Bananbrød
Bananbrød er så lækkert! Det er lidt mere brød, lidt mindre sukker, mere groft mel og dermed lidt anderledes end en dejlig klassisk banankage.
Jeg topper den med chokolade og valnødder. Men det kan man frit undlade eller man kan komme den grofthakkede chokolade og valnødderne i selve dejen i stedet.
I min familie er dette bananbrød et evigt hit. Det er nemt at bage og det er drønlækkert, når man lige har et par overmodne bananer i frugtskålen og har lyst til at bage noget skønt og hyggeligt.
Prøv også: min opskrift på en lækker citronkage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bananbrød
- 75 g smør, stuetempereret
- 70 g sukker
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 4 banan, modne
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk stødt ingefær
- 1 knivspids salt
- 75 g fuldkornshvedemel
- 100 g hvedemel
- Ganache og nøddetopping
- 1 dl piskefløde
- 100 g mørk chokolade
- 75 g valnødder
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Chokoladeganache
Varm fløden op i en gryde til lige knap kogepunktet. Tag gryden af varmen og rør chokoladen i, til det er helt ensartet. Du kan evt. blende den kort med en stavblender.
Sæt chokoladeganachen i køleskab i en beholder og lad det køle helt af i min. 2 timer.
Bananbrød
Pisk smør, sukker og vaniljesukker, til det er luftigt. Pisk et æg i ad gangen, til det er helt ensartet. Mos bananerne og rør dem i.
Bland bagepulver, kanel, ingefær, salt, fuldkornshvedemel og hvedemel godt sammen og rør det i dejen med bananerne.
Kom dejen i en smurt rugbrødsform på 10 x 25 cm, evt. beklædt med bagepapir.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter. Tag den ud af formen og lad brødet køle af på en bagerist. Smør med ganache og drys med hakkede valnødder, når bananbrødet er kølet lidt af.
Ååhh, hvor er det dejligt, at du er hjemme igen!!!!
Vi skal vist have det her bananbrød med på heldagsudflugt på søndag..:-)
Ann
Jaaah, det synes jeg nu altså også. Det var fantastisk at være afsted og super skønt at være hjemme igen også :)
og god fornøjelse på søndag, det lyder hyggeligt!
Kh AC
Mmmm. Ser dejligt ud.
Velkommen hjem. Det har været super skønt at følge jeres rejse. Det skinnede tydeligt igennem hvor meget I nød det og billederne var fantastiske! Jeg har ikke fået kommenteret mens I har rejst, men jeg har fulgt med hele vejen. Her og på instagram.
Ser meget frem til opskrifter fra turen og hjemmefra :)
Hvor er det dejligt at høre og ja, det har virkelig været en helt enestående oplevelse at være afsted så længe.
Og også dejligt at være hjemme igen og jeg glæder mig til at dele mange nye opskrifter her :)
Kære Ann-Christine, tak for MANGE gode aftensmåltider baseret på dine retter.Særligt dine homemade falafel skal have ros. Dine æbleboller er blevet rost til skyerne af mine gæster gange flere. De smager vidunderligt. Og jeg har ikke tænkt mig at stoppe der, der ligger jo et hav af skønne opskrifter på din side og venter på at blive bagt, stegt og smagt.
Kære Hanne,
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen. Det er så rart når mine opskrifter bliver brugt og skaber glæde.
Kh AC
Tusind tak Ann-Christine, du er et stort forbillede!
Så lækkert!
3 ud af 4 hjemme hos mig er vilde med bananer i kage, så mon ikke denne her også skal prøves? ;-)
Jeg synes det lyder som en glimrende ide, i hvertfald ;)
Ajjj hvor sjovt, jeg googlede lige bananbrød for at finde en spændende opskrift. Kunne ikke rigtigt finde noget så jeg tænkte at prøve at kikke om du havde sådan en her, her har jeg jo fundet så mange spændende og gode opskrifter…. og wupti, jeg blev helt forvirret når det stod på Banabrød på forsiden :) Og denne opskrift ser meget spændende ud, glæder mig til at prøve den i weekenden :)
Ej, hvor sjovt et pudsigt tilfælde! :)
– og hvor dejligt at du lige tænkte på at kigge her om jeg havde en god opskrift på bananbrød :) Det er jeg altså helt glad for at høre!
