Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokolade-muffins/

Chokolade muffins

Jagten på de perfekte chokolademuffins har været herlig og jeg synes faktisk, at jeg er kommet i mål med denne dejlige opskrift.

Der er bare ikke noget som en virkelig lækker chokolademuffins. De skal efter min mening helst være frisktbagte, saftige i krummen og en anelse snasket inden i.

Er du vild med nødder i bagværk? (det er jeg også!) så kan du fint komme fx omkring 50 g grofthakket hasselnødder eller valnødder i dejen.

Prøv også: min opskrift på brownies >>

PT45M

Chokolademuffins

Tid i alt45 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 150 g sukker
  • 125 g smør
  • 140 g mørk chokolade, finthakket
  • 1,50 dl mælk
  • 125 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 20 g kakao, usødet
  • 2 tsk bagepulver
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk æg, vanilje og sukker med en håndmikser i en skål til det er  luftigt.

Smelt smør i en gryde ved lav varme og tag straks derefter gryden af varmen. Rør chokolade i det smeltede smør og rør godt rundt til al chokoladen er smeltet.

Pisk chokolade og smørblandingen i æggesnapsen, sammen med mælk.

Bland hvedemel, salt, kakao og bagepulver grundigt sammen i en ren skål og vend den hakkede chokolade i. Røres det i chokolademassen.

Sæt papirs muffinsforme i en fast form, som holder lidt på det hele og fordel dejen i formene.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20-22 minutter.