Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/julemuffins/

Julemuffins med æble og kanel

Vi har kanelduftende julemuffins, som er fyldt med søde og friske æbler. Jeg synes de er et skønt supplement til alt det andet søde her i juletiden og så gør de sig virkelig godt til en julekomsammen med juleklip, glögg, konfektlavning eller som en dejlig afslutning på en middag med familie og venner.

PT25M

Julemuffins med æble og kanel

8 stk    25 min.
8 stk
Ingredienser
  • 250 g groft revet æbler
  • 60 g blødt smør
  • 50 g rørsukker
  • 50 g muscovadosukker eller farin
  • 140 g hvedemel
  • ½ vaniljestang
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 æg
  • Frosting
  • 150 g flormelis
  • 30 g usaltet smør
  • 75 g koldt cream cheese
  • evt 2 knust bismarcks stokke eller pebermyntebolcher
Udskriv opskrift
25 min.
Fremgangsmåde

Vaniljestangen flækkes på langs og vaniljekernerne skrabes ud og blandes med en smule sukker. Kom begge slags sukker, vanilje og smør i en skål og pisk det sammen til det er luftigt, pisk til sidst æg i.
I en anden skål røres mel, kanel, salt og bagepulver sammen. Rør de to blandinger + revet æble sammen. Kom dejen i en fast muffinsform beklædt med papirsforme.
Bag de lækre julemuffins ved 180 grader i ca 20 minutter. Når de er færdige, tages de ud af formen og køles af på en rist.
Man kan vælge at pynte sine julemuffins med en lækker frosting eller man kan nyde dem som de er. Begge dele er lækkert!

Frostingen laves sådan:
Pisk smør og flormelis sammen, pisk derefter cream cheese i ved højeste hastighed til frostingen er luftig og lækker. Kom den i en sprøjtetyl og pynt muffins med frosting. TIlsidst kan drysses knust bolche støv over.