Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kryddersmaakager/

Kryddersmåkager

Kryddersmåkager til at stikke ud i fine mønstre.

Vi har allerede bagt lige præcis disse småkager af min krydrede udstikker dej et par gange i år, for de er nemme lidt at røre sammen og så er de simpelthen så hyggelige at stikke ud, og pynte med glasur.

Johan og Julie var godt i gang med fin pyntning af småkager i lørdags, som I måske så på instagram og jeg lovede at dele opskriften på på denne julede småkage med jer. De dufter så dejligt og så smager de af jul ♥

PT40M

Kryddersmåkager

Tid i alt40 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 uger
Antal50 stk.
Ingredienser
  • 125 g smør, stuetempereret
  • 200 g brun farin
  • 1 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,50 tsk natron
  • 2 tsk kakao, usødet
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 325 g hvedemel
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Pisk smør og farin godt sammen og rør derefter æg i.

Bland mel, bagepulver, natron og krydderier og rør det i dejen.

Saml dejen, den skal ikke æltes, blot samles. Brug et par spsk koldt vand, til at samle dejen med, hvis den smuldre lidt.

Stil dejen i køleskabet i 20 min.

Tag dejen ud på et bord drysset med mel, rul den ud og hav en fest med at udstikke figurer og fine kager som sættes på en bageplade og bages i forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 9-12 minutter.