Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokolade-muffins/

Chokolade muffins

Jagten på de perfekte chokolademuffins er jo en af de man aldrig bliver helt færdig med …

– der er bare ikke noget som en virkelig lækker chokolademuffins og de skal efter min mening helst være frisktbagte, saftige i krummen og en anelse snasket inden i, mens de er sprøde uden på. Disse chokolademuffins er blevet helt som de skal være!

PT30M

Chokolademuffins

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal24 stk.
Ingredienser
  • 225 g sukker
  • 3 æg
  • 200 g mørk chokolade, finthakket
  • 175 g smør
  • 160 g hvedemel
  • 30 g kakao, usødet
  • 0,50 tsk vaniljepulver, eller en hel vaniljestang
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 dl mælk
  • 0,50 tsk flagesalt
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Pisk vanilje, sukker og æg sammen til en luftig masse.

Smelt smørret i en gryde ved lav varme og tag derefter gryden af varmen. Rør straks de 200 g mørk chokolade i det smeltede smør og rør godt rundt til al chokoladen er smeltet.

Rør chokolade og smørblandingen i æggesnapsen, sammen med mælk.

I en skål for sig, blandes mel, salt, kakao og bagepulver grundigt, vend den hakkede chokolade i og det hele røres i chokolademassen.

Fordel dejen i 24 muffinsforme af papir, som gerne er placeret i en fast form, som holder lidt på det hele.

Bag chokolade muffins i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 18-22 minutter. Tjek om de er gennembagte med et trægrillspyd eller lign. Hvis der hænger lidt kagedej ved, skal de have lidt længere i ovnen.