Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokolade-cookies/

Chokolade cookies

Chokolade cookies med rigelige mængder af lækker chokolade.

Jeg er vild med dem og det er bare altid så enormt hyggeligt at bage cookies, både alene og sammen med mine børn. De elsker det og det er sådan en rar stund at have sammen. Køkkenoplevelser, det skal man ikke kimse af.

Jeg har altid en portion hjemmelavede cookies kugler i fryseren – et hit at snuppe sådan et par stykker op, når ovnen alligevel skal igang til brødbagning og andet dejligt.

Prøv også: opskrift på cookies med chokolade og nødder >>

PT45M

Chokolade Cookies

Tid i alt45 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed4 dage
Kan frysesJa
Antal16 stk.
Ingredienser
  • 150 g smør, stuetempereret
  • 100 g sukker
  • 100 g muscovadosukker
  • 1 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 25 g kakao, usødet
  • 200 g mørk chokolade, hakket
  • 0,50 tsk flagesalt, til drys
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker og muscovadosukker sammen, til det er luftigt, og pisk derefter ægget i.

Rør hvedemel, vaniljesukker, bagepulver, salt og kakao sammen og sigt det i dejen. Rør dejen godt sammen og vend til sidst chokoladen i.

Form runde kugler på størrelse med en golfbold, sæt dem på en bageplade med bagepapir med lidt god afstand imellem og giv dem et lille tryk.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 13-15 minutter, til de er sprøde i kanten, men stadig lidt bløde i midten.

Lad dem køle af på bagepladen et øjeblik og drys med lidt flagesalt, inden de sættes på en bagerist.