Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pandekagekage-med-hindbaer/

Pandekagekage med hindbær

Pandekagekage … bare ordet, er altså noget så kært! Og at pandekagekagen tilmed både smager fantastisk, er smuk at se på og får enhver pandekageelskers hjerte til at banke en smule hurtigere, det er ikke til at stå for.

Jeg har haft et lille crush på pandekagekager, lige siden jeg så et billede af kagen i en af Johan og Julies ‘Peddersen og Findus’ bøger. Kagen her lavede jeg til Johan og Julies fødselsdagsfest for familien i maj, og det er absolut ikke sidste gang jeg laver den kage. Faktisk er jeg overbevist om at den vil gøre sig ganske glimrende fx her i Pinsen – og hvis man er ellevild med jordbær lige nu, så kan hindbær i opskriften sagtens skiftes ud med søde danske jordbær.

PT60Mter

Pandekagekage med hindbær

1 kage    60 minutter
1 kage
Ingredienser
Udskriv opskrift
60 minutter
Fremgangsmåde

Lav en stak pandekager, og lad pandekagerne afkøle inden pandekagekagen samles.

Her får du min klassiske opskrift på pandekager >>

Kom sukker, vanilje, vand, vanilje og de frosne hindbær i en gryde og lad det koge op. Kog ind til en lækker marmelade, som tages af varmen og sættes i i køleskabet i et rent glas. Lad det køle helt af, inden kagen samles.

Når kagen skal samles
Pisk fløden til flødeskum.

Læg en pandekage på et fad, smør med hindbærmarmeladen og et lag flødeskum.

Kom en pandekage oven på og smør nu den med hindbær og fløde – fortsæt til den sidste pandekage er lagt på.

Drys de friske hindbær på toppen, sammen med mynte og hvid chokolade.

Stik evt. et par tandstikker i kagen, når den skal skæres ud og brug en meget skarp kniv – lagene kan ellers godt glide lidt fra hinanden.

Pynt forslag
Hvid chokolade og mynteblade

Opskriften er til ca 8 personer