Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/traestammer/

Træstammer

Lækre hjemmelavede træstammer af trøffelmasse med marcipan og chokoladeovertræk.

Træstammer laver man af af gode kagerester og det er en super god måde at undgå madspild eller at få brugt en kage, som måske er blevet lidt tør og kedelig. Man kan fryse kageresterne ned i en fryseegnet beholder, efterhånden som der er rester. Når beholderen så er fyldt, så er det tid til at lave træstammer.

Smag trøffelmassen godt til, for resultatet afhænger af hvilken kager du bruger. Måske skal den have lidt mere chokolade, marmelade, marcipan eller æltes med mandelmel for at blive fastere i konsistensen.

PT45M

Træstammer

Tid i alt45 min.
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed1 uge
Kan frysesJa
Antal15 stk.
Ingredienser
  • 500 g blandede kagerester
  • 100 g marcipan, revet
  • 200 g mørk chokolade, smeltet
  • 2 spsk hindbærmarmelade
  • 4 spsk mørk rom
  • Marcipanovertræk og chokolade
  • 300 g marcipan
  • 100 g flormelis
  • 200 g mørk chokolade, tempereret
  • Til drys
  • 1 spsk hasselnødder, finthakket
  • 1 tsk frysetørret hindbær
  • 1 tsk tørrede spiselige blomster
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom kagerestesterne i en foodprocessor og kør til den er fintsmuldret.

Smelt chokoladen under omrøring over et vandbad ved lav varme.

Kom den smeltede chokolade, marcipan, rom og marmelade. Smag trøffelmassen godt til.

Ælt trøffelmassen med lidt mandelmel, hvis den er for blød, eller sæt den på køl, da den vil sætte sig, når chokoladen størkner.

Rul trøffelmassen ud i passende aflange stykker.

Rul marcipanen ud på bordpladen drysset med flormelis. Fold marcipan om trøffelrullerne.

Dyp ender af træsstammerne i tempereret chokolade og eventuelt derefter i finthakkede nødder, tørrede spiselige blomster eller frysetørret hindbær.