Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bananbroed/ Afternoon tea Eftermiddagssnack, Kager, Kager og søde sager

Bananbrød

Bananbrød er så lækkert! Det er lidt mere brød, lidt mindre sukker, mere groft mel og dermed lidt anderledes end en dejlig klassisk banankage.

Jeg topper den med chokolade og valnødder. Men  det kan man frit undlade eller man kan komme den grofthakkede chokolade og valnødderne i selve dejen i stedet.

I min familie er dette bananbrød et evigt hit. Det er nemt at bage og det er drønlækkert, når man lige har et par overmodne bananer i frugtskålen og har lyst til at bage noget skønt og hyggeligt.

Prøv også: min opskrift på en lækker citronkage >>

Bananbrød
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2H30MPT30M6
Ingredienser
  • 75 g smør, stuetempereret
  • 70 g sukker
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 4 æg
  • 4 banan, modne
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • 0,50 tsk stødt ingefær
  • 1 knivspids salt
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 100 g hvedemel
  • Ganache og nøddetopping
  • 1 dl piskefløde
  • 100 g mørk chokolade
  • 75 g valnødder
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Chokoladeganache
Varm fløden op i en gryde til lige knap kogepunktet. Tag gryden af varmen og rør chokoladen i, til det er helt ensartet. Du kan evt. blende den kort med en stavblender.

Sæt chokoladeganachen i køleskab i en beholder og lad det køle helt af i min. 2 timer.

Bananbrød
Pisk smør, sukker og vaniljesukker, til det er luftigt. Pisk et æg i ad gangen, til det er helt ensartet. Mos bananerne og rør dem i.

Bland bagepulver, kanel, ingefær, salt, fuldkornshvedemel og hvedemel godt sammen og rør det i dejen med bananerne.

Kom dejen i en smurt rugbrødsform på 10 x 25 cm, evt. beklædt med bagepapir.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter. Tag den ud af formen og lad brødet køle af på en bagerist. Smør med ganache og drys med hakkede valnødder, når bananbrødet er kølet lidt af.