Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aeblemuffins/

Æblemuffins

Krydrede saftige æblemuffins er noget af det dejligste at bage i efteråret.

De smager vidunderligt når de er friskbagte og lune og de er også skønne og saftigt lækre dagen efter, ja selv på 2 og 3 dagen er de skønne. Nyd dem som de er, eller server med vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum.

Jeg bager dem med en smule fuldkornshvede og hasselnødder, det gør krummen lidt rustik og porrøs, hvilket klæder kagerne utrolig godt efter min mening.

Prøv også: min opskrift på lækre græskarmuffins >>

PT45M

Æblemuffins

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 150 g smør, blød og stuetempereret
  • 175 g sukker
  • 2 æg
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 30 g fuldkornshvedemel
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 1,50 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 40 g hasselnødder, finthakkede
  • 200 g æble, i små tern
  • 1 spsk sukker, til drys
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk smør og sukker sammen, til det er luftigt. Pisk æggene i et ad gangen, til blandingen er helt ensartet. Rør derefter yoghurt og fuldkornsmel i .

Rør hvedemel, kardemomme, kanel, bagepulver og salt sammen og sigt det i dejen. Vend dejen sammen og rør derefter hasselnødder i.

Tilsæt æbletern og vend dem forsigtigt rundt i dejen.

Fyld dejen i muffinforme. Drys med lidt sukker og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter, til de er gennembagte i midten.

Lad de nybagte og varme æblemuffins køle lidt af på en rist, inden de skal spises.