Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cheesecake/

Cheesecake med jordbær

Cheesecake med jordbær er et sikkert sommerhit!

Jeg er vild med alle former for cheesecake og de seneste måneder har jeg eksperimenteret og testet mine opskrifter for at lave den lækreste cheesecake at dele med jer. Det har været en sand fornøjelse og I får her en skøn cheesecake med jordbær. Skal kagen serveres samme dag den laves, så lav gerne en cirkel med jordbær i bunden af kiksekagen inden flødeostcremen hældes over. Det er så lækkert!

Prøv også: mine bedste opskrift på jordbærtærte >>

PT4H

Cheesecake med jordbær

Tid i alt4 timer
Arbejdstid45 min.
Antal1 kage
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • Kiksebund
  • 100 g smør
  • 130 g digestive kiks
  • 60 g mandler, smuttede
  • Flødeostcreme
  • 3 husblas
  • 500 g flødeost, naturel
  • 150 g græsk yoghurt
  • 100 g flormelis
  • 1 vaniljestang, kornene herfra
  • Jordbærgele
  • 2 husblas
  • 175 g jordbær, frosne
  • 1 dl vand
  • 0,5 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 100 g sukker
  • den tomme vaniljestang fra flødeostcremen
  • Pynt
  • 100 g jordbær
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • Derudover
  • 1 pakke kageplast
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kiksebund
Kom kiks og mandler i en foodprocessor og kør til det er fintmalet. Smelt smør i en gryde ved lav varm og bland smør, kiks og mandler godt sammen.

Beklæd en springform (på en størrelse i diameter mellem 18 og 22 cm) med bagepapir i bunden og fordel kiksebunden i formen. Pres den godt sammen og sørg for at den er ensartet  hele vejen rundt. Sæt i køleskab.

Flødeostcreme
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.

Tag husblas op af vandet, lad blot en smule vand hænge ved og smelt husblassen over vandbad ved lav varme, tag af varmen, så snart det er smeltet.

Rør flødeost, græsk yoghurt, flormelis og vaniljekorn godt sammen i en ren skål. Kom 2 spsk ostecreme i skålen med den lune smeltede husblas og rør det godt og hurtigt sammen til det er helt ensartet. Rør derefter cremen med husblas i skålen med flødeostcreme og rør det godt sammen.

Sæt kageplast hele vejen rundt i kanten af springformen. Hæld flødeostecremen ovenpå kiksebunden og fordel det godt til en jævnt lag. Sæt kagen i køleskab.

Jordbærgele
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.

Kom jordbær, vand, citronsaft og fintrevet citronskal og vaniljestang (den tomme fra flødeostecremen) i en gryde og kog op. Skrue ned for varmen og lad det trække ved lav varme i 10 minutter.

Sigt saften fra og kom tilbage i gryden, sammen med sukker. Varm saften op til lige inden kogepunktet. Vrid vandet fra husblas og kom husblas i gryden, rør godt rundt og tag gryden af varmen. Lad saften til gele køle af til stuetemperatur og hæld den derefter over den kolde cheesecake.

Stil kagen på køl i minimum 3 timer.

Pynt med fx friske jordbær, mynteblade inden servering.