Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/havregryns-cookies/

Havregryns Cookies

En buttet havregryns cookies, som er perfekt chewy i krummen, sød uden at være for sød, med en perfekt balance af salt og sødt og temmelig vanedannende.

Disse havregryns cookies er et nemt lille bageprojekt og det kan anbefales at lave dobbelt eller tredobbelt portion og så fryse de andre ruller ned.

De behøver nærmest ikke tø op, men er klar til at blive skåret ud og bagt til hurtige lækre cookies på en dag med uventede gæster, en legeaftale eller en dag, hvor man har lyst til at knusforkæle sine børn.

Prøv også: opskrift på klassiske cookies med chokolade >>

PT30M

Havregryns Cookies

Tid i alt30 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 80 g smør, blødt og stuetemperet
  • 50 g sukker
  • 50 g muscovadosukker
  • 1 æg, sammenpisket
  • 120 g havregryn, finvalset
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 0,50 tsk flagesalt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 50 g dadel, hakkede
  • 30 g mørk chokolade, hakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker og muscovadosukker sammen med en håndmikser til det er luftigt og pisk tilsidst æg i.

Rør alle de tørre ingredienser sammen i en ren skål, bland hakkede dadler i og brug mel blandingen til at skille alle dadelstykkerne fra hinanden, så de ikke klistre sammen og klumper. Rør dejen sammen med smør, sukker og ægblandingen, samt chokolade.

Form en aflang pølse (ca 12 cm lang) og skær 12 skiver a ca 1 cm hver. Sæt dem på en bageplade med bagepapi

Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 13-15 minutter. Lad dem køle lidt af på bagepladen, inden de sættes på en bagerist.