Snickerskage
Snickerskage med en uimodståelig kombination af smovset chokoladekage, peanuts, karamel og sprød chokoladeovertræk. Uhm! Det er så godt ☆
Min favorit chokoladebar er snickers og er du enig i det, så er tanken om en chokoladelækker snickerskage været uimodståelig.
En snickerskage er en tung sag – som en konfektkage ala brownie, hvor man næsten kun kan nyde et lille stykke. Den holder sig frisk i nogle dage og er også stjernelækker i 2-3 dage efter den er bagt.
Prøv også: min opskrift på brownie >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 10 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Snickerskage
- Karamel
- 130 g sukker
- 130 g piskefløde
- Chokoladekage med peanuts
- 150 g smør
- 150 g mørk chokolade, finthakket
- 3 æg
- 150 g sukker
- 100 g hvedemel
- 1,50 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 50 g saltede peanuts
- Chokoladeganache
- 150 g piskefløde
- 200 g mørk chokolade
- Til pynt
- 25 g saltede peanuts, hele + grofthakkede
- 1 knivspids spiseligt guldstøv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Karamel
Smelt langsomt sukkeret i en tykbundet gryde ved lav varme. Hav lidt tålmodighed, det kan godt tage lidt tid. Kom et par skefulde af piskefløden i, når halvdelen af sukkeret er smeltet. Rør igennem og rør resten af fløden i. Lad karamellen koge til den er 106 grader. Mål med et sukker termometer.
Sæt gryden med karamel i køleskabet.
Chokoladekage
Smelt smør i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen og rør chokolade i, til det er helt ensartet. Skil æggeblommer og æggehvider i to skåle. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps og vend chokolade- og smørblandingen i. Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen og rør det godt sammen. Pisk æggehviderne, til de er luftige og stive. Fold dem nænsomt i dejen uden at slå luften ud.
Kom bagepapir i bunden af en springform på 20 cm i diameter, smør siderne med smør og kom dejen i. Drys peanuts over dejen og bag kagen i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i ca. 30 minutter. Den skal føles lidt ubagt i midten. Lad kagen køle helt af i formen.
Chokoladeganache
Kom piskefløde og chokolade i en skål over et vandbad og varm op under omrøring, til chokoladen er smeltet og helt ensartet. Lad den køle af i køleskabet, til den er smørbar.
Pynt kagen
Hæld karamelsauce over kagen og smør derefter op med ganachen over kagen. Vend et par peanuts i guldstøv og pynt kagen med hakkede peanuts og guldpeanuts.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man udskifte melet med mandelmel for en glutenfri version?
Jeg har ikke testet det til denne kage, men mandelmelet vil minimere hæveevnen og gøre kagen mere kompakt og porøs i krummen.
Du må endelig prøve at eksperimentere lidt med det :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for en lækker opskrift 🤗 Kom gryden med karamel i køleskabet. Men så er den stivnet og kan ikke hældes over kagen når denne er kølet af. Skal karamellen varmes op igen?
Hej Lena
det lyder til at karamellen er kølet for meget af. Bliver den ikke blød igen, hvis du tager den ud af køleskabet?
Kh Ann-Christine
Hvornår og hvordan indgår peanuts i chokoladekagen? Jeg kan simpelthen ikke se det i vejledningen :)
Det står i opskriften under 2 afsnit i chokoladen – lige inden skal i ovnen
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine