Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/frugttaerte/

Frugttærte med marcipan og friske bær

Skøn frugttærte med mørdej og fyldt med sæsonens dejligste bær.

Det er sådan en dejlig og nem tærte. Den sprøde tærtebund med marcipan kan laves en dag eller to i forvejen og ligesådan med den lækre mascarpone creme. Så er det blot at samle tærten med de dejligste bær man har.

Varier kagen efter sæson og hvilken bær og frugt du har. Den er også dejlig med brombær, blåbær, bagte rabarber og andet godt.

Prøv også: min bedste opskrift på klassisk jordbærtærte >>

PT60M

Frugttærte med marcipan og friske bær

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Antal6 pers.
Ingredienser
  • Mørdejen
  • 210 g hvedemel
  • 40 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 120 g smør
  • 40 g marcipan
  • 1 æg
  • Mascarponecreme
  • 250 g mascarpone
  • 50 g cremefraiche 18 %
  • 0,50 øko citron, lidt saft og fintrevet skal
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Frugt
  • 250 g jordbær
  • 150 g ribs
  • 1 håndfuld frisk mynte
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Mørdej
Kom hvedemel, marcipan, flormelis, salt og smør i en foodprocessor og kør det lynhurtigt til det er ensartet. Kom i en skål og saml dejen med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand, hvis nødvendigt.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den i køleskab i 30 minutter.

Smør en tærteform på 24 cm i diameter og læg tærten i formen. Tryk den flot til i kanten og skær kanten, så der er en pæn afslutning på kagen.

Prik huller i tærtebunden med en gaffel og kom et stykke bagepapir over tærtedejen. Fyld bunden med tørrede bønner eller bagekugler og blindbag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter.

Tag tærtedejen ud, fjern bagepapir og bønner og bag den videre i 5 minutter. Lad tærtebunden køle af.

Fyld
Rør sukker og vaniljesukker sammen, tilsæt citronsaft og citronskal og rør det ud i mascarponen og creme fraiche.

Fordel på tærtebunden og pynt med friske bær og mynte.