Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-fransk-nougat/

Fransk nougat

Den lækre bløde, søde og seje franske nougat har jeg en svaghed for. Det smager jo uimodståeligt lækkert og er sjovt at lave selv.

Den franske nougat er dejlig i konfektskålen ved juletid og selv om det er en af de lidt mere tricky opskrifter at give sig i kast med pga den varme sukkerlage, så er det virkelig tilfredsstillende at tilberede den flotte hvide nougat i eget køkken. Du kan variere med forskellige nødder alt efter smag og det er også lækkert med hasselnødder, tørrede tranebær, valnødder.

Prøv også: min opskrift på kokostoppe >>

PT2H

Fransk nougat

Tid i alt2 timer
Arbejdstid60 min.
Holdbarhed2 uger
Antal20 stk.
Ingredienser
  • 125 g mandler, smuttede
  • 50 g pistaciekerner uden salt
  • 275 g sukker
  • 150 g akaciehonning
  • 125 g glukosesirup
  • 150 g vand
  • 2 æggehvide
  • 2 spsk flormelis
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Hæld kogende vand over mandlerne af to omgange og smut hinden af. Kom de smuttede mandler og pistaciekerner på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 140 grader varmluft i 10 minutter. Lad nødderne køle af på bagepladen.

Kom sukker, honning, glukosesirup og vand i en gryde og kog op. Lad det koge til det er 148-150 g varmt. Brug et termometer.

Kom æggehviderne i en skål og pisk dem helt stive.

Hæld langsomt og forsigtigt den varme sukkerlage i de stiftpiskede æggehvider under konstant piskning. Fortsæt med at piske, til massen er lun og luftig.

Skrab massen ud på bagepapir, drysset med flormelis og ælt nødderne i. Kom i en beholder med bagepapir og lad den lækre franske nougat køle af og sætte sig til næste dag. Skær passende stykker med en skarp kniv.