Kokostoppe
Kokostoppe er lækkert at lave selv og et hyggeligt lille bageprojekt.
De er skønne som julekonfekt og i det hele taget er det en dejlig opskrift på kokostoppe eller kokosmakroner, som de også kaldes. Kombinationen af en smule sprødhed, sødme og sejhed er uimodståelig.
De smager af og udstråler meget mere overskud, end der er lagt i arbejdet med at lave de små kokosmakroner. Nemme at bage og smager drøngodt.
Prøv også: chokoladekonfekt med skumfiduser >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kokostoppe
- 2 æg
- 150 g sukker
- 50 g marcipan
- 200 g kokosmel
- 200 g mørk chokolade
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom æg og sukker i en skål og pisk det godt sammen med en håndmikser.
Riv marcipanen på et rivejern og rør groftrevet marcipan og kokosmel i skålen med æg og sukker. Lad dejen hvile i 15 minutter.
Form kokostoppene på en bageplade med bagepapir. Vask hænderne i lidt koldt vand, så er det nemt at rette toppene til, så de får en flot form.
Bag i forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10-12 minutter, til de er smukt gyldne på toppen.
Køl af på en rist og dyp dem derefter i tempereret chokolade, gerne ad to omgange, så det bliver en tyk, sprød og lækker chokoladebund
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej, du har de bedste opskrifter og jeg bruger dem tit ❤️
Nu er jeg så kommet i tvivl om der skal chokolade på inden jeg fryser kokosmakronerne, eller om jeg skal vente til dagen inden de skal serveres
Hilsen Ulla
Mange tusind tak! Det er jeg glad for.
De skal helst fryses uden chokolade, da chokoladen bliver grå og kedelig af den kulde og væde der kommer ved frost/optøning.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hvor meget lakridssplinter mon der skal i og hvor i ovnen bages de? Midt eller bund?
Hej Helle
Mine opskrifter er varmluft, så placeringen i ovnen kommer sig ikke helt så nøje, du kan derfor fx godt bage to plader ad gangen :)
Jeg sætter altid pladen midt i ovnen, når der kun er én
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan dele her at jeg delte dejen i 2 og kom hakket chokolade i den ene del og 1 tsk lakridskorn fra bulow i den anden, faktisk vil jeg overveje kun 1/2 tsk lakridskorn næste gang. Lækker opskrift.
Mine var ca 18-22 g store.
Hvor er opskriften på kokostoppe god. Et lille tip til chokoladen. Sæt chokoladen ind i ovnen og lad den smelte ved eftervarmen🙌
Skønt tip, så er det nemt og hurtigt :)
Kh Ann-Christine