Rigtig god fornøjelse med den
Hold nu op, hvor ser det lækkert ud! Bananbrød/-kage er altså bare en god ting – især med chokoladeganache på!
Enig, det er lækkert med lækkert ovenpå ;)
Ihhh hvor ser det brød lækkert ud.
Tror det skal bages idag, når jeg får købt de få ting ind, som jeg mangler.
Har nogle lidt overmodne bananer og jeg er ret sikker på, at den vil gå rent ind hos børn og børnebørn. Måske med lidt hjemmelavet sirup til istedet for chokolade.
Tror de vil klæ’ hinanden.
Tak for herlig inspiration og god pinse
Uhm, ja det lyder også som en dejlig kombination.
Rigtig god fornøjelse og rigtig god pinse :)
Super lækkert!
Både bananbrød og mangosalat blev medbragt på pinsepicnic idag. Begge var et kæmpe hit :)
Tak for en rigtig god og inspirerende blog.
Tusind tak for din søde hilsen og hvor er det dejligt at høre :)
Jeg har lige bagt dette bananbrød, og nøj hvor det dufter!! Men jeg måtte bage den i 45 minutter før den var nok. Måske det har lidt at gøre med hvilken form man bager den i. :o) Nu glæder jeg mig bare til at smage!
Ja, det tror jeg faktisk godt du kan have ret i – og hvilken ovn. Min ovn er gammel og lidt utilregnelig til tider, så man må endelig prøve sig frem.
Jeg håber den blev god :)
Sikke en lækker børnevenlig “kage”…. Den er blevet en ren favorit herhjemme:-)
Nogle gange tilføjer jeg hakket mørk chokolade og udelader stødt ingefær – det er også godt!
Tak for en skøn blog:-)
Uhmm, med mørk chokolade. Det lyder dejligt!
Tusind tak for din søde hilsen
Tak for mange gode opskrifter, det er sjovt at prøve noget nyt.
KH
Kirsten Emilie
Tusind tak, det er rigtig dejligt at høre :)
Den er fantastisk. Tror vi er på det 5. bananbrød denne sommer, og ungerne elsker det. Vi har selvfølgelig også eet med på bilturen til Sverige i morgen sammen med dine pølsehorn, luciaboller, koldhævede boller og granola. I går spiste vi jordbær og spinatsalaten, så jeg behøver slet ikke flere opskriftbøger ? Kh og god sommer Louisa
Sikke en dejlig hilsen at få, det er SÅ dejligt at høre – og giver jo kun lyst til at finde på endnu flere opskrifter :)
Rigtig dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
De er også godkendt som muffins i frugtposen. Dog uden topping! Lækker opskrift..
Ih, hvor godt. Tror også godt jeg kunne finde på at bage dem indimellem til en lækker fredagsfrugtmadpakke
bedste bananbrød jeg har lavet/smagt! kokossukkeret bidrager virkelig med en virkelig dejlig smag. Og man kan sagtens bruge mindre. Jeg brugte selv kun 40 gram, men det er en smagssag. Det kan også laves glutenfrit skulle jeg hilse og sige. Tak for en virkelig lækker opskrift!
Hvor skønt! Jeg elsker virkelig også smagen af kokossukker – det er virkelig godt :)
Hej Ann-Christine.
Jeg er ny på din hjemmeside og er helt overvældet over alle de spændende opskrifter, som giver lyst til at prøve nyt. Jeg glæder mig til at bage æbletærten i morgen.
