Jordbærtærte


Klassisk lækker jordbærtærte med en fyldig vaniljecreme og sommersøde danske jordbær.
Der er næsten ikke nogen bedre kage om sommeren end jordbærkage med saftig mazarinbund, der er smurt med et tykt lag mørk chokolade og derefter toppet med lækker vaniljecreme og masser af søde danske sommerjordbær, når de er i sæson
Det smager vidunderligt og er en skøn dessert eller kage at servere for gæster og familien på en sommerdag.
Prøv også: min opskrift på jordbærroulade >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 8 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Jordbærtærte
- Mazarinbund
- 200 g marcipan, groftrevet
- 75 g sukker
- 200 g smør, blødt og stuetempereret
- 4 æg
- 50 g hvedemel
- 100 g mørk chokolade
- Vaniljecreme
- 0,50 vaniljestang
- 2,50 dl mælk
- 3 æggeblommer
- 15 g majsstivelse
- 60 g sukker
- 1 dl piskefløde
- Desuden
- 400 g jordbær
- 1 håndfuld frisk mynte
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Mazarinbund
Pisk marcipan og sukker godt sammen. Pisk derefter smør i, til det er ensartet og luftigt. Pisk et æg i ad gangen og vend til sidst hvedemel i dejen.
Kom dejen i en smurt springform på 24 cm i diameter beklædt i bunden med bagepapir.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 25-30 minutter.
Tag kagen ud af springformen og fordel den mørke chokoladen ud over den varme kage. Lad derefter kagen køle helt af på en rist. Hvis chokoladen ikke er størknet, når kagen er kølet af, så sæt den i køleskab i et kvarters tid.
Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Skil vaniljekornene fra hinanden, ved at blande dem med sukker. Rør vaniljesukker, æggeblommer og majsstivelse godt sammen i en gryde. Pisk mælken i og varm langsomt op til kogepunktet under konstant omrøring til det tykner og bliver en lækker tyk vaniljecreme.
Hæld vaniljecremen i en skål og stil i køleskabet til cremen er helt kold.
Inden servering
Pisk fløden til en lækker luftig flødeskum. Rør vaniljecremen igennem med først to spiseskefulde flødeskum og vend dernæst resten af flødeskum i, til det bliver en lækker og luftig tyk creme.
Fordel vaniljecremen på mazarinbunden. Pynt med et tæt lag jordbær og små mynteblade.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine,
Kan jeg lade kagen med vaniljecremen stå på køkkenbordet eller skal den opbevares i køleskabet?
Hej Sofie
Med vaniljecremen skal den opbevares på køl.
rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Tror du man evt. vil kunne lave den glutenfrie med fx. Mandelmel?
Jeg er desværre dybt allergisk og vil nødigt have hvedemel i køkkenet.
På forhånd tak 🫶🏼🫶🏼
Hej Fie
Den kan godt laves med mandelmel samme mængde som hvedemel, og jeg ville måske prøve at tilsætte 10-15 g kartoffelmel derudover, men har ikke testet det præcist.
Kh Ann-Christine
Hej.
Jeg har lavet bunden, men vil gerne have en jordbær creme på, både for mere smag af jordbær og for farven.
Kan man komme både et lag vanillecreme og et lag bærcreme på, eller bliver det for meget?
Hej Tina
Det er helt sikkert en smagssag, så prøv endelig bare :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine