Kokostoppe
Kokostoppe er lækkert at lave selv og et hyggeligt lille bageprojekt.
De er skønne som julekonfekt og i det hele taget er det en dejlig opskrift på kokostoppe eller kokosmakroner, som de også kaldes. Kombinationen af en smule sprødhed, sødme og sejhed er uimodståelig.
De smager af og udstråler meget mere overskud, end der er lagt i arbejdet med at lave de små kokosmakroner. Nemme at bage og smager drøngodt.
Prøv også: chokoladekonfekt med skumfiduser >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Kokostoppe
- 2 æg
- 150 g sukker
- 50 g marcipan
- 200 g kokosmel
- 200 g mørk chokolade
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom æg og sukker i en skål og pisk det godt sammen med en håndmikser.
Riv marcipanen på et rivejern og rør groftrevet marcipan og kokosmel i skålen med æg og sukker. Lad dejen hvile i 15 minutter.
Form kokostoppene på en bageplade med bagepapir. Vask hænderne i lidt koldt vand, så er det nemt at rette toppene til, så de får en flot form.
Bag i forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 10-12 minutter, til de er smukt gyldne på toppen.
Køl af på en rist og dyp dem derefter i tempereret chokolade, gerne ad to omgange, så det bliver en tyk, sprød og lækker chokoladebund
Mmmmmm de var gode, har bagt dem i dag, havde helt glemt hvor nemt det faktisk er. Lækker detalje med mandelmel. Heldigvis har jeg købt et mindre lager med hjem da vi var i Tyskland for en måned siden, der koster det ingen ting. Jeg vidste faktisk ikke hvad jeg skulle bruge det til da jeg købte det(men det var billigt:-)men har lagt mærke til at du bruger mandelmel i flere opskrifter ,så nu skal jeg nok få det brugt
-:) iben
Hvor dejligt at du kan bruge mine ideer.
Jeg har aldrig selv lavet noget med købt mandelmel, men altid malet det selv – næste gang vi skal til Tyskland, må jeg altså huske at købe noget og prøve det af :) -tak for tippet om gode priser dernede
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Virkelig lækre og nemme kokostoppe! Tak for opskriften. Hvor bør de opbevares og hvor længe kan de holde sig?
God jul og godt nytår til dig og dine.
Kh Sofie
Hej Sofie,
Jeg opbevarer dem i køleskabet i en beholder og de holder sig fint i en uges tid har jeg oplevet.
Rigtig glædelig jul til dig og dine også
Kh Ann-Christine
Jeg har lavet disse lækre kokostoppe i dag. I stedet for hele æg brugte jeg æggehvider, og de var meget klistrede inden de kom i ovnen, og jeg var ikke sikker på, at de ville blive gode … Men jeg synes faktisk, at resultatet er blevet godt! De flød lidt ud i ovnen, og var nødt til at få 10 minutter ekstra, men de er gode, sprøde og lækre :D
Uhm, kunne forestille mig at de blev en smule mere luftige af 2 æggehvider. Dejligt at høre de blev lækre :)
Helt fantastisk lækre kokos toppe. Må bage flere i dag selv om mit barnebarn og jeg lavede dobbelt portion for 2 dage siden. Har delt lidt ud, så mange får den skønne smagsoplevelse. TAK tak
Hvor er det dejligt at høre! Og det lyder som et skønt hyggeprojekt med barnebarnet :)
Tusinde tak for en fantastisk opskrift på kokostoppe
Selv tak, dejligt at du kunne bruge den :)
Dejlig opskrift, som jeg har brugt flere gange. I dag hakkede jeg 40 g chokolade og vendte i dejen i stedet for at dyppe dem. Kagerne ser lidt “grumsede” ud, men smager fantastisk.
Jeg skulle bage til en fødselsdag og tænkte jeg lige så godt kunne bage lidt ekstra, så jeg femdoblede portionen. Mine kokostoppe må være blevet lidt store, for ud af portionen, som jeg regnede med skulle blive til 50 kokostoppe, fik jeg kun 27 :-) jeg synes dog, at de ser ud fuldstændig som de skal og jeg glæder mig til at smage dem, når de er blevet dyppet i chokolade.
Hov, ja det var lidt en forskel. Nu bliver jeg jo helt i tvivl om du har lavet dem store eller jeg har skrevet forkert ;)
Men skønt at de ser fine ud og jeg håber det smager fantastisk!
