Kryddersmåkager
Kryddersmåkager til at stikke ud i fine mønstre med kageforme.
Vi har bagt disse småkager af min krydrede udstikker dej i mange år og det er en skøn dej, der er nemt at røre sammen, dejen er god at stikke ud og rulle igen af flere omgang og de skønne småkager smager dejligt.
De dufter så dejligt og så smager de af jul ♥ Det er sådan et hyggeligt og kreativt køkkenprojekt at lave småkager med glasur til jul
Prøv også: en dejlig opskrift på pebernødder >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 50 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kryddersmåkager
- 275 g hvedemel
- 160 g brun farin
- 1 tsk bagepulver
- 0,50 tsk natron
- 15 g usødet kakao
- 2 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 150 g smør, blødt og stuetempereret
- 1,50 æg
- Glasur
- 130 g flormelis
- 30 g æggehvider
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bland mel, brun farin, bagepulver, natron og krydderier godt sammen. Smuldr smørret i til det er ensartet.
Saml dejen med sammenpisket æg. Hvis den føles for tør, så kom yderligere 1/2 æg i dejen.
Dejen skal ikke æltes, blot samles og trykket godt sammen.
Stil dejen i køleskabet i 2 timer eller til næste dag.
Tag dejen ud på et bord godt drysset med hvedemel, rul dejen i en tykkelse på cirka 2 mm og udstik figurer. Sæt kagerne på en bageplade med bagepapir og og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 9-12 minutter.
Glasur
Pisk flormelis med æggehvide til en tyk og hvid glasur. Kom glasuren i en sprøjtepose med en lille rund tyl.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej, hvor tykt ruller du dejen ud? :-)
omkring 2 mm passer meget godt.
Glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
når man tager dejen ud af køleskab efter et par dage er dejen selvfølgelig mega hård , ved du hvor længe det skal ligge inden man kan bruge det
jeg plejer at tage den ud af køleskabet et kvarters tid før, det fungere fint
Kh AC
Hej. Hvor længe vil disse kryddersmåkager holde med glasur (flormelis og vand) på. Tænker om kagerne bliver bløde af det, og det er bedst først at putte glasur på når de skal spises eller? :)
Vh Kamilla
Jeg oplever ikke de bliver bløde af glasuren, særligt hvis du bruger glasur pisket på æggehvide i stedet for på vand, så kan det holde lige så fint med glasur som uden glasur.
Kh AC