Træstammer
Lækre hjemmelavede træstammer af trøffelmasse med marcipan og chokoladeovertræk.
Træstammer laver man af af gode kagerester og det er en super god måde at undgå madspild eller at få brugt en kage, som måske er blevet lidt tør og kedelig. Man kan fryse kageresterne ned i en fryseegnet beholder, efterhånden som der er rester. Når beholderen så er fyldt, så er det tid til at lave træstammer.
Smag trøffelmassen godt til, for resultatet afhænger af hvilken kager du bruger. Måske skal den have lidt mere chokolade, marmelade, marcipan eller æltes med mandelmel for at blive fastere i konsistensen.
Arbejdstid 45 min.
Antal 15 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Træstammer
- 500 g blandede kagerester
- 200 g mørk chokolade, smeltet
- 100 g marcipan, revet
- 4 spsk mørk rom
- 2 spsk hindbærmarmelade
- 2 spsk mandelmel, hvis nødvendigt
- Marcipanovertræk og chokolade
- 100 g flormelis
- 300 g marcipan
- 200 g mørk chokolade, tempereret
- Til drys
- 1 spsk hasselnødder, finthakket
- 1 tsk frysetørret hindbær
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kør kageresterne til helt fint smulder i en foodprocessor. Smelt chokoladen under omrøring over et vandbad ved lav varme.
Kom den smeltede chokolade, marcipan, rom og marmelade i foodprocessoren og kør, til det er en samlet trøffelmasse. Smag trøffelmassen godt til med mere marmelade, chokolade, rom eller marcipan alt efter smag og behag.
Ælt trøffelmassen med lidt mandelmel, hvis den er for blød, eller sæt den på køl, da den vil sætte sig, når chokoladen størkner.
Rul trøffelmassen ud i passende aflange stykker.
Drys lidt flormelis på køkkenbordet og rul marcipanen tyndt ud. Fold marcipan om trøffelrullerne og skær
dem pænt til. Dyp enderne af træstammerne i tempereret chokolade og derefter i finthakkede nødder eller frysetørret hindbær.
De her lækre sager er da helt perfekt til fredagshyggen imorgen… Har faktisk en rest af “din” squashkage som jeg vil teste til formålet… Tak for opskrift :)
Uhh, hvor lækkert! Den kage er ret perfekt til formålet.
Rigtig god fornøjelse med fredagshyggen og træstammetilberedning :)
sidst jeg bagte din chokoladekage røg en halv i fryseren, så lige nu sidder jeg med samme følelse som når man finder penge i en gammel jakke?
Haha, lige præcis – hvor dejligt og den fornemmelse kan jeg sagtens følge dig i ;)
Lækkert!
Jeg har dog aldrig i mit liv haft “rest” kage tilbage, der er lidt kun lige nok ;-)Men det afholder mig nu ikke fra at lave træstammer. Processen bliver bare lidt mere omstændig, når jeg først skal bage chokoladekage, før jeg kan komme igang med træstamme massen.
Ha ha, jeg ved da heller ikke hvad jeg tænkte på da jeg skrev det ;)
Jeg ville heller ikke tøve med at kaste mig ud i projektet uanset – så rigtig god fornøjelse med det
Kh AC
Jeg synes chokoladekage-versionen lyder super lækker, og vil lige høre om de 100 g mandelmel skyldes, at denne kage var bagt uden mel – eller om det gælder for kagen bagt med med også? :-)
Godt spørgsmål – det gælder både med og uden. Jeg synes næsten det vil være for meget med marcipan til den lækre chokolade, så det er tænkt som en erstatning til det. Men prøv dig endelig frem og jeg tror også sagtens at halv marcipan og halv mandelmel vil være toplækkert
Kh AC
Mmhh. Baby hopper i maven, jeg tror det betyder den gerne vil have nogle af disse. God undskyldning for at synde, ikke? Haps, de må prøves når jeg engang har nogle kagerester – jeg tvivler på det kommer til at ske, haha.
Jeg elsker at kigge ind på din blog, Ann-Christine, der er altid noget nyt og spændende og resultatet er altid suverænt når jeg følger din opskrift. Min kæreste er begyndt at sige: er det fra Valdemarsro? Når jeg laver mad ;-)
Jeg er helt helt sikker på, at baby vil have godt at en træstamme ;)
Kan varmt anbefale at starte op på chokoladekagen i så fald – og selvfølgelig lige nyde et stykke eller to af den inden træstammerne laves!
Og hvor er jeg glad for at du bruger og har fornøjelse af opskrifterne. SÅ hyggeligt at din kæreste spørger om det også :)
Rigtig dejlig dag til dig
Kh AC
Kære AC
Nyder SÅ meget at følge med i dine gøremål, og finder den bedste inspiration til vores mad her hos dig. Usnobbet, lækker sund syndig, varieret – jeg kunne blive ved.
KH Lena
Kære Lena,
Hvor er du sød! Tusind tak for den søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Kh AC
Uhh, hvorfor så jeg lige den opskrift?? Det er min total svaghed ? kiggede lige efter en lækker jeg ville bage i aften til bassen og mig ☺ men det er jo dobbelt op for så bliver det chokolade muffins og træstammer ?☺
Btw: det er en skøn blog du har, jeg har virkelig nydt at afprøve dine skønne opskrifter, og specielt dejligt med de forskellige brød og “hygge” der bliver en del sundere end normalt brød ☺ god weekend ☺
Ihh, hvor er det dejligt at høre. Jeg håber det blev godt :)
Og så dejligt at du har fornøjelse og glæde af opskrifterne her
rigtig dejlig dag til dig
Kh AC
Det blev det,selvom det blev romkugler og træstammer ?
Fald ved et tilfælde over Valdemarsro.dk
Elsker jeres let forståelige fantastiske opskrifter.
Tusind tak, det er jeg glad for at høre :)
Ros skal have,som Ros tilkommer
Kan man fryse disse Træstammer?
Jeg ved ikke helt hvordan marcipanen arter sig efter optøning, men ellers ja, fyldet kan man sagtens.
Kh AC
Tak
Hvor længe kan de holde sig?
Kan trøffelmassen fryses?
Ja, det kan det sagtens :)
Kære Ann-Christine
Har du er forslag til hvordan man kan “trylle lidt” med denne opskrift, så det i stedet bliver studenterbrød? Eller er det i bund og grund det samme? :)
Jeg ville eksperimentere med en bund af mørdej fx ala min opskrift på hindbærsnitter og efter bagning med denne trøffelmasse oven på. – og glasur, hvis du synes.
Kan de fryses
Uden marcipan og chokolade kan de sagtens fryses.
Kære Ann-Christine! Endnu en lækker opskrift. Og chokoladekagen ligeså – min mand var virkelig ærgerlig over, at noget skulle gemmes til træstammer. Hvor længe kan de færdige træstammer holde sig i køleskabet? Og hvordan opbevares chokoladekagen bedst? For den bliver jeg da vist tvunget til at bage igen snart..
Kære Thea
hvor er det dejligt at høre! Det er jeg glad for :)
Vi har netop tilføjet holdbarhed og fryseegnethedt til alle relevante opskrifter. Chokoladekagen kan opbevares enten i køleskab (tages gerne ud 2-3 timer før servering) eller i et køligt rum 18-19 grader.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Kan man fryse dem
Vh. Gitte
Ja, jeg har dog ikke prøvet det med marcipanen på.
Kh AC
Der har vi lige min livret! Ikke noget så godt som en træstamme til den (efterhånden) hule tand :-)
Jeg er ved at lave dine træstammer.
Og nu skal jeg rulle marcipanen omkring massen. Men marcipanen revner lidt. Jeg bruger Original Odense marcipan rå 63 %
Hvordan slipper jeg for at den revner?
Hilsen Lis
Hej Lis,
Du kan lige fugte hænderne lidt med vand, så kan det glatte lidt ud på revnerne i marcipanen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kære AC
Tænkt mig at lave træstammer til kaffen til min datters konfirmation, når jeg laver dem dagen før, hvordan opbevarer jeg dem, så de stadig er friske til dagen efter. Har ikke mulighed for at have så mange på køl. Kan jeg dække dem af og stille dem i et mørkt rum ?
Vh. Ilona
Hej Ilona,
Hvor skønt en ide til konfirmationen. Hvis du har mulighed for at have en flamingokasse med et køleelement i bunden – adskildt med et tykt klæde, så de ikke er i kontakt med kagerne, så kan det være en glimrende løsning, og ellers går det også helt fint, hvis de er dækket godt til og står så køligt du har mulighed for,
God fornøjelse og tillykke med hende
Kh Ann-Christine