Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/marcipankonfekt-baileys/

Marcipankonfekt med Baileys og karamel

Disse lækre stykker marcipankonfekt med Baileys og karamel er en lille snebold med himmelsk smag.

Lækker marcipan æltet med Baileys og fyldt med små stykker chewy karamel og tilsidst overtrukket med en vaniljelækker hvid chokolade.
Uhm! Det er godt.

De kan sagtens overtrækkes både med mørk- og mælkechokolade, men jeg synes de bliver særligt fine og delikate med den hvide chokolade, som passer perfekt til.

Prøv også: min opskrift på havregrynskugler >>

PT60M

Marcipankonfekt med Baileys og karamel

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 uger
Antal16 stk.
Ingredienser
  • 75 g karameller, skåret i små stykker
  • 200 g marcipan
  • 0,50 dl baileys
  • 100 g hvid chokolade
  • 0,50 tsk guldstøv, spiseligt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Skær karamellerne i små stykker og ælt marcipanen med Baileys og karamelstykkerne.

Tril små kugler.

Hak den hvide chokolade fint. Smelt den ene halvdel langsomt over vandbad og under omrøring. Når det lige akkurat er smeltet og har en temperatur på max 45 grader, tages chokoladen af varmen og den sidse halvdel røres i – indtil al chokoladen er smeltet og temperaturen er på 28 grader. Hæv forsigtigt temperaturen igen til max. 31 grader under omrøring.

Dyp marcipankuglerne i chokoladen og lad marcipankonfekten størkne på et stykke bagepapir.

Pensl de færdige konfektstykker med spiseligt guldstøv.