Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kokostoppe/

Kokostoppe

Kokostoppe er lækkert at lave selv og et hyggeligt lille bageprojekt.

De er skønne som julekonfekt og i det hele taget er det en dejlig opskrift på kokostoppe eller kokosmakroner, som de også kaldes. Kombinationen af en smule sprødhed, sødme og sejhed er uimodståelig.

De smager af og udstråler meget mere overskud, end der er lagt i arbejdet med at lave de små kokosmakroner. Nemme at bage og smager drøngodt.

Prøv også: chokoladekonfekt med skumfiduser >>

PT45M

Kokostoppe

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 uge
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 2 æg
  • 150 g rørsukker
  • 200 g kokosmel
  • 50 g marcipan
  • 200 g mørk chokolade
Udskriv 
Fremgangsmåde

Kom æg og sukker i en skål og pisk det godt sammen med en håndmikser.

Riv marcipanen på et rivejern og rør groftrevet marcipan og kokosmel i skålen med æg og sukker. Lad dejen hvile i 15 minutter.

Form kokostoppene på en bageplade med bagepapir. Vask hænderne i lidt  koldt vand, så er det nemt at rette toppene til, så de får  en flot form.

Bag i forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10-12 minutter, til  de er smukt gyldne på toppen.

Køl af på en rist og dyp dem derefter i tempereret chokolade, gerne to gange, så det bliver en tyk, sprød og lækker chokoladebund