Stor hilsen – Tove
Hej Tove,
Hvor er det dejligt at høre. Hjertelig velkommen til :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Jeg har lige prøvet opskriften med 3 groftrevne æbler …da jeg ingen bananer havde mums …det kan godt anbefales ;-)
Mvh
Birthe
Ej, hvor dejligt! Det lyder altså også rigtig lækkert!
Hej!
Kan man bage en lille version af brødet? Evt bruge et lille ovnfast fad med bagepapir (det eneste firkantede jeg har) eller en 15cm springform?
Mvh stinna
Sagtens, bare halver eller ilpas mængden dertil, det skal nok blive godt :)
Mmm.. Lavede den her i weekenden! Kæmpe hit :-)
Brugte halvt sukker, og det fungerede super. Næste gang tror jeg vi prøver helt uden og med flere krydderier :-)
Dbh, Helene
Fantastisk lækker kage. Den er et stort hit her med mine kræsne børn. Jeg bytter dog om på mængderne er mel og kommer min. 70 % chokolade i kagen i stedet for ganachen ? Top lækker og ikke helt så usund kage ??
Hvor er det dejligt at høre!
Det er virkelig lækkert med chokolade i kagen, det gør vi også indimellem og springer ganache over ;)
Kære Ann-christine
Tusind tak for en fantastisk blog. Jeg er lige flyttet til Sverige og det er så dejligt at kunne finde gode opskrifter på din blog og samtidig få lidt dansk hygge ❤
Kan det fryses??
Hvor skønt♡ dejligt at du følger med fra Sverige :)
Bananbrød kan fint fryses
Dejlig aften til dig
Kh AC
Jeg elsker det mega meget
Jeg bruger blødt stuetempereret smør (ikke smeltet) og det skal piskes lyst og luftigt med sukker med en håndmikser.
Supergod opskrift :-)
Jeg har allerede lavet den to gange, og den er en stor success!
Hele familien elsker den, og så er den sundere end kage :-)
hvor er det skønt at høre :) Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Kan man fryse det ned? Fik læst et kg mel i stedet for 100 g (mindre læsefejl) men endte med at fylde ekstra på. Og har nu lavede både bananbrød og banan muffinsbrød ?
Ja, den kan fint fryses :)
Vi er helt vilde med den her opskrift på bananbrød! Vi skruer lidt op for mængden af grovmel og undlader helt at lægge noget på toppen, selv om den også er god med ren smeltet mørk chokolade. Mums!
hvor er det skønt at høre ♡
Jeg har tænkt at afprøve opskriften i næste uge, men kan man godt lave dejen og sætte på køl om aftenen og først bage den om morgenen?
Hilsen Pernille
Hej Pernille,
Jeg vil tro du kan opleve at dejen skiller, men jeg har ikke forsøgt mig med det, så det må komme an på en prøve om det kan fungere :)
God fornøjelse
Kh AC
Så fik jeg også prøvet dit bananbrød – og som altid er dine opskrifter jo gode!
Her kom der nok nærmere 50/50 i af fuldkorn og hvedemel og chokolade og nødder kom med i dejen istedet for ovenpå. Det fungerede også fint, det hvert fald svært at holde fingrene fra den :)
Hvor lyder det godt og mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften ♡
hej . nu vil prøve Bananbrødet i dag . så mig og min familien prøver det . smile mvh louise
Rigtig god fornøjelse med det :)
Kh AC
Hej, jeg har prøvet opskriften, og det blev rigtigt lækkert. Superfin udgave af en banankage med groft mel og mindre sukker. Smagen er rigtigt god! Den bliver en favorit herhjemme. Jeg har prøvet flere af dine opskrifter, og især falafel-opskriften er meget bedre end andre opskrifter, jeg har prøvet. Tak for det!
Med venlig hilsen, Marianne Odgaard
Hej Marianne,
hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Det smager virkelig lækkert og så dejligt der ikke er hvidt sukker i eller ret meget mel
Bruger meget bageopskrifter og tænkte om der også er en bagebog ligesom bogen aftensmad som jeg også er vild med
Det vil jeg meget gerne skrive på et tidspunkt også :)
Kh AC
Hejsa.