Superlækre toppe. Bagte dem til familien som syntes de var utrolig lækre. Meget nemt og det vil jeg helt sikkert prøve igen❤️
Det er jeg glad for at høre :)
Jeg står og venter på de bagende toppe og jeg glæder mig til at smage dem. Fedt med mandelmelet i, jeg tror de bliver gode. Jeg undrede mig over der bare stod æg og tænkte om du virkeligt kom hele æg i, da jeg altid kun har hørt om æggehvider. Så jeg kom kun æggehvider i
Ja, jeg mener lige præcis hele æg, både hvide og blomme. Det bliver godt :)
Men jeg håber virkelig de bliver gode alligevel?!
Kh AC
Kan man bruge kokossukker i stedet for rørsukker? Takker for de mest fanastiske opskrifter!
Mange hilsner fra Trine
Ja, det kan man sagtens, de bliver blot mørkere i farven og smagen vil være en smule anderledes, men bestemt stadig virkelig god!
Er selv ret vild med smagen af kokossukker :)
Og tak for den søde hilsen, det er dejligt at høre
Kh AC
Hej Ann-Christine,
Er mandelmelet/marcipanen afgørende for udkommet af disse?
Venlig hilsen, og tak for en god blog
Mathilde
Hej Mathilde,
De bliver også super lækre uden mandel/marcipan, men jeg synes lige det giver det sidste, ekstra lækre pift.
min datter, som ikke er vild med mandler og marcipan synes de er bedst uden ;)
Begge dele er testet her og er lækkert. Men hvis du undlader mandelmel eller marcipan så er de lidt sværere at samle, da marcipan også binder massen sammen. Lad det derfor hvile lidt længere inden du former toppene.
Og tusind tak, det er jeg glad for at du synes :)
Kh AC
Jeg har lige bagt en portion, dog uden mandelmel/marcipan…men de flød rigtig meget ud. Overvejer at lave chokolade mønster ovenpå, ala kransekage, de er nærmest helt småkage-flade.
Hvordan får jeg dem til at holde formen?
Hilsen C
Jeg tror det vil hjælpe hvis du kommer mere kokosmel i, som kompensation for marcipan som ellers holder lidt på faconen. Og så måske lige lader ‘massen’ stå og hvile i 15-30 minutter, så kokosmelet kan suge lidt af fugten, så burde de holde helt fint :)
De ser SÅ gode ud. Dem må jeg prøve at lave til mine kollegaer.
Ved du om det vil ødelægge massen, hvis jeg bruger hakket chokolade inde i dejen, i stedet for at dyppe toppene til sidst? Jeg har gjort det før, men ikke i en dej med marcipan :)
Hej Rikke,
jeg tror sagtens du kan gøre det – lad mig endelig høre hvordan det bliver :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
De blev vildt gode og det var lækkert med chokoladen indeni. Og så var det lidt nemmere, end at skulle stå og dyppe alle toppene :)
Tak for god blog og god opskrift.
Hvor dejligt at høre! Tak for tilbagemeldingen
Rigtig godt nytår :)
Kh AC
Prøver lykken og bager dem efter din opskrift. Regner med marcipan ska rives groft?
Det er i hvert fald sket så nu ska de bare bages når den anden kage er færdig
Ja, jeg river marcipanen groft.
Håber de blev skønne ♡
Hej Ann-Christine!
Tak for en dejlig bog og god blog.
Tror du kokostoppene kan fryses?
Bh Helle
Tusind tak for din søde hilsen ♡
Jeg tror sagtens du kan fryse dem :)
Kh AC
Hej :-)
Jeg har før prøvet flere af dine lækre opskrifter og nu er tiden kommet til disse kokostoppe. Jeg tænkte på om jeg skal bruge rørsukker eller om jeg godt kan bruge alm. sukker?
Du kan fint erstatte med den sukker du har lyst til :)
God fornøjelse ♡
Super super lækre kokostoppe, jeg tilføjede revet skal af en økologisk appelsin som et lille juletvist, det kan bestemt anbefales:-)
Dejligt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen
Hej
Har lige lavet kokos toppe med din opskrift. Hold nu op de er gode. Tror desværre ikke de holder så lang tid herhjemme ???
Det gør de heller ikke hjemme hos os ;)
– tak for din søde hilsen♡
Kæreste dygtige Pige.
