Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/jordbaerroulade/

Jordbærroulade

Sommerskøn jordbærroulade med friske jordbær og den lækreste hjemmebagte rouladebund.

Jeg pynter den med mørk chokolade, flødeskum og frisk mynte fra haven.

Rouladekage er jo virkelig en klassiker af de dejligste og nu hvor de solmodne danske jordbær er i starten af højsæsonen, så kan jeg varmt anbefale at prøve den.

Prøv også: min opskrift på hjemmelavet jordbærtærte >>

PT3H

Jordbærroulade

Tid i alt3 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed1 dag
Kan frysesJa
Antal1 kage
Ingredienser
  • Lagkagebunde
  • 0,50 vaniljestang
  • 5 æg, delt i blommer og hvider
  • 100 g sukker
  • 60 g mandelmel
  • 60 g smør, stuetempereret
  • 1,50 tsk bagepulver
  • 90 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • Fyld til jordbærroulade
  • 0,50 vaniljestang
  • 4 dl piskefløde
  • 1 spsk sukker
  • 1 bakke jordbær, skåret i skiver
  • 75 g mørk chokolade, fint/grofthakket
  • Pynt
  • 0,50 bakke jordbær
  • 1 håndfuld frisk mynte, blade
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Lagkagebund
Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud og bland dem sukkeret. Kom æggeblommer, vanilje og sukker i en skål og pisk det til et en luftig æggesnaps med en håndmikser. Pisk mandelmel og stuetempereret smør i.

Kom hvedemel, salt og bagepulver i en ren skål, bland det godt sammen og kom det i skålen med æg og rør det godt sammen.

Pisk æggehviderne så de er helt stive og luftige. Vend et par spiseskefulde æggehvide i dejen, rør det forsigtigt sammen og vend derefter resten af æggehviderne i, uden at luften slåes ud af dejen.

Fordel dejen i en retangel på bradepande med bagepapir til en størrelse på cirka 25 x 30 cm. Glat den ud med en dejskraber, så den er nogenlunde ensartet i tykkelsen overalt. Bag kagebunden i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 15 minutter. Lad køle af på bradepanden til den er stuetemperatur.

Fyld til jordbærroulade
Skrab kornene ud af vaniljestangen, vend dem med sukkeret og kom i en skål med piskefløde.

Pisk en luftig vaniljeprikket flødeskum med en håndmikser. Vend den hakkede chokolade i og fordel på den afkølede rouladebund – gem lidt af flødeskummet til at smøre kagen op med.

Fordel jordbær i skiver på og rul rouladen sammen.
Sæt den på et fad med lukningen i bunden og pynt med resten af flødeskummen, jordbær og frisk mynte.

Lad gerne kagen stå på køl en time eller mere inden servering.

 

Opskriften er til ca 8 personer