Hvis man bager brødet mhp at fryse det ned, skal man så vente med at smøre ganachen på, til det skal serveres?
Ja, det ville jeg gøre :)
Kh AC
Jeg ville rigtig gerne vide kalorie og kulhydrat indhold i banan brødet, i forhold til diabetes 2 ?
For den smager så godt, og hvis jeg kan modificere den en smule, så den måske ikke er så sukkerholdig, ville jeg være lykkelig ?
Hej Katja,
Update: vi har netop tilføjet energiberegning på alle opskrifter her på Valdemarsro, som man har adgang til med Valdemarsro Premium: https://www.valdemarsro.dk/valdemarsro-premium/
Kh Ann-Christine
Hi I look forward to making this! I am wondering if I can add nuts and chocolate into the bread batter, rather than a ganache on top?
You can do that! I am sure, it will be delicious.
Hej. Bruger du rørsukker eller almindelig? :-)
Det er forskelligt, begge dele fungere fint i denne opskrift
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Udgiver du ikke en bog med alle dine lækkerier? 😋
Det vil jeg rigtig gerne på et tidspunkt ♡
Kh Ann-Christine
Hejsa!
Er der mulighed for at bage det sukkerfrit? :)
Mvh Camilla
Det har jeg ikke testet, men prøv endelig bare.
Jeg har dog testet det med kokossukker, som vist eftersigende skulle være mere blodsukkervenligt og det smager drøngodt.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har lige bagt dit brød og det er det lækreste! Vil langt hellere spise dette end banankage. Hakkede chokoladen groft og kom i stedet. Jeg er desuden glutenallergiker og brugte derfor i stedet Rød Finax i stedet for hvedemel og glutenfri havremel i stedet for grovmel. Kæmpe succes!!!
Hvor er det dejligt at høre!
Mange tak for din fine hilsen, gode tips til glutenfri og tilbagemelding på opskriften.
Kh Ann-Christine
Hej :) har ikke lige noget groft mel, kan man bruge tipo eller bare alm hvedemel i samme mål?
Kh
Hej Sif
Du kan fint bruge hvedemel i stedet
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Personligt vil jeg hoppe over fuldkornshvedemel i fremtiden.
Lavede en banankage ud fra denne opskrift i sidste uge uden fordi jeg ikke havde fuldkornshvedemel og den smagte super godt.
Prøvede idag med fuldkornshvedemel og syntes godt nok den er skuffende til sammenligning. Grynet frem for blød og meget af smagen af banan er væk desværre.
Det er selvfølgelig et spørgsmål om smag og behag – jeg er vild med både dette bananbrød – og med denne banankage :)
Jeg kan netop godt lide, at der er forskel på banankage og bananbrød og at bananbrødet er mere groft.
Andre synes mest det mest er et spørgsmål om at bananbrød er bagt i en brødform og banankage i en rund form – men ellers er samme kage.
Kh Ann-Christine
Hej
Har ikke lige fuldkornshvedemel, men mon det kunne erstattes af finvalsede havregryn?
Tak for altid gode og “driftssikre” opskrifter!
Tak for din søde hilsen :)
Du kan fint erstatte havregryn med fuldkornsmel i denne opskrift
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for endnu en god opskrift. Smager virkelig godt! . Skal nok blive lavet igen!
Så dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Det her er simpelthen det bedste bananbrød, jeg har bagt! Det bliver altid godt – og vi bager det igen og igen 🌸
Hej Stine
Så dejligt at høre! Det er jeg virkelig glad for ♡
Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Kan man undlade æg?
Jeg vil bage til fødselsdag i børnehaven, men det skal være uden æg og mælk da der er børn med allergi 🙈
Jeg vil tro det bliver ret kompakt uden æg, men har ikke testet det af, så det må komme an på en prøve.
Den eneste skærekage jeg har uden æg og mælk er min opskrift på ølkage, som bages med hvidøl, måske den kan bruges?
Kh Ann-Christine