Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bananbroed/ Afternoon tea Eftermiddagssnack, Kager, Kager og søde sager

Bananbrød

Bananbrød er så lækkert! Det er lidt mere brød, lidt mindre sukker, mere groft mel og dermed lidt anderledes end en dejlig klassisk banankage.

Jeg topper den med chokolade og valnødder. Men  det kan man frit undlade eller man kan komme den grofthakkede chokolade og valnødderne i selve dejen i stedet.

I min familie er dette bananbrød et evigt hit. Det er nemt at bage og det er drønlækkert, når man lige har et par overmodne bananer i frugtskålen og har lyst til at bage noget skønt og hyggeligt.

Prøv også: min opskrift på en lækker citronkage >>

PT2H30MPT30M6

Bananbrød

Tid i alt2 timer 30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 75 g smør, stuetempereret
  • 70 g sukker
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 4 æg
  • 4 banan, modne
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 0,50 tsk stødt ingefær
  • 1 knivspids salt
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 100 g hvedemel
  • Ganache og nøddetopping
  • 1 dl piskefløde
  • 100 g mørk chokolade
  • 75 g valnødder
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Chokoladeganache
Varm fløden op i en gryde til lige knap kogepunktet. Tag gryden af varmen og rør chokoladen i, til det er helt ensartet. Du kan evt. blende den kort med en stavblender.

Sæt chokoladeganachen i køleskab i en beholder og lad det køle helt af i min. 2 timer.

Bananbrød
Pisk smør, sukker og vaniljesukker, til det er luftigt. Pisk et æg i ad gangen, til det er helt ensartet. Mos bananerne og rør dem i.

Bland bagepulver, kanel, ingefær, salt, fuldkornshvedemel og hvedemel godt sammen og rør det i dejen med bananerne.

Kom dejen i en smurt rugbrødsform på 10 x 25 cm, evt. beklædt med bagepapir.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter. Tag den ud af formen og lad brødet køle af på en bagerist. Smør med ganache og drys med hakkede valnødder, når bananbrødet er kølet lidt af.