. Skal karamellen varmes op igen?
Hej Lena
det lyder til at karamellen er kølet for meget af. Bliver den ikke blød igen, hvis du tager den ud af køleskabet?
Kh Ann-Christine
Kan man udskifte melet med mandelmel for en glutenfri version?
Jeg har ikke testet det til denne kage, men mandelmelet vil minimere hæveevnen og gøre kagen mere kompakt og porøs i krummen.
Du må endelig prøve at eksperimentere lidt med det :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine