Chokolade muffins
Jagten på de perfekte chokolademuffins er herlig og her får du min bedste opskrift på lækre smovsede og svampede chokolademuffins med en rigtig god krumme og spækket med god chokolade.
De er allerbedst frisktbagte, når de er en anelse lune, saftige i krummen og en anelse snasket inden i. Men de kan nu også fint holde sig til dagen efter og man kan helt frit nyde dem som de er eller toppe dem med en lækker frosting alt efter smag og behag.
Prøv også: min opskrift på brownies >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokolademuffins
- 1 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 170 g sukker
- 125 g smør
- 140 g mørk chokolade, finthakket
- 1 dl mælk
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 50 g mørk chokolade, grofthakket
- 165 g hvedemel
- 10 g usødet kakao
- 1,50 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk æg, vaniljesukker og sukker, til det er lyst og luftigt.
Smelt smør i en gryde ved lav varme og tag derefter straks gryden af varmen. Kom den finthakkede chokolade i gryden og rør, til chokoladen er smeltet.
Kom chokolade- og smørblandingen i skålen med æg og sukker og pisk det sammen. Tilsæt derefter mælk og cremefraiche og halvdelen af den grofthakkede chokolade og rør det sammen.
Bland hvedemel, kakao, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen og rør det godt sammen.
Fordel dejen i muffinforme og drys den sidste halvdel af chokoladen over kagerne. Bag dem i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 20 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad dem køle af på en bagerist.
Mmm…jeg holder omsorgsdag med ungerne i dag. Vi bliver da vist nødt til at bage sådan en omgang inden vi tager i svømmehallen?
Jeg synes det lyder som en pragtfuld plan!
– Både omsorgsdag, svømmehalstur og kagebagning ;)
Rigtig dejlig dag til jer
Lækre muffins er kun 7 år men kan lave den uden opskrift
Hvor er du sej!
Det er godt gået og jeg håber du har det hyggeligt med hjemmeskole og så dejligt med små bageprojekter :)
Mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Skøn, skøn tid vi går i møde nu, hvor man bare får lyst til at bage og hygge indendørs:-)
Tak for nogle altid super opskrifter:-)
Ja, det gør jeg virkelig også. Elsker at være ude i den friske efterårsluft for så at komme ind og hygge indendøre :)
Og tusind tak, TIna – det er jeg glad for du synes :)
Hejsa
Jeg har bagt disse idag, men de “faldt sammen” hvad gør jeg forkert? Har fulgt opskriften :-(
Mon de skulle have haft et par minutter mere i din ovn – for at kunne holde formen?
Føles de underbagte?
Kh Ann-Christine
Dem tror jeg skal prøves til min datters fødselsdag – kan de evt bages dagen før eller fryses?
De kan godt både fryses eller bages dagen før :)
MUMS! Jeg har lige lavet en portion af disse. Til min store glæde blev der store muffins . Jeg skulle dog op på 25 min i varmluftsovn før de var færdige.
Vi skal spise dem til lidt eftermiddagshygge, men jeg måtte lige smage en nu her og hold nu op de er gode. Jeg glæder mig allerede til at prøve dem med saltkaramel og så tænker jeg at opskriften kan bruges til en alm. chokoladekage (i stedet for muffins) med chokoladekokossnask på toppen.
Jeg planlægger at smide dem vi ikke får spist (høhø) i fryseren til en gang romkugler/træstammer. Kan jeg gøre det, lave romkugledej og så putte halvdelen af den romkugledej tilbage fryseren, tror du?
Virkelig lækre muffins. De fungerer også rigtig godt som glutenfrie, hvor hvedemel blot erstattes 1-til-1 med rød/blå finax.
Ih, hvor er det dejligt at høre! :)
Og godt du lige tjekkede med bagetiden, det er jo nemlig så forskelligt fra ovn til ovn.
Jeg tror den kan blive så lækkert som chokoladekage også – og perfekt til romkugler også. Jeg tror sagtens du kan fryse den færdige romkugledej nem igen. Eller som en forslog mig, rul romkuglerne og så frys dem – så er der lækker færdige romkugler i fryseren :)
Kh AC
Hvis jeg skal doble opskriften op 3 gange til en stor bradepande, hvor lang tid skal den så bage ?
