Chokoladetærte med flydende saltkaramel


Fristende lækker chokoladetærte som er rig på chokolade, saltkaramel og med en mørk chokoladeganache, der smelter på tungen og både visuelt og smagsmæssigt får kagen smagsløgene til at jubel af begejstring.
– og saltkaramel … så behøver man næsten ikke sige mere, det er bare altid godt, ik´
Den kræver lidt tid til at lade tærten hvile og sætte sig, så derfor er det en god ide at lave den dagen før den skal serveres.
Prøv også: Min bedste opskrift på banankage >>
Arbejdstid 2 timer
Antal 10 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladetærte med saltkaramel
- Tærtebund
- 220 g hvedemel
- 25 g usødet kakao
- 50 g flormelis
- 1 knivspids salt
- 125 g smør
- 1 æg, sammenpisket
- evt lidt koldt vand
- Saltkaramel
- 2 dl piskefløde
- 90 g sukker
- 20 g brun farin
- 50 g glukosesirup
- 0,50 tsk flagesalt
- Chokolade ganache
- 2 dl piskefløde
- 200 g mørk chokolade, finthakket
- 0,50 tsk flagesalt, til at drysse over
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Tærtebund
Kør hvedemel, kakao, flormelis, salt og smør i en foodprocessor, til det er ensartet. Saml dejen i en skål med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir og lad den hvile på køl i 30 minutter.
Kom derefter dejen i en smurt tærteform på 24 cm i diameter og tryk den til i kanten og skær den til. Prik huller i bunden og læg bagepapir over. Kom et stykke bagepapir over tærtedejen og fyld den med bagekugler, tørrede bønner eller lign. Blindbag dejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 minutter.
Tag tærtebunden ud, fjern bagepapir og bønner og bag den videre i 5 minutter. Lad tærtebunden køle lidt af.
Saltkaramel
Lav saltkaramellen, mens tærten bager. Kog piskefløde, sukker, brun farin og glukosesirup op i en stor gryde, til temperaturen er 112 grader. Rør i gryden af og til. Drys salt i, rør rundt og afkøl til stuetemperatur. Hæld karamellen i tærtebunden i et lag på ca. ½ cm i højden og sæt tærten på køl i 1 time.
Chokoladeganache
Kog fløde op og hæld den over chokoladen i en skål. Rør, til chokoladen er smeltet, og cremen er ensartet. Køl af til stuetemperatur og hæld massen over bagsiden af en spiseske og ned på karamellen i tærten. Drys med lidt flagesalt. Sæt tærten i køleskabet i minimum 5 timer, til chokoladen har sat sig.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Man kan vel ikke bruge palmin eller svinefedt til at stege i vel.?
Hej Lea
Det har jeg aldrig selv brugt, så har heller ikke testet det til churros. Det må blive et forsøg værd.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvilken hvedemel bruger du til dine churros? Tænker der kan være forskel på udfaldet ift. hvor meget proteinindhold der er i melet.
Mvh Carina
Hej Carina
Oftest Meyers hvedemel, eller den fintsigtede fra skærtoftmølle og har vist nok også lavet dem med den økologiske fra Valdemøllen.
Glædelig jul og god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Så fik jeg afprøvet opskriften… en episk churros katastrofe. Fulgte opskriften slavisk, og endte med en dej der var som tynd grød. Prøvede to gange med samme resultat, hvorefter jeg gav op.
Da melet var rørt i målte jeg straks temperatur og den var ca. 45 grader og ikke 65. Men man kan jo ikke holde temperaturen oppe når man hælder koldt mel i. Så ægget kom i ved 45 grader. Ved ikke om det er afgørende.
Var temperaturen 90 grader, før du kom melet i?
Jeg bruger ikke koldt mel, men stuetempereret, kan det have gjort forskellen, for jeg oplever ikke temperaturen falder så markant når melet røres i.
Kh Ann-Christine
Jeg får nøjagtigt samme resultat 🥴🤷🏻♀️ ikke noget man kan komme i sprøjtepose. Og ja havde varmet op til 90 grader og har mel i en bøtte i skuffen så det er stuetemperatur..
Nu må jeg prøve at tilføje min egen mængde mel i håbet om at de teenagere der venter kan få spanskrør.. 😉
Jeg forstår det desværre ikke helt, for jeg har selv lavet dem adskillige gange efter min opskrift her og det går helt som det skal hver gang. Dejen kan sagtens komme i sprøjtepose her. Så jeg kan simpelthen ikke gennemskue hvad der går galt
Kh Ann-Christine