Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/jordbaerroulade/ Dessert Festmad, Fødselsdag, Kager, Kager og søde sager, Lagkage

Jordbærroulade

Sommerskøn jordbærroulade med friske jordbær og den lækreste hjemmebagte rouladebund.

Jeg pynter den med mørk chokolade, flødeskum og frisk mynte fra haven.

Rouladekage er jo virkelig en klassiker af de dejligste og nu hvor de solmodne danske jordbær er i starten af højsæsonen, så kan jeg varmt anbefale at prøve den.

Prøv også: min opskrift på hjemmelavet jordbærtærte >>

Jordbærroulade
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT3HPT45M8
Ingredienser
  • Rouladebunde
  • 5 æg, delt i blommer og hvider
  • 0,50 vaniljestang
  • 100 g sukker
  • 60 g mandelmel
  • 60 g smør, stuetempereret
  • 90 g hvedemel
  • 1,50 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • Fyld til jordbærroulade
  • 0,50 vaniljestang
  • 1 spsk sukker
  • 4 dl piskefløde
  • 350 g jordbær, skåret i skiver
  • 75 g mørk chokolade, fint/grofthakket
  • Pynt
  • 50 g jordbær
  • 1 håndfuld frisk mynte, blade
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rouladebund
Del æggene i blommer og hvider.

Skær vaniljestangen igennem, skrab kornene ud og bland dem med sukkeret.

Pisk æggeblommer, vanilje og sukker til en luftig æggesnaps. Kom mandelmel og smør i og pisk igen. Bland hvedemel, bagepulver og salt, sigt det i skålen og rør det godt sammen.

Pisk æggehviderne luftige og stive. Vend et par spiseskefulde i dejen og kom derefter resten af æggehviderne i og vend dem i uden at slå luften ud af dejen.

Fordel dejen i et rektangel på ca. 25 x 30 cm i en bradepande med bagepapir. Glat dejen jævnt ud med en dejskraber. Bag kagebunden i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 12-15 minutter. Lad den køle af i bradepanden.

Fyld til jordbærroulade
Skær vaniljestangen igennem, skrab kornene ud og bland dem med sukkeret. Kom dem i en skål sammen med piskefløde og pisk til en luftig flødeskum.

Vend chokoladen i og fordel fyldet på rouladebunden – gem lidt til at smøre kagen op med. Fordel jordbær i skiver på bunden og rul rouladen sammen. Læg den på et fad med lukningen nedad og pynt med resten af flødeskummen, jordbær og frisk mynte.

Lad gerne kagen stå på køl i 1 time eller mere inden servering.