Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokoladetaerte/ Dessert Kager, Kager og søde sager

Chokoladetærte med flydende saltkaramel

Fristende lækker chokoladetærte som er rig på chokolade, saltkaramel og med en mørk chokoladeganache, der smelter på tungen og både visuelt og smagsmæssigt får kagen smagsløgene til at jubel af begejstring.

– og saltkaramel … så behøver man næsten ikke sige mere, det er bare altid godt, ik´

Den kræver lidt tid til at lade tærten hvile og sætte sig, så derfor er det en god ide at lave den dagen før den skal serveres.

Prøv også: Min bedste opskrift på banankage >>

Chokoladetærte med saltkaramel
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT7HPT2H10
Ingredienser
  • Tærtebund
  • 220 g hvedemel
  • 25 g kakao, usødet
  • 50 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 125 g smør
  • 1 æg, sammenpisket
  • evt lidt koldt vand
  • Saltkaramel
  • 2 dl piskefløde
  • 90 g sukker
  • 20 g brun farin
  • 50 g glukosesirup
  • 0,50 tsk flagesalt
  • Chokolade ganache
  • 2 dl piskefløde
  • 200 g mørk chokolade, finthakket
  • 0,50 tsk flagesalt, til at drysse over
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Tærtebund
Kør hvedemel, kakao, flormelis, salt og smør i en foodprocessor, til det er ensartet. Saml dejen i en skål med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir og lad den hvile på køl i 30 minutter.

Kom derefter dejen i en smurt tærteform på 24 cm i diameter og tryk den til i kanten og skær den til. Prik huller i bunden og læg bagepapir over. Kom et stykke bagepapir over tærtedejen og fyld den med bagekugler, tørrede bønner eller lign. Blindbag dejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 minutter.

Tag tærtebunden ud, fjern bagepapir og bønner og bag den videre i 5 minutter. Lad tærtebunden køle lidt af.

Saltkaramel
Lav saltkaramellen, mens tærten bager. Kog piskefløde, sukker, brun farin og glukosesirup op i en stor gryde, til temperaturen er 112 grader. Rør i gryden af og til. Drys salt i, rør rundt og afkøl til stuetemperatur. Hæld karamellen i tærtebunden i et lag på ca. ½ cm i højden og sæt tærten på køl i 1 time.

Chokoladeganache
Kog fløde op og hæld den over chokoladen i en skål. Rør, til chokoladen er smeltet, og cremen er ensartet. Køl af til stuetemperatur og hæld massen over bagsiden af en spiseske og ned på karamellen i tærten. Drys med lidt flagesalt. Sæt tærten i køleskabet i minimum 5 timer, til chokoladen har sat sig.