Tjek om den er gennembagt efter 25 minutter og tjek derefter ca hver 5 minut. Den skal gerne være en smule blød på midten, så den ikke bliver tør
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Hvis man nu har en ovn, der ikke har sådan noget nymodens varmluft (hurra for sommerhus-hvidevarer :-D) – hvordan bør jeg så bage dem? 200 grader og samme minuttal måske? :-)
Mvh
Sofie
Min er også super gammel, og kan nu kun fungere med varmluft da den ellers bager helt uens ;D
Jeg vil give dem 200 grader og holde godt øje med dem i ovnen, ca samme bagetid vil jeg tro
God fornøjelse
Kh AC
De ser rigtig lækre ud! tænker at prøve dem med en saltkaramelfrosting til en halloweenfest Men er der nogle der ved om den evt. kan farves grøn.
Lyder som en sjov ide – men om den kan blive ‘ordentligt grøn’ har jeg desværre ikke erfaring med selv :)
De bedste muffins jeg har bagt! Tusind tak for opskriften!
Tusind tak, det er jeg glad for at høre :)
De absolut lækreste muffins
ØJ! Der dufter absurd godt i mit køkken lige nu! Jeg håber kagerne smager lige så godt, som de der dufter. Kagerne skal bruges til at sparke døren ind hos den virksomhed jeg drømmer om at arbejde for, så nu bliver det spændende om det lykkedes.
Sikke dog et vildt sejt initiativ – jeg krydser fingre for at du får drømmejobbet! ♡
Hej Ann-christine:)
Kan man lave frosting ovenpå disse muffins?? Eller vil det være svært når jeg ser at dine ser lidt “buet” ud foroven?:)
Du kan sagtens komme frosting på – og evt skære en smule af toppen af, hvis du synes den bliver for buet :)
Hvilken chokolade bruger du? ?
Jeg kan rigtig godt lide valhrona og Callebaut, men brug endelig bare den der smager dig bedst :)
Jeg har lavet disse muffins i appelsinskaller, på grillen.
Serveret med vanilieis til dessert.
Virkelig lækker og nem gæste-dessert, når man alligevel har grillen varm :)
Sikke da en skøn ide! Tak for tippet :)
Den bedste chokolademuffin jeg har prøvet – yum. Kan jeg mon bage den som bradepandekage – har du prøvet det???
Tusind tak for din søde tilbagemelding på opskriften – hvor er det dejligt at høre ♡
Jeg har ikke prøvet det, men det er jeg sikker på kan fungere glimrende :)
Kh AC
Med garanti den bedste chokolade muffin jeg har smagt!! – Tusind tak for opskriften!:-)
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
De er super lækre- eller det vil sige jeg bagte dem som en kage og den er langt bedre end andre alm. chokoladekager… Derfor bliver vi nødt til at bage den igen ;) til fødselsdagskage i morgen…
Og jeg tilføjede et espressoshot til dejen/og lidt mindre mælk- det blev også vældigt lækkert ;)
Tak for gode opskrifter <3 Jeg ønsker mig en app fra dig, så man ikke skal starte computeren op hver gang ;)
Hvor er det dejligt at høre♡ Mange tak for din søde hilsen – og det lyder super lækkert med espressoshot i!
Vi arbejder på en app og den skulle gerne være klar i løbet af 2019, hvis alt går som vi håber :)
Kan man tage glasur på? Havde tænkt, at lave edderkoppemuffins til en halloweenfest
Ja, det kan du sagtens – det vil da være så fint!
Jeg plejer normalt at opbevare dem i lukket beholder ved 18-19 grader (altså på køkkenbordet, eller et køligere rum)
Kan man gemme lækkerier i dem,?
Fx en halv kinder stang?
Prøv det endelig af :)
Kh Ann-Christine
Hejsa, vil høre om de kan bages i silikoneforme?
Mvh Louise
Ja, sagtens :)
Har bagt dine muffins og de blev helt perfekte. Jeg skal lave en talkage på fredag, så tænkte om jeg kunne bruge denne opskrift og så måske lave dobbelt portion og bage den i en bradepande?
Hej Pernille,
Ja, det vil jeg sagtens tro at du kan – jeg ved ikke om dobbeltportion kan fylde en bradepanden, men mon ikke det går :)
Kh AC
Dejlige muffins, som mine børn pyntede med farvet glasur og hjemmelavede chokoladefigurer – lavet af hvid chokolade. Jeg nøjedes med at putte 100g finthakket mørk chokolade i dejen. Det fungerede glimrende, og kagerne smagte af chokolade. Tak for mange dejlige og lettilgængelige opskrifter. Jeg er en flittig bruger :-)
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din søde tilbagemelding og skønne hilsen :)
Kh Ann-Christine
Mmmh, efter at have forsøgt med en anden populær opskrift på nettet, måtte jeg forsøge med en anden, da den bare ikke var god nok. Den her er virkelig så god! Mums, den er tilpas let og med meget smag. Jeg brugte kærnemælk, og det fungerede rigtig godt. Mine skulle kun have 16 min i ovnen. Så hvis du står og skal vælge mellem de forskeliige chokolade muffin opskrifter på nettet, så kan du roligt vælge den her!
Hej!
Jeg har i tanker at prøve dine chokolade muffins af til en større sommerfest :)
Jeg er derfor igang med at lave liste over ingredienser der skal købes ind, og blev helt i tvivl om det er kakao flydende eller kakao pulver?
Mvh. Kris
Hej Kris,
Det er kakaopulver der bruges her
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Blev præsenteret for denne opskrift for 4 timer siden, tænkte dem må jeg prøve.
Sidder netop og nyder en af disse vidunderlige luftige muffins, den bedste opskrift jeg har prøvet til dato.
Tusind tak for kage <3
Hvor er det dejligt at høre, mange tak for din søde hilsen :)
Jeg er 10 år gammel, jeg syntes at kagerne er vildt gode, det var også en fin opskrift. den var let at følge – så jeg vil foreslå min lærer i madkundskab at vi prøver at bage dem ? jeg elsker at bage, så at finde sådan en god opskrift gør bare min dag ekstra god!
Hej Alma
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre! – og hvor er du sej til at gå i køkkenet og bage ♡
Kh AC
Uhm, der er ikke noget bedre end en god almindelig chokolade muffin.
Elsker alle din opskrifter og får masser af inspiration – både til kage og aftensmad. TAK.
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre
Kh AC
Har aldrig bagt muffins før!
Disse blev virkelige lækre!
Jeg brugte mælkechokolade hvilket gav en dejlig smag!
Mørk chokolade (77% kakao) giver for tung smag efter min mening!
Dejligt at høre, tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Jeg har prøvet at putte kanel i dejen det smager faktisk rigtig godt jeg puttede 4 tsk kanel i ?
Så dejligt – jeg er også vild med kanel.
Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Mega gode
Vi skal holde fest for den nærmeste familie (der rummer en del) og har derfor smidt dem i mini forme – der blev lidt over 60 af din dej! Virkelig en god opskrift
Hvor lyder det skønt! Mange tak for din søde hilsen og dejlige tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Fantastiske muffins
Hejsa
Skal de opbevares i køleskab eller bare i pose hvis de skal bruges den efterfølgende dag?
Mvh. Mie
Uden frostning i lufttæt beholder på køkkenbordet.
Med frosting på køl :)
Kh AC
Kan man komme evt. en dumle ned i hver dej i formen, inden de bages?
Ja, det tror jeg vil være lækkert :)
Rigtig godt nytår
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Det er virkelig nogle gode muffins.
Kære Ann-Christine.
Nu kan jeg simpelthen ikke holde det inde længere; jeg er TOSSET med dig og dine mange lækre opskrifter. Der går ikke én uge herhjemme, uden der mindst er 2 af dine opskrifter på menuen. Og nu er disse fantastiske muffins også tilføjet min samling!
Tak for dig, din kreativitet og din evne til at inspirere fru hakkebøf her ;-)
Kh Birgitte
Kære Birgitte
Hvor er det dejligt at høre ♡
Mange tusind tak for din søde hilsen, jeg er rigtig glad for at du har glæde af mine opskrifter.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
skal lige til at bage de her muffins , så jeg håber inderligt at de bliver gode: )
jeg er nemlig kun ti og har ikke haft særlig meget øvelse <3
Kære Zoë
Jeg hepper på du får bagt nogle lækre muffins.
God fornøjelse
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Tror du det er muligt at skifte lidt af chokoladen ud med god mørk kakaopulver? Og hvis ja, hvad tænker du så med mængder? Glæder mig til at høre fra dig, tak :-)
Skal de fyldes halvt op eller hvor meget hæver de?
Jeg fylder formen ca 1/2-1 cm fra kanten.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Familien elsker de her muffins 😍
Er det muligt at lave dejen som en chokoladekage?
Ja, det kan du fint gøre, jeg har ikke testet med målene til formen på en chokoladekage, men prøv det endelig af :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Jeg er ved, at eksperimenterer lidt med mørk chokolade i dine lækre chokolade muffins. Jeg påtænker, at prøve Callebaut 54,7 % den klassiske, der også kan bruges til overtræk. Men jeg kunne nu alligevel rigtig godt tænke mig, at høre, hvilket mærke du har brugt? På forhånd tak for hjælpen :)
Hej Hanne,
Det er nøjagtigt den chokolade jeg selv har brugt de seneste gang til disse muffins og den er skøn til kagen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg fulgte opskriften nøje, men desværre fald de sammen 😏. De falder også fra hinanden, når de spises. Hvad har jeg dog gjort forkert ?
Jeg piskede æggene med sukker i røremaskine. Derefter hej jeg fik tilsat smør med smeltede chokolade og piskede det hele igen i røremaskine.
Melet, bagepulver, salt og kakao har jeg bare rørt ind i dejen med en ske.
Hilsen Belma
Hej Belma
jeg synes mest det lyder til at de måske skulle have et par minutter mere i ovnen.
Kh Ann-Christine
Hej.
Disse ser super gode ud, og kan se, du skriver at de kan fryses. Min søn skal konfirmeres i begyndelsen af maj. Vil det kunne gå – og så tænker jeg at putte lidt valnødder i, og servere en god vanilje is til.
v.h. Karin
Det lyder som en skøn ide med valnødder i og med is til og de kan fint fryses.
Rigtig god fornøjelse med planlægningen af hans store dag
Kh Ann-Christine
Hej 😊
Jeg elsker alle dine opskrifter og jeg har også købt flere af dine bøger. Tak for dig og din deling og inspiration ❤️
Jeg har før fået de her muffins, men står nu og overvejer om jeg skal lave dem på forhånd og fryse dem ned, men hvis jeg gør det, hvordan bliver de så gode igen ?
Skal de op dagen før og stå på køl, eller en tur mere i ovnen eller ? 🙈
På forhånd mange tak
Hej Mille
Mange tak for din søde hilsen ♡
De skal blot tø op på køkkenbordet og så evt lune dem ved 180 grader i 5 minutter.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej :)
Kan man bruge opskriften til en bradepandekage?
Mvh Frederikke
Ja, jeg har dog ikke nøjagtig mål på bradepanden til det
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Har lige bagt disse muffins – lækker smag, men de blev lige til den tørre side, og så luftige de næsten smuldrede når man spiste dem. Hvad kan jeg have gjort galt?
Jeg vil tro at de måske har fået et par få minutter for længe i ovnen – bagetid kan variere meget fra ovn til ovn.
Kh Ann-Christine
Hvordan ved man, hvornår de er klar til at komme ud af ovnen?
Hvis man skal bruge fx et grillspyd til at teste om de er klar, skal dejen så klistre lidt fast på grillspyddet eller hvordan? :)
Hej Fatma
jeg plejer ved disse ikke at bruge et grillspyd, da den smeltede chokolade alligevel vil hænge ved. Så jeg mærker mere på overfladen at den føles fint bagt. Disse muffins må til min smag hellere være 1 minut underbagt end for meget bagt
Kh Ann-Christine
Super lækkert, jeg må i gang til klasse-uddeling;o)! Har du en opskrift på smørcreme eller frosting, der passer? Jeg synes ikke, jeg kan finde en;)
Hej Sara
Hvor lækkert!
Jeg har en rigtig lækker frostning her: https://www.valdemarsro.dk/cupcakes-med-marcipan/ den kan du evt tilføje en spsk mørk kakao til flormelis
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man bruge flydende margarine istedet for smør? Hvis ja, hvordan så i forhold til at varme op og smelte chokolade deri?
Hej Signe
Jeg har ikke erfaring med at bruge margarine, så det må komme lidt an på en prøve :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg og min klassekammerat bagte disse muffins, da vi havde “Den store bagedyst” i sidste madkundskabstime i 8. klasse – og vi vandt!
Vi pyntede vores muffins med nutella og M&M’s.
Vi fik især ros af lærerne for, at muffinsene var “rigtig dejligt luftige”. Dommerne var to madkundskabslærere og skolelederen. Vi takker for denne gode opskrift.
Hilsen to drenge i 8. klasse.
Hej med jer,
Mange tusind tak for jeres søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften, det er jeg virkelig glad for!
Det lyder også som en super hyggelig time i skolen :)
Kh Ann-Christine