Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pandekagekage-med-hindbaer/

Pandekagekage med hindbær

Pandekagekage … bare ordet, er altså noget så kært! Og at pandekagekagen tilmed både smager fantastisk, er smuk at se på og får enhver pandekageelskers hjerte til at banke en smule hurtigere, det er ikke til at stå for.

Jeg har haft et lille crush på pandekagekager, lige siden jeg så et billede af kagen i en af Johan og Julies ‘Peddersen og Findus’ bøger. Kagen her lavede jeg til Johan og Julies fødselsdagsfest for familien i maj, og det er absolut ikke sidste gang jeg laver den kage. Faktisk er jeg overbevist om at den vil gøre sig ganske glimrende fx her i Pinsen – og hvis man er ellevild med jordbær lige nu, så kan hindbær i opskriften sagtens skiftes ud med søde danske jordbær.

PT30M

Pandekagekage med hindbær

6-8 pers.     30 min.
6-8 pers.
Ingredienser
  • Pandekager - link til opskrift længere nede
  • 1 bakke friske hindbær
  • 225 g frosne hindbær
  • 2 spsk. vand
  • 1 vaniljestang
  • 1/2 dl sukker
  • 2 dl piskefløde
  • Evt. Hvid chokolade og mynteblade til pynt
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Lav en stak pandekager efter denne pandekage opskrift – men kom 1/2 dl mere mel i og lav pandekagerne lidt tykkere end i opskriften. Lad pandekagerne køle af inden pandekagekagen samles.

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Skil vaniljekornene fra hinanden ved at blande dem i sukkeret. Kom sukker, vanilje, vand, vaniljestang og de frosne hindbær i en gryde og lad det koge op. Kog hindbærene ind til en lækker marmelade, som tages af varmen og sættes i i køleskabet i et rent glas. Lad det køle helt af inden kagen samles.

Når kagen skal samles:
Pisk fløden til flødeskum.
Læg en pandekage på et fad, smør med hindbærmarmeladen og et lag flødeskum. Kom en pandekage oven på og smør nu den med hindbær og fløde – fortsæt til den sidste pandekage er lagt på. Drys de friske hindbær på toppen, sammen med mynte og hvid chokolade.
Stik evt. et par tandstikker i kagen, når den skal skæres ud og brug en meget skarp kniv – lagene kan ellers godt glide lidt fra hinanden.