Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-fransk-nougat/ Julekonfekt Juleopskrifter, Kager og søde sager, Konfekt og slik

Fransk nougat

Den lækre bløde, søde og seje franske nougat har jeg en svaghed for. Det smager jo uimodståeligt lækkert og er sjovt at lave selv.

Den franske nougat er dejlig i konfektskålen ved juletid og selv om det er en af de lidt mere tricky opskrifter at give sig i kast med pga den varme sukkerlage, så er det virkelig tilfredsstillende at tilberede den flotte hvide nougat i eget køkken. Du kan variere med forskellige nødder alt efter smag og det er også lækkert med hasselnødder, tørrede tranebær, valnødder.

Prøv også: min opskrift på kokostoppe >>

Fransk nougat
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT60M20
Ingredienser
  • 125 g mandler, smuttede
  • 50 g pistaciekerner uden salt
  • 275 g sukker
  • 150 g akaciehonning
  • 125 g glukosesirup
  • 150 g vand
  • 2 æggehvide
  • 2 spsk flormelis
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Hæld kogende vand over mandlerne af to omgange og smut hinden af. Kom de smuttede mandler og pistaciekerner på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 140 grader varmluft i 10 minutter. Lad nødderne køle af på bagepladen.

Kom sukker, honning, glukosesirup og vand i en gryde og kog op. Lad det koge til det er 148-150 g varmt. Brug et termometer.

Kom æggehviderne i en skål og pisk dem helt stive.

Hæld langsomt og forsigtigt den varme sukkerlage i de stiftpiskede æggehvider under konstant piskning. Fortsæt med at piske, til massen er lun og luftig.

Skrab massen ud på bagepapir, drysset med flormelis og ælt nødderne i. Kom i en beholder med bagepapir og lad den lækre franske nougat køle af og sætte sig til næste dag. Skær passende stykker med en skarp kniv.