Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hindbaerfromage/

Hindbærfromage

Hindbærfromage er en uimodståeligt luftig og lækker dessert.

En sødmefyldt desserter, som dog ikke er for sød! Den er luftig som en sky, smager vidunderligt og perfekt til en let, enkel og ikke for tung dessert, som den søde sløjfe der bindes på et dejligt måltid.

Da den laves med frosne hindbær er den dejlig at servere året rundt, til alt fra sommerfester, konfirmationer og til nytårsmiddagen.

Prøv også: min opskrift på baileysfromage >>

PT3H

Hindbærfromage

Tid i alt3 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 dag
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 300 g hindbær, frosne
  • 3 ark husblas
  • 3 æg, delt i hvider og blommer
  • 1 vaniljestang, kornene herfra
  • 70 g sukker
  • 1,50 dl piskefløde
  • Til servering
  • 1 spsk frisk mynte
  • 8 hindbær, friske
  • 1 dl piskefløde, pisket til flødeskum
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Læg husblas i blød i en stor skål med koldt vand og lad det stå i 10 minutter.

Kom hindbær i en gryde og kog det hurtigt op til kogepunktet under omrøring. Det skal kun lige akkurat koge i knap et minut under omrøring, tag derefter gryden af varmen.

Kram vandet fra husblas og rør husblassen i gryden med den kogende varme hindbær.Rør godt igennem og lad det køle af til stuetemperatur.

Pisk æggehviderne luftige og stive med en håndmikser og stil dem til side et øjeblik.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret og kom vanilje og sukker i skålen med æggeblommer. Pisk det til en lys og luftig æggesnaps og rør den nu stuetemperede hindbær i æggesnapsen.

Kom piskefløden i en ren skål og pisk til en luftig flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i hindbærmassen med en dejskraber. Vend først en skefuld af den stiftpiskede æggehvide i skålen med hindbær, uden at slå luften ud af den luftige flødeskum og vend derefter forsigtigt resten af æggehviden i.

Fordel hindbærfromagen i portionsglas og stil dem i køleskabet i minimum 3 timer.

Pynt med friske hindbær, mynte og flødeskumstoppe inden servering.