Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kryddersmaakager/

Kryddersmåkager

Kryddersmåkager til at stikke ud i fine mønstre med kageforme.

Vi har  bagt disse småkager af min krydrede udstikker dej i mange år og det er en skøn dej, der er nemt at røre sammen, dejen er god at stikke ud og rulle igen af flere omgang og de skønne småkager smager dejligt.

De dufter så dejligt og så smager de af jul ♥ Det er sådan et hyggeligt og kreativt køkkenprojekt at lave småkager med glasur til jul

Prøv også: en dejlig opskrift på pebernødder >>

PT40M

Kryddersmåkager

Tid i alt40 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 uger
Antal50 stk.
Ingredienser
  • 275 g hvedemel
  • 160 g brun farin
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,50 tsk natron
  • 15 g kakao, usødet
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 150 g smør, blødt og stuetempereret
  • 1,50 æg
  • Glasur
  • 130 g flormelis
  • 30 g æggehvide
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Bland mel, brun farin, bagepulver, natron og krydderier godt sammen. Smuldr smørret i til det er ensartet.

Saml dejen med sammenpisket æg. Hvis den føles for tør, så kom yderligere 1/2 æg i dejen.

Dejen skal ikke æltes, blot samles og trykket godt sammen.

Stil dejen i køleskabet i 2 timer eller til næste dag.

Tag dejen ud på et bord godt drysset med hvedemel, rul dejen i en tykkelse på cirka 2 mm og udstik figurer. Sæt kagerne på en bageplade med bagepapir og og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 9-12 minutter.

Glasur
Pisk flormelis med æggehvide til en tyk og hvid glasur. Kom glasuren i en sprøjtepose med en lille rund tyl.