Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/frugttaerte/

Frugttærte med marcipan og friske bær

Skøn farvestrålende frugttærte med mørdej, som er nem og hurtig at lave.

Fra sin skønne have havde min mor medbragt gode sager til os. Friske jordbær, søde vinrabarber, den lækreste dild, agurker og de sødeste tomater. Lækkert! Da vores ribsbuske bugnede med de lækreste modne ribsklaser, var det oplagt at trylle lidt med jordbær/ribs kombinationen – det blev til en virkelig lækker frugttærte, som vi spiste ude i haven.

Julie var som sædvanligt med i køkkenet og bage frugttærte. Johan var imens at finde ude ved ribsbuskene, hvor han introducerede sin bedstemor for de bærbuske, som han holder rigtig meget af. Jeg kan tit finde ham, stå derude og smage på ribs, stikkelsbær og solbær og de var søde til at plukke bær til en frugttærte

PT30min

Frugttærte med marcipan og friske bær

6-8 pers.    30 min
6-8 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 min
Fremgangsmåde

Mørdejen: rør de tørre ingredienser sammen, riv marcipanen i og smuldr smøret i. Saml hurtigt dejen med smøret og det kolde vand. Ælt endelig ikke for meget i dejen. Rul den ud på et stykke bagepapir med lidt mel. Smør tærteformen med smør og læg den udrullede tærtedej i formen. Tryk rundt i kanterne og skær det evt overflødige af ( Tip: det kan fryses ubagt ned og bruges senere til minifrugttærter) Prik huller i dejen med en gaffel, læg et stykke bagepapir over dejen og fyld formen med “kunstigt fyld”. Fx bagekugler eller ris. Bag i ovnen i 10 minutter ved 200 grader varmluft. Tag tærten ud, fjern fyldet og bagepapiret og bag videre i 6-8 minutter. Lad tærten køle helt af, inden fyldet kommes på.

Rør sukker og vaniljekorn sammen. Tilsæt citronsaft og rør det ud i mascarponen og creme fraichen. Fordel på tærtebunden. Pynt med masser af bær og frisk mynte eller citronmelisse.