Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/frugttaerte/

Frugttærte med marcipan og friske bær

Skøn frugttærte med mørdej og fyldt med sæsonens dejligste bær.

Det er sådan en dejlig og nem tærte. Den sprøde tærtebund med marcipan kan laves en dag eller to i forvejen og ligesådan med den lækre mascarpone creme. Så er det blot at samle tærten med de dejligste bær man har.

Varier kagen efter sæson og hvilken bær og frugt du har. Den er også dejlig med brombær, blåbær, bagte rabarber og andet godt.

Prøv også: min bedste opskrift på klassisk jordbærtærte >>

PT60M

Frugttærte med marcipan og friske bær

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Antal6 pers.
Ingredienser
  • Mørdejen
  • 150 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 30 g sukker
  • 40 g marcipan
  • 4 spsk koldt vand
  • 1 spsk smør, til formen
  • Mascarponecreme
  • 250 g mascarpone
  • 50 g cremefraiche 18 %
  • 0,50 øko citron, lidt saft og fintrevet skal
  • 1 spsk sukker
  • 0,50 vaniljestang
  • Frugt
  • 250 g jordbær
  • 150 g ribs
  • 1 håndfuld frisk mynte
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Mørdej
Rør de tørre ingredienser sammen og vend det med groftrevet marcipanen og smuldr smørret i.

Saml hurtigt dejen med koldt vand, men ælt endelig ikke for meget i dejen.

Rul dejen ud på et stykke bagepapir med lidt mel.

Smør en tærteform på 24 cm i diameter med smør og læg den udrullede tærtedej i formen. Tryk rundt i kanterne og skær det evt overflødige af og prik huller i dejen med en gaffel.

Læg et stykke bagepapir over dejen og fyld formen med fyld til blindbagning, fx. bagekugler, ris eller tørrede bønner. De kan alle bruges igen til madlavning. Bag i en forvarmet ovn i 10 minutter ved 175 grader varmluft.

Tag tærten ud, fjern fyldet og bagepapiret og bag videre i cirka 8 minutter til tærten ser lækker og gylden ud. Lad tærten køle helt af, inden fyldet kommes på.

Fyld
Rør sukker og vanilje sammen, tilsæt citronsaft og citronskal og rør det ud i mascarponen og creme fraiche.

Fordel på tærtebunden og pynt med friske bær og mynte.