Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/snickerskage/

Snickerskage

Min favoritchokoladebar er snickers – og alene af den grund har tanken om en chokoladelækker snickerskage været ganske uimodståelig.

Kombinationen af chokolade, karamel og peanuts er vildt lækker♡

Denne snickers kage er lidt af en tung sag. Nærmest en konfektkage ala brownie hvor man næsten kun kan nyde et lille stykke. Til gengæld holder den sig glimrende frisk og er stjernelækker i 2-3 dage efter den er bagt og har man yderligere rester, så er det endelig bare at fryse dem ned til hjemmelavede romkugler eller træstammer.

Ha´ en herlig weekend alle sammen! 

PT2H

Snickerskage

8-10 pers    2 timer
8-10 pers
Ingredienser
  • 150 g god mørk chokolade
  • 150 g smør
  • 3 æg
  • 175 g sukker
  • 3 spsk. mel
  • 1 knivspids bagepulver
  • et lille nip salt
  • Derudover:
  • 100 g. Peanuts (evt usaltede, ellers gnid overskydende salt af i et rent klæde)
  • 2 dl. Karamel
  • 125 g mørk chokolade
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Smelt smøret i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen og rør finthakket chokolade i.

Pisk æg og sukker luftigt. Rør mel bagepulver og salt sammen i en skål og pisk hurtigt det i æggemassen.

Hæld chokolademassen langsomt over i æggemassen, mens der røres.

Beklæd en lille rund form (ca 22-25 cm diameter) med bagepapir og kom chokoladekage dejen deri. Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i 10 minutter. Drys derefter peanuts over dejen og tryk dem lidt ned. Bag kagen videre i 12-15 minutter og tag den derefter ud til afkøling i formen.

Når kagen er kølet af, smøres karamel (evt efter denne opskrift) over peanuts og snickerskagen overtrækkes med tempereret chokolade.

*Jeg temperer den mørke chokolade, ved at finthakke chokoladen og derefter smelte 2/3 af chokoladen over vandbad, til den rammer 50 grader. Tag chokoladen af varmen og rør resten af chokoladen i – her skal temperaturen sænkes til ca 28 grader og tilsidst skal den lige hurtigt over vandbadet igen og varmes op til 31-32 grader.