Konfekt med pistacie og marcipan


I går aftes gik jeg i konfektkøkkenet herhjemme. Alle de gode sager blev fundet frem. Alle! Marcipan, nougat, pistaciekerner, mørk chokolade, mælke chokolade, hvid chokolade, pufsukker, guldglimmer, chokoladeforme osv. og jeg hyggede mig gevaldigt i nogle timer med at lave konfekt.
De her små hvide og grønne størrelser er lidt af en himmelsk mundfuld. Hvis man er til smagskombinationen marcipan/pistacie og hvid chokolade med et skønt vaniljestrejf.
Konfekt med pistacie og marcipan
- 5-6 spsk usaltede pistaciekerner
- 1/4 pladeValhrona Ivoire, eller anden god hvid chokolade
- 1/4 pakke god marcipan
Blend 4 spsk pistaciekerner til pistaciemel og ælt det ind i marcipanen.
Tril pistaciemarcipanen i små kugler og put 1-2 hele pistaciekerner i midten.
Hak chokoladen meget fint. Smelt den ene halvdel langsomt over vandbad og under omrøring. Når det lige akkurat er smeltet, tages chokoladen af varmen og den sidse halvdel røres i – indtil al chokoladen er smeltet.
Dyp marcipankuglerne i chokoladen.
Drys med det sidste pistaciemel.