Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hjemmelavet-fransk-nougat/

Hjemmelavet fransk nougat

Jeg har lidt en svaghed for den honningsøde og seje franske nougat. Med mandler og fine grønne pistaciekerner. Åh, det er lækkert! Og jeg synes fransk nougat hører til her i julen (og i det hele taget kan den jo snildt spises året rundt)

Jeg har lavet en lille portion som giver omkring 20 stykker fransk nougat – noget bliver gemt til jul og lidt skal spises i aften til tegnefilm og julehygge.

PT2H

Fransk nougat

20 stk.    2 timer
20 stk.
Ingredienser
  • 260 g sukker
  • 150 g honning
  • 75 g vand
  • 50 g glukosesirup
  • 35 g æggehvider, svarer til hviden fra et øko æg str L
  • 35 g sukker
  • 2 spsk flormelis
  • 70 g pistaciekerner uden salt
  • 100 g mandler, smuttede
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Kom sukker, honning, glukosesirup og vand i en gryde og kog op til det er 150 g varmt. Mål med et termometer.

I mens det koger, så piskes æggehvide og sukker til luftig marengs.

Når sukkerblandingen har ramt de 150 grader, så hældes den langsomt i marengsen, mens der fortsat piskes.

Pisk til massen er lun og luftig.

Kom nødder i og skrab massen ud på et stykke bagepapir drykkes med flormelis.

Rul ud med en kagerulle og lad den lækre franske nougat køle af natten over med et rent klæde over.
Skær passende stykker ud med en skarp kniv.