Jordbærroulade


Sommerskøn jordbærroulade med friske jordbær og den lækreste hjemmebagte rouladebund.
Jeg pynter den med mørk chokolade, flødeskum og frisk mynte fra haven.
Rouladekage er jo virkelig en klassiker af de dejligste og nu hvor de solmodne danske jordbær er i starten af højsæsonen, så kan jeg varmt anbefale at prøve den.
Prøv også: min opskrift på hjemmelavet jordbærtærte >>
Jordbærroulade
- Lagkagebunde
- 0,50 vaniljestang
- 5 æg, delt i blommer og hvider
- 100 g sukker
- 60 g mandelmel
- 60 g smør, stuetempereret
- 1,50 tsk bagepulver
- 90 g hvedemel
- 1 knivspids salt
- Fyld til jordbærroulade
- 0,50 vaniljestang
- 4 dl piskefløde
- 1 spsk sukker
- 1 bakke jordbær, skåret i skiver
- 75 g mørk chokolade, fint/grofthakket
- Pynt
- 0,50 bakke jordbær
- 1 håndfuld frisk mynte, blade
Lagkagebund
Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud og bland dem sukkeret. Kom æggeblommer, vanilje og sukker i en skål og pisk det til et en luftig æggesnaps med en håndmikser. Pisk mandelmel og stuetempereret smør i.
Kom hvedemel, salt og bagepulver i en ren skål, bland det godt sammen og kom det i skålen med æg og rør det godt sammen.
Pisk æggehviderne så de er helt stive og luftige. Vend et par spiseskefulde æggehvide i dejen, rør det forsigtigt sammen og vend derefter resten af æggehviderne i, uden at luften slåes ud af dejen.
Fordel dejen i en retangel på bradepande med bagepapir til en størrelse på cirka 25 x 30 cm. Glat den ud med en dejskraber, så den er nogenlunde ensartet i tykkelsen overalt. Bag kagebunden i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 15 minutter. Lad køle af på bradepanden til den er stuetemperatur.
Fyld til jordbærroulade
Skrab kornene ud af vaniljestangen, vend dem med sukkeret og kom i en skål med piskefløde.
Pisk en luftig vaniljeprikket flødeskum med en håndmikser. Vend den hakkede chokolade i og fordel på den afkølede rouladebund – gem lidt af flødeskummet til at smøre kagen op med.
Fordel jordbær i skiver på og rul rouladen sammen.
Sæt den på et fad med lukningen i bunden og pynt med resten af flødeskummen, jordbær og frisk mynte.
Lad gerne kagen stå på køl en time eller mere inden servering.
Opskriften er til ca 8 personer
Kan man erstatte hvedemelet med mandelmel eller andre former for glutenfrimel?
Lækker roulade og jeg er sikker på at den smager godt, men den er meget svær at rulle, min er nærmest blevet en “fold-over-kage ? Jeg lavede den i en bradepande der var præcis 25×30 cm, men måske skulle jeg havde brugt ovnens egen bradepande? Men den er jo noget større og hvad så med bagetiden? Men tak for mange dejlige opskrifter, jeg bruger dem flittigt ?
Hej Sanne,
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Hvis du gerne vil have en tyndere bund med mere “at rulle af” så kan du endelig bare bruge en alm bradepandestørrelse og jeg vil tro at den skal have nogenlunde samme bagetid, – måske en anelse kortere da højden på bunden bliver lidt mindre. Kig evt til den efter 12-14 minutter.
Kh AC
Den bliver nok for porøs kun med mandelmel, men en glutenfri mel til bagning vil fungere glimrende. Jeg bager dog ikke selv så meget glutenfri, så kan ikke anbefale en særlig variant :)
Kh AC
Er I på Pinterest, så man kan gemme opskriften der?
Ja, Valdemarsro på pinterest finder du lige her: https://www.pinterest.dk/valdemarsro/boards/
Kh AC
Ååh jeg eeelsker roulade og jeg brugte din opskrift, dog med rabarber istedet for jordbær. Men men men jeg er virkelig dårlig til at rulle den sammen. Synes det bliver noget pladder værk at smøre flødeskum på en varm bund og rulle det sammen, hvordan gør du dog det, så det bliver så fint som på billedet?
Hej Lene,
Hvor lækkert med rabarber til rouladen også!
Jeg lader bunden køle af til stuetemperatur, inden den smøres med piskefløde og bær, det tager ikke mere end et kvarters tid, når den ikke er så tyk.
Kh AC
Det lyder som en lækker opskrift, den skal prøves. Lige et lille spørgsmål, lader du bunden køle helt af inden du putter fyldet på den og ruller den sammen?
Ja, til stuetemperatur – det tager ca 15 minutter.
God fornøjelse
Kh AC
Kan den stå med fyld natten over?
Ja, det kan den fint
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det må da være noget af det bedste, at være kommet så langt med din næste bog. Jeg glæder mig til at se mere :-)
Ja, det er virkelig SÅ dejligt og spændende ♡
Den lyder virkelig lækker! Kan man lave bunden dagen inden og samle kagen på dagen? (:
Ja, blot rul den sammen mens den er lun (uden fyld og opbevar den sammenrullet til den fyldes.
Den kan dog sagtens fyldes dagen før den skal serveres.
Kh AC
Jeg har bagt mange roulader. Jeg lærte et lille trick af min mor. Når bunden er bagt drysser jeg lidt sukker på ét stykke bagepapi og vender bunden ud herpå. Det øverste papir – det du bagte bunden på – trækkes forsigtig af og den endnu varme form lægges løst over. Efter afkøling lægges fyld på. Nu kan du bruge det underste bagepapir til at rulle med. Du har hel styr på det og får den smukkeste roulade uden at knække. Rigtig god fornøjelse ?
Smart trick! Det vil jeg prøve næste gang, tak for at dele det :)
Kh AC