Bananbrød


Bananbrød er så lækkert! Det er lidt mere brød, lidt mindre sukker, mere groft mel og dermed lidt anderledes end en dejlig klassisk banankage.
Jeg topper den med chokolade og valnødder. Men det kan man frit undlade eller man kan komme den grofthakkede chokolade og valnødderne i selve dejen i stedet.
I min familie er dette bananbrød et evigt hit. Det er nemt at bage og det er drønlækkert, når man lige har et par overmodne bananer i frugtskålen og har lyst til at bage noget skønt og hyggeligt.
Prøv også: min opskrift på en lækker citronkage >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bananbrød
- 75 g smør, stuetempereret
- 70 g sukker
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 4 banan, modne
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt kanel
- 0,50 tsk stødt ingefær
- 1 knivspids salt
- 75 g fuldkornshvedemel
- 100 g hvedemel
- Ganache og nøddetopping
- 1 dl piskefløde
- 100 g mørk chokolade
- 75 g valnødder
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Chokoladeganache
Varm fløden op i en gryde til lige knap kogepunktet. Tag gryden af varmen og rør chokoladen i, til det er helt ensartet. Du kan evt. blende den kort med en stavblender.
Sæt chokoladeganachen i køleskab i en beholder og lad det køle helt af i min. 2 timer.
Bananbrød
Pisk smør, sukker og vaniljesukker, til det er luftigt. Pisk et æg i ad gangen, til det er helt ensartet. Mos bananerne og rør dem i.
Bland bagepulver, kanel, ingefær, salt, fuldkornshvedemel og hvedemel godt sammen og rør det i dejen med bananerne.
Kom dejen i en smurt rugbrødsform på 10 x 25 cm, evt. beklædt med bagepapir.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter. Tag den ud af formen og lad brødet køle af på en bagerist. Smør med ganache og drys med hakkede valnødder, når bananbrødet er kølet lidt af.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Kan man undlade æg?
Jeg vil bage til fødselsdag i børnehaven, men det skal være uden æg og mælk da der er børn med allergi 🙈
Jeg vil tro det bliver ret kompakt uden æg, men har ikke testet det af, så det må komme an på en prøve.
Den eneste skærekage jeg har uden æg og mælk er min opskrift på ølkage, som bages med hvidøl, måske den kan bruges?
Kh Ann-Christine
Det her er simpelthen det bedste bananbrød, jeg har bagt! Det bliver altid godt – og vi bager det igen og igen 🌸
Hej Stine
Så dejligt at høre! Det er jeg virkelig glad for ♡
Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Tak for endnu en god opskrift. Smager virkelig godt! . Skal nok blive lavet igen!
Så dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine