Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokolade-cookies/

Chokolade Cookies

Mælk og chokolade cookies er et godt team! Johan er helt enig med mig i, at den kombination er himmelsk, hvorimod Julie foretrækker et krus varm kamille te med honning til sin cookies. Dét er også godt – lige som cookies og god kaffe i kombination er et evigt hit.

I dag har jeg faktisk tænkt mig at tage en håndfuld chokolade cookies kugler op af fryseren og varme dem i ovnen til når Martin har hentet børnene fra skole i eftermiddag.
Så er det lektietid og det bliver jo bare lidt ekstra hyggeligt med tændte stearinlys på en gråvejrsdag, varm te på kanden og en tallerken med nybagte chokolade cookies.

PT20M

Chokolade Cookies

10-12 stk    20 min.
10-12 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
20 min.
Fremgangsmåde

valdemarsro youtubeSe videoen, hvor jeg viser opskriften her >>

 

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med sukker og kom derefter det bløde stuetempererede smør, rørsukker, muscovado eller farin og vanilje i en skål.

Pisk det godt sammen med en håndmikser. Tilsæt tilsidst ægget.

I en anden skål røres mel, bagepulver, salt og kakao godt sammen. Rør melblandingen i smør/sukkermassen. Rør tilsidst chokolade i og bland det hele godt sammen.

Form til små eller store kugler kugler. Jeg foretrækker lidt som en golfbold i størrelsen.

Sæt de cookies der skal spises samme dag på en bageplade med bagepapir – sæt dem med lidt god afstand i mellem da de flyder ud til cookies.

Alle de cookies kugler der ikke skal bages og spises nu – kommes i fryseren i en lufttæt beholder. Så er der altid lynhurtige nybagte cookies til uventede gæster.

Bag chokoladecookies i 8-15 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varm luft eller 200 grader alm varme.

Hold øje med dem, de må kun lige blive en smule sprøde i kanten, men stadig bløde inden i. De bager nemlig lidt videre på bagepladen når de er taget ud af ovnen, og skal gerne have et godt chewy bid med en sprød kant.

Tag dem ud – lad dem køle af og nyd dem med en god kaffe, te eller et glas kold mælk.