Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/pandekagekage-med-hindbaer/

Pandekagekage med hindbær

Pandekagekage … bare ordet, er altså noget så kært! Og at pandekagekagen tilmed både smager fantastisk, er smuk at se på og får enhver pandekageelskers hjerte til at banke en smule hurtigere, det er ikke til at stå for.

Det er ren nostalgi med sådan en lagkage med pandekager – hvis I kender ‘Peddersen og Findus’ som mine børn har været meget glade for og det er lige sådan en fin og festligkage jeg lavede til Johan og Julies 5 års fødselsdag for familien.

Prøv også: min opskrift på jordbærlagkage >>

PT2H

Pandekagekage med hindbær

Tid i alt2 timer
Arbejdstid60 min.
Antal8 pers.
Ingredienser
  • Pandekager
  • 0,50 vaniljestang
  • 50 g sukker
  • 3 æg
  • 3 dl mælk
  • 0,75 tsk stødt kardemomme
  • 4 spsk hvidtøl
  • 1 knivspids salt
  • 180 g hvedemel
  • 1 spsk smør, til stegning
  • Hindbærkompot
  • 125 g hindbær
  • 225 g hindbær, frosne
  • 0,50 vaniljestang
  • 50 g sukker
  • Derudover
  • 2,50 dl piskefløde
  • 50 g hvid chokolade, grofthakket
  • 1 håndfuld frisk mynte, til pynt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pandekager
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom sukker, vanilje, æg, mælk, øl og salt i en skål. Pisk det sammen og sigt hvedemel i.

Pisk dejen godt sammen og  lad den hvile i 30 minutter.

Smelt lidt smør på en pande, og steg pandekagerne en af gangen på begge sider til de er flotte lysebrune.

Lad pandekagerne køle helt af, inden pandekagekagen samles. Spred dem ud på en rist, hvis de skal afkøle lidt hurtigere

Hindbærkompot
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom vanilje, sukker og de frosne hindbær i en gryde og lad det koge langsomt op.

Kog ind uden låg til en lækker tyk marmelade under omrøring og sæt det i køleskabet, så det kan køle helt af, inden kagen samles.

Når kagen skal samles
Pisk fløden til flødeskum.

Læg en pandekage på et fad, smør med hindbærmarmeladen og et lag flødeskum.

Kom en pandekage oven på og smør nu den med hindbær og fløde – fortsæt til den sidste pandekage er lagt på.

Drys de friske hindbær på toppen, sammen med mynte og hvid chokolade.