Så prøvede jeg også denne opskrift på kokostoppe – elsker alt hvad du finder på. Er selv mega kreativ og +60, så har prøvet lidt af hvert. Men de seneste år har jeg skelet til dine opskrifter – og jer er ALDRIG blevet skuffet.
Det startede for 2 år siden med, at jeg købte 3 store bundter meget tynde hvide asparges, fordi de var smukke og billige – god kombi :-).
De var hverken til at stege eller koge. Googlede så “tynde hvide asparges” og op kom din opskrift, hvor der stod “tynde hvide asparges kan KUN bruges til en ting – suppe” og det blev den skønneste suppe, som fik stor ros af 12 gæster :-)
Sådan startede det – og i dag slutter det med, at de kokosmakroner nok ikke når at få chokolade på, for de smager himmelsk – og næste skal der laves dobbeltportion.
Tak for dig, dine lyserøde noter og din fantastisk gode og naturlige smag.
Tusind tusind tak for din virkelig søde hilsen!
Hvor er det dejligt at høre ♡ Det gik det store smil frem her hos mig.
Rigtig skøn weekend til dig
Kh Ann-Christine
Tusinde tak for en virkelig nem og lækker opskrift!
De smager himmelsk og holdte ikke særlig længe herhjemme før de var spist (nåede ikke engang til chokoladen). Tror du man godt tage dem med sig, hvor de ikke er i køleskab i en dag? (en madpakke tur)
Tak
– Sara :)
Jeg vil lave dine kokostoppe til en fødselsdag næste weekend. Dvs. de skal i fryseren. Ser en skriver her i kommentarerne, at hun har hakket chokolade i i stedet for at dyppe. Men har chokolade (udenpå eller indeni) egentlig godt af at blive frosset?
Det ville jo være dejligt, hvis de var helt klar til den store dag 🇩🇰
Tak for mange gode opskrifter. De fejler aldrig 👏
Hej Louise,
Tusind tak for din søde hilsen :)
Jeg fryser ikke chokoladen, for den kan nemlig blive grå og kedelig af fugten fra frys/optøning, så jeg venter med at overtrække til inden servering (evt dagen før)
Jeg tror dog ikke det vil gøre så meget hvis chokoladen er hakket og inden i kokostoppene
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Ja, det kan de sagtens. De kan fint holde sig i en lufttæt beholder en dags tid til en skøn madpakketur.
Kh AC
Nøjh, hvor blev de gode – både med og uden marcipan! Og hvor er de nemme at lave. Det kunne godt gå hen og blive farligt i længden, når de nu kun kræver ting jeg som regel har i skabene.
hvor er det skønt at høre ♡
Hvor store er kokostoppene i din opskrift? 10 stk lyder ikke af så meget, men hvis de er lige så store som dem, vi køber hos Grannys House (ca. 7 cm i diameter), så er der jo rigeligt. Så er dine små eller store?
Mvh Mette
Jeg kender ikke dem fra Grannys house, men de lyder til at være lidt mere end dobbelt så store som disse ;)
Kh AC
Tak for opskriften, der – som alle andre opskrifter på din blog – er den sikre vej til et godt resultat:-). Jeg piftede dem lidt op med vanillekorn (fra en halv stang) og revet appelsinskal (fra en halv appelsin) – det blev virkelig lækkert!
Jeg synes, det var lidt bøvlet at forme dem. Dejen smuldrede for mig. Er den mon blevet for tør? Med lidt vand på fingrene og bevæbnet med en lille spatel fik jeg til sidst lavet nogle fine toppe.
Ja, det lyder som om de er blevet lidt for tørre. Det har jeg ikke oplevet, men tænker om det kan være forskel i størrelsen på ægget der spiller ind?
Dejligt at høre at de blev super lækre uanset.
Kh AC
Perfekt til uddeling i skolen på fødselsdagen!
Overvejer at bage dem. Mon man kan fryse dem?
Ja, sagtens (uden chokoladen)
god fornøjelse
Kh AC
Helt fantastisk smag, virkeligt nemme at fremstille. Den får alle stjerner.
Kogebogen har jeg købt.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Først og fremmest stor ros til dine opskrifter. Vi vender jævnligt – ligesom familie og venner – tilbage til din hjemmeside for inspiration.
Men kokostoppene var vi lidt skuffede over, da vi synes, de blev for tørre. Vi brugte mandelmel, da vi ikke lige kunne skaffe marcipan, som jo alt andet lige give fugt til kokosen. Der er selvfølgelig også forskel på str. af et æg. Så næste gang vil jeg prøve at spæde op med lidt æggehvide.
