Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokoladetaerte/

Chokoladetærte med flydende saltkaramel

Fristende lækker chokoladetærte som er rig på chokolade, saltkaramel og med en mørk chokoladeganache, der smelter på tungen og både visuelt og smagsmæssigt får kagen smagsløgene til at jubel af begejstring.

– og saltkaramel … så behøver man næsten ikke sige mere, det er bare altid godt, ik´

Den kræver lidt tid til at lade tærten hvile og sætte sig, så derfor er det en god ide at lave den dagen før den skal serveres.

Prøv også: Min bedste opskrift på banankage >>

PT7H

Chokoladetærte med saltkaramel

Tid i alt7 timer
Arbejdstid2 timer
Holdbarhed3 dage
Antal10 pers.
Ingredienser
  • Tærtebund
  • 190 g hvedemel
  • 25 g kakao, usødet
  • 1 knivspids salt
  • 50 g flormelis
  • 140 g smør
  • 1 æg, sammenpisket
  • 2 spsk vand
  • Saltkaramel
  • 90 g sukker
  • 20 g brun farin
  • 50 g glukosesirup
  • 0,50 tsk flagesalt
  • 2 dl piskefløde
  • Chokolade ganache
  • 200 g mørk chokolade, finthakket
  • 2 dl piskefløde
  • 0,50 tsk flagesalt, til at drysse over
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Tærtebund
Kom hvedemel, kakao, salt, flormelis og smør i en foodprocessor og kør hurtigt til det akkurat er ensartet. Tag dejen ud i en skål og saml dejen med sammenpisket æg. Bliver dejen for svær at samle, så tilføj 1-2 spsk koldt vand.

Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir og lad den hvile i køleskabet i en time.

Smør en tærteform på 24 cm i diameter og læg tærten i formen. Tryk den flot til i kanten og skær kanten, så der er en pæn afslutning på kagen.

Prik huller i tærtebunden med en gaffel og kom et stykke bagepapir over tærtedejen. Fyld bunden med tørrede bønner eller bagekugler og blindbag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter.

Tag tærtedejen ud, fjern bagepapir og bønner og bag den videre i 5 minutter. Lad tærtebunden køle lidt af.

Karamel – samtidig med at tærtedejen bages
Kom piskefløde, sukker, brun farin og glukosesirup i en stor gryde og kog det op.

Rør indimellem i gryden, men ikke for ofte. Når karamelmassen har en temperatur på 112 grader er den færdig – mål med et bagetermometer.

Drys salt i, rør det rundt og lad karamellen køle af til stuetemperatur i gryden.

Hæld karamel i den afkølede tærte i et lag på ca 1/2 cm i højden.

Stil tærten med karamel på køl i en time.

Chokolade ganache – efter mindst 3 timer
Kog fløden op i en gryde, og hæld den varme fløde over chokoladen i en skål. Rør til chokoladen er helt smeltet og chokoladecremen er ensartet i konsistensen. Lad det køle af til stuetemperatur og hæld forsigtigt over bagsiden af en spiseske og ned på karamellen i tærten. Drys med en smule flagesalt.

Stil tærten i køleskabet natten over eller i minimum 5 timer til chokoladen har sat sig.