Chokoladetærte med flydende saltkaramel
Fristende lækker chokoladetærte som er rig på chokolade, saltkaramel og med en mørk chokoladeganache, der smelter på tungen og både visuelt og smagsmæssigt får kagen smagsløgene til at jubel af begejstring.
– og saltkaramel … så behøver man næsten ikke sige mere, det er bare altid godt, ik´
Den kræver lidt tid til at lade tærten hvile og sætte sig, så derfor er det en god ide at lave den dagen før den skal serveres.
Prøv også: Min bedste opskrift på banankage >>
Arbejdstid 2 timer
Antal 10 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladetærte med saltkaramel
- Tærtebund
- 220 g hvedemel
- 25 g usødet kakao
- 50 g flormelis
- 1 knivspids salt
- 125 g smør
- 1 æg, sammenpisket
- evt lidt koldt vand
- Saltkaramel
- 2 dl piskefløde
- 90 g sukker
- 20 g brun farin
- 50 g glukosesirup
- 0,50 tsk flagesalt
- Chokolade ganache
- 2 dl piskefløde
- 200 g mørk chokolade, finthakket
- 0,50 tsk flagesalt, til at drysse over
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Tærtebund
Kør hvedemel, kakao, flormelis, salt og smør i en foodprocessor, til det er ensartet. Saml dejen i en skål med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir og lad den hvile på køl i 30 minutter.
Kom derefter dejen i en smurt tærteform på 24 cm i diameter og tryk den til i kanten og skær den til. Prik huller i bunden og læg bagepapir over. Kom et stykke bagepapir over tærtedejen og fyld den med bagekugler, tørrede bønner eller lign. Blindbag dejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 minutter.
Tag tærtebunden ud, fjern bagepapir og bønner og bag den videre i 5 minutter. Lad tærtebunden køle lidt af.
Saltkaramel
Lav saltkaramellen, mens tærten bager. Kog piskefløde, sukker, brun farin og glukosesirup op i en stor gryde, til temperaturen er 112 grader. Rør i gryden af og til. Drys salt i, rør rundt og afkøl til stuetemperatur. Hæld karamellen i tærtebunden i et lag på ca. ½ cm i højden og sæt tærten på køl i 1 time.
Chokoladeganache
Kog fløde op og hæld den over chokoladen i en skål. Rør, til chokoladen er smeltet, og cremen er ensartet. Køl af til stuetemperatur og hæld massen over bagsiden af en spiseske og ned på karamellen i tærten. Drys med lidt flagesalt. Sæt tærten i køleskabet i minimum 5 timer, til chokoladen har sat sig.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Åh den ser bare så lækker ud. Jeg vil lave den til nytår. Tænker jeg vil servere den, toppet med friske hindbær og enten en klat flødeskum eller god vanilleis til. Lyder det helt dumt?
Hej Susan
Skøn ide! Det lyder super lækkert :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej det første gang jeg laver din kage idag jeg synes min karamel er ret tynd ide har varmet den. Til 114 grader skal jeg bare satse på den sætter dig?
Hilsen Celina 😁
Hej Celina
Karamellen sætter sig når den bliver kold. Du kan tage en teskefuld op og sætte i køleskabet eller fryseren i 5 minutter, så er det nemmere at vurdere konsistensen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Åhh har lavet tærtrn idag og givet mig god tid, men den mislykkedes totalt. Karamellen var hård da tærten skulle skæres ud, og chokoladetoppen var ligesom skilt ? Hvad er mon gået galt ?
Vh den frustreret Maj-Britt
Hej Maj-Britt
Har du brugt termometer til at måle temperaturen nøjagtigt?
Kh Ann-Christine