Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bananbroed/

Bananbrød

Bananbrød er så lækkert! Det er lidt mere brød, lidt mindre sukker, mere groft mel og dermed lidt anderledes end en dejlig klassisk banankage.

Jeg topper den med chokolade og valnødder. Men  det kan man frit undlade eller man kan komme den grofthakkede chokolade og valnødderne i selve dejen i stedet.

I min familie er dette bananbrød et evigt hit. Det er nemt at bage og det er drønlækkert, når man lige har et par overmodne bananer i frugtskålen og har lyst til at bage noget skønt og hyggeligt.

Prøv også: min opskrift på en lækker citronkage >>

PT60M

Bananbrød

Tid i alt60 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 75 g smør, stuetempereret
  • 70 g sukker
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 4 æg
  • 4 banan, modne
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 0,50 tsk stødt ingefær
  • 1 knivspids salt
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 100 g hvedemel
  • Ganache og nøddetopping
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 75 g valnødder
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Chokoladeganache – laves minimum 2 timer før kagen
Varm fløden i en gryde til lige knap kogepunktet. Tag af varmen og rør chokoladen i til det er helt ensartet. Du kan eventuelt blende den kort med en stavblender.

Sæt chokoladeganachen i køleskab i en beholder og lad det køle helt af.

Bananbrød
Pisk smør, sukker og vanilje til en luftig masse med en håndmikser. Pisk et æg i add gangen til det er helt ensartet og rør de moste bananer i.

Bland bagepulver, kanel, stødt ingefær, salt, fuldkornshvedemel og hvedemel godt sammen i en ren skål og rør det i dejen med bananerne.

Kom dejen i en smurt rugbrødsform på 24 x 10 cm, eventuelt beklædt med bagepapir.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft  i cirka 45 minutter. Mærk med et grillspyd, om bananbrødet er gennembagt.

Tag den ud af formen og lad brødet køle af på en bagerist.

Når bananbrødet er kølet lidt af, så smøres det med ganache og hakkede valnødder.