Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bananbroed/

Bananbrød

Bananbrød er lidt at sammenligne med min yndlings banankage, men denne version er alligevel mere et brød, med mindre sukker og mere groft mel.
Har man lyst, så kan man også sagtens fylde dejen med hakkede hasselnødder, mandler og valnødder og er det efterår, og man trænger til noget mere krydret, så skrue endnu mere op for krydderierne og prøv med kardemomme, mere kanel i … åh ja, og nelliker og allehånde, det vil heller ikke være så tosset.
Dette bananbrød er et hit hos alle jeg har serveret det for – det er nemt og jeg glæder mig til at du skal smage det …

PT45M

Bananbrød

6-8 pers.     45 min.
6-8 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Se videoen, hvor jeg viser hvordan jeg laver opskriften her >>valdemarsro youtube

Start med at lave chokolade ganache til at smøre på, efter bananbrødet er bagt. Dette kan også undlades og så kan bananbrødet i stedet skæres i skiver, ristes og spises med kold smør. Mums!

Ganache
Varm fløden i en gryde til det damper en smule men endnu ikke koger. Hak chokoladen helt fint og kom den i et glas. Rør den varme fløde i og rør til chokolade og fløde er en helt ensartet masse. Sæt glasset på køl.

 Bananbrød

Pisk smør, sukker og vanilje til en luftig masse. Pisk æg i og mos bananerne, hvorefter de også røres i. Bland fuldkornsmel med bagepulver, kanel samt evt stødt ingefær og rør det i dejen og tilsidst røres hvedemel i.

Kom dejen i en rugbrødsform, beklædt med bagepapir eller smurt med smør. Sæt i en forvarmet ovn ved 200 grader og bag i 25-35 minutter (det er lidt forskelligt fra ovn til ovn.) Mærk med en kødnål om brødet er gennembagt. Tag den ud af formen og lad brødet køle af på en bagerist.

Når bananbrødet er tempereret så smøres det med ganache og hakkede valnødder.