Og så havde jeg faktisk halvdelen af chokoladen tilbage efter at have penslet bunden rigeligt to gange.
Desværre har jeg problemer med at søge på din hjemmeside. Der dukker intet op, når jeg søger på fx Kokostoppe, så jeg søger opskrifter med søgeord på nettet, og så dukker din hjemmeside heldigvis altid op. Er det kun mig der har det problem?
Hej Lotte
Tak for din hilsen og du må endelig prøve dem med marcipan, det er så lækkert! (eller hjemmelavet mandelmel, som er saftigere end det man køber.
Mht søgning, så kommer kokostoppe fint frem her og det er ikke noget jeg har hørt om fra andre, kan det være en tastefejl eller lign der har drillet
Kh AC
Har over dobbelt portion i dag og lavede halvdelen “normalt “ også resten kom jeg lidt hvidt revet chokolade og lidt lime saft i. Mums de gode
Uhmm, det lyder lækkert!
Rigtig godt nytår
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Jeg bagte kokostoppe i går, og brugte ikke marcipan/mandelmel. Jeg brugte 120 gr. dadler i stedet for sukker og så kom jeg en halv moset banan i for at give hold til toppene. De blev rigtig fine, smager skønt og de flød slet ikke ud. De er søde og svampede :-)
Mine kollegaer er helt vilde når jeg laver denne opskrift. Jeg bruger dig chokolade med mynte (ikke den med myntecreme i) og det smager fantastisk 😊
Hej har du erfaring med hvordan det er at fryse kokusmakroner ?
Det kan de sagtens. Jeg ville fryse dem uden chokolade, da chokoladen dårligt tåler frys og optøning.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kagerne smager rigtig dejligt, men mine bliver altså IKKE toppe. Hvad mon jeg gør galt?
Flyder de ud eller får du dem ikke formet til toppe?
Jeg synes ellers kokosmassen bliver fast og nem at arbejde med, samtidig med at de holder godt på formen under bagning.
Kh Ann-Christine
Ja de flyder ud – jeg kan sagtens forme de fineste toppe, med de bliver altså næsten helt flade.
Hvor mærkeligt! Det har jeg aldrig prøvet.
Men prøv eventuelt at lade dem tørre en halvtimes tid på bagepladen inden du bager dem næste gang.
Kh Ann-Christine
Jeg har ikke læst alle kommentarerne og ved ikke, om andre har spurgt:
Hvordan tørrer du chokoladen? Kagerne kan jo ikke ligge på toppen?
Det er intet problem at dyppe bunden i chokolade og sætte foden med chokoladen på et stykke bagepapir, der tørrer den fint (lige som med konfekt og lignende man overtrækker med chokolade
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej!
Jeg vil meget gerne bage disse til min fødselsdag, men jeg er en smule i tvivl om det er bedst at bruge alm sukker eller rørsukker?
Mvh Anne
Hej Anne
jeg bruger alm hvid sukker til disse.
Rigtig god fornøjelse og god fødselsdag
Kh Ann-Christine
Hvor er opskriften på kokostoppe god. Et lille tip til chokoladen. Sæt chokoladen ind i ovnen og lad den smelte ved eftervarmen🙌
Skønt tip, så er det nemt og hurtigt :)
Kh Ann-Christine
Hvor meget lakridssplinter mon der skal i og hvor i ovnen bages de? Midt eller bund?
Hej Helle
Mine opskrifter er varmluft, så placeringen i ovnen kommer sig ikke helt så nøje, du kan derfor fx godt bage to plader ad gangen :)
Jeg sætter altid pladen midt i ovnen, når der kun er én
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan dele her at jeg delte dejen i 2 og kom hakket chokolade i den ene del og 1 tsk lakridskorn fra bulow i den anden, faktisk vil jeg overveje kun 1/2 tsk lakridskorn næste gang. Lækker opskrift.
Mine var ca 18-22 g store.
Hej, du har de bedste opskrifter og jeg bruger dem tit ❤️
Nu er jeg så kommet i tvivl om der skal chokolade på inden jeg fryser kokosmakronerne, eller om jeg skal vente til dagen inden de skal serveres
Hilsen Ulla
Mange tusind tak! Det er jeg glad for.
De skal helst fryses uden chokolade, da chokoladen bliver grå og kedelig af den kulde og væde der kommer ved frost/optøning.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine