Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokolade-muffins/

Chokolade muffins

Jagten på de perfekte chokolademuffins er herlig og her får du min bedste opskrift på lækre smovsede og svampede chokolademuffins med en rigtig god krumme og spækket med god chokolade.

De er allerbedst frisktbagte, når de er en anelse lune, saftige i krummen og en anelse snasket inden i. Men de kan nu også fint holde sig til dagen efter og man kan helt frit nyde dem som de er eller toppe dem med en lækker frosting alt efter smag og behag.

Prøv også: min opskrift på brownies >>

PT45M

Chokolademuffins

Tid i alt45 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 170 g sukker
  • 125 g smør
  • 140 g mørk chokolade, finthakket
  • 1 dl mælk
  • 1 dl cremefraiche 18 %
  • 165 g hvedemel
  • 10 g kakao, usødet
  • 1 knivspids salt
  • 1,50 tsk bagepulver
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk æg, vanilje og sukker i en skål til det er lyst og luftigt.

Smelt smør i en gryde ved lav varme og tag straks derefter gryden af varmen. Rør den finthakkede chokolade i det smeltede smør og rør til al chokoladen er smeltet.

Pisk chokolade og smørblandingen i skålen med æg og sukker, sammen med mælk og cremefraiche og halvdelen af den grofthakkede chokolade.

Bland hvedemel, kakao, salt og bagepulver sammen i en ren skål og sigt det i dejen. Rør dejen sammen og fordel dejen i muffinsforme, drys det sidste chokolade over og bag i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 20 minutter.