Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cookiekage/

Cookiekage med chokolade og skumfiduser

At samles om en cookiekage er da noget af det hyggeligste.

Helt som at være på restaurant, synes mine børn – for det er sådan vi oftest gør når vi spiser ude. Bestiller 1 eller to desserter og 4 skeer. Ganske enkelt fordi vi ikke kan spise en dessert hver efter et godt måltid og fordi det er smadderhyggeligt med delemad.

Det er en nem dessert at lave! Johan og jeg gik i køkkenet sammen og bagte  den sammen under corana karantænen. Vi blev helt enige om, at cookies bagt som kage er et stort hit!

Prøv også: min bedste opskrift på lækre pandekager >>

PT30M

Cookiekage med chokolade og skumfiduser

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Antal6 pers.
Ingredienser
  • 100 g smør, stuetempereret
  • 50 g sukker
  • 75 g brun farin
  • 1 æg
  • 125 g hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 75 g hasselnødder, grofthakket
  • 75 g mørk chokolade, grofthakket
  • 7 skumfiduser
  • Derudover
  • 200 g vaniljeis
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker og farin sammen til det er luftigt. Pisk ægget i.

En en anden skål vendes mel, vaniljepulver, bagepulver, hasselnøddekerner og chokolade sammen, hvorefter det røres i skålen med smør, æg og sukker.

Smør en ovnfast pande (20 cm diameter og gerne støbejern) godt med smør og fordel dejen og skumfiduserne på panden. Den skal ikke lægges glattes og tæt. Men blot lægges på i klatter med en ske.

Bag cookiekages i 25 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, den skal gerne være lidt blød i midten.

Lad den køle en anelse af og server lun med en klat vaniljeis oven på, og  skeer, til de der spiser med.