Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cookiesbars-opskrift/

Cookie bars

Lækre chokoladeskønne cookie bars med nødder, karamel og godt med chokolade.

Resultatet er chewy og lidt sprøde cookieskager som smager stjerneskønt – både som de er og skåret ud i mindre stykker og serveret med vaniljeis.

Cookie bars er cookies bagt i en firkantet form og derefter skåret ud i passende stykker. De er drøngode og et sikkert hit at servere for venner, familie og kollegaer.

Prøv også: min opskrift på de bedste cookies >>

PT45M

Cookie bars

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Antal8 pers.
Ingredienser
  • saltkaramelsauce
  • 125 g sukker
  • 50 g glukosesirup
  • 2 dl piskefløde
  • 1 nip flagesalt
  • Cookiedej
  • 0,50 vaniljestang
  • 150 g brun farin
  • 100 g smør, blødt og stuetempereret
  • 2 æg
  • 150 g hvedemel
  • 25 g kakao, usødet
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 125 g mørk chokolade, hakket
  • 25 g hvid chokolade, hakket
  • 50 g pekannødder
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Saltkaramel sauce
Kom piskefløde, sukker og glukosesirup i en stor gryde og kog det op.

Lad det koge i 35-45 minutter. Mens karamellen koger vil det bruse meget op, så sørg for at der er god plads i gryden.

Rør indimellem i gryden, men ikke for ofte. Mål med et sukkertermometer, når karamellen har en temperatur på 115 grader er den færdig.

Cookies Bars
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel dem i farin. Kom vanilje, farin og smør i en skål og pisk til det er ensartet.Pisk tilsidst æg i dejen et ad gangen.

Rør hvedemel, kakao, bagepulver, salt og kakao godt sammen og sigt det i smør og sukkerblandingen. Rør tilsidst 2/3 af den mørke chokolade i og bland dejen godt sammen.

Fordel dejen i en smurt form på 20×2 cm og fordel resten af den mørke chokolade, hvid chokolade, pekannødder og saltkaramel i striber over dejen i formen.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 17-18 minutter.

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af i formen til de lige sætter sig lidt, skær dem ud med en skarp kniv i passende stykker, mens de stadig er lune.