Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aeblemuffins/

Æblemuffins

Æblemuffins er helt fantastiske.

Vi spiste dem lune og jeg tror faktisk, at de om muligt er endnu bedre i morgen.

Jeg bagte disse æblemuffins med fuldkornshvede af to årsager. Den første er, at vi ikke havde sigtet hvedemel på lager. Rimelig god grund, egentlig! Den anden er, at når en kage er lidt rustik, så synes jeg det klæder mange kager at blive bagt med fuldkorn, enten delvist eller helt.

I må virkelig endelig prøve dem af – lover at det kommer I ikke til at fortryde

PT30min

Æblemuffins

7 stk    30 min
7 stk
Ingredienser
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 1/4 dl olivenolie eller raspolie
  • 1/2 dl yoghurt natural
  • 70 g rørsukker
  • 35 g lys muscovadosukker
  • 40 g fint hakkede hasselnødder
  • 70 g fuldkornshvede
  • 1/2 tsk stødt kanel
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 stort æg
  • 300 g æbler uden kærnehus. Jeg tog bare dem på æbletræet i vores have, har endnu ikke fastslået sorten …
Udskriv opskrift
30 min
Fremgangsmåde

Olie, yoghurt, finthakkede hasselnødder og de to slags sukker røres godt sammen. I en anden skål røres mel, kanel, kardemomme, salt og bagepulver sammen. Rør ægget i yoghurtblandingen samtidig med melblandingen. Æblerne, uden kærnehus med med skræl skæres i små tern og blandes i dejen. Dejen kommes i muffinsforme i papir, lagt en en fast muffinsform. Fyld op til 2/3 del af formen. Ellers stil formene tæt, hvis du ikke har en fast form. En silikoneform kan også fint bruges.

Bages ved 180 grader i 18-20 minutter. Når de er færdige, tages de ud af formen og køles af på en rist.