Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hindbaerfromage/

Hindbærfromage

Hindbærfromage er en uimodståeligt luftig og lækker dessert.

Den er sødmefyldt, men samtidig let i det og perfekt til en let, enkel og ikke for tung dessert som den søde sløjfe der bindes på et dejligt måltid.

Da den laves med frosne hindbær er den dejlig at servere året rundt, til alt fra sommerfester, konfirmationer og nytårsmiddagen.

Prøv også: min opskrift på baileysfromage >>

PT3H

Hindbærfromage

Tid i alt3 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 dag
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 300 g hindbær, frosne, eller friske
  • 3 ark husblas
  • 3 æg
  • 1 vaniljestang, kornene herfra
  • 70 g sukker
  • 1,50 dl piskefløde
  • Til servering
  • 1 spsk frisk mynte, blade
  • 8 hindbær, friske
  • 1 dl piskefløde, pisket til flødeskum
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom hindbær i en gryde og kog det hurtigt op til kogepunktet under omrøring. Det skal kun lige akkurat koge i knap et minut under omrøring, tag derefter gryden af varmen.

Læg husblas i blød i en stor skål med koldt vand og lad det stå i 10 minutter.

Kram vandet fra husblas og smelt husblas over i en skål over et vandbad, rør husblas i gryden med den varme hindbær. Rør det grundigt igennem til det er godt fordelt og lad det køle af til stuetemperatur.

Del æggene hvider og blommer i to skåle.

Pisk æggehviderne luftige og stive med en håndmikser og stil dem til side et øjeblik.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret og kom vanilje og sukker i skålen med æggeblommer. Pisk det til en lys og luftig æggesnaps og rør den nu stuetemperede hindbær i æggesnapsen.

Kom piskefløden i en ren skål og pisk til en luftig flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i hindbærmassen med en dejskraber. Vend først en skefuld af den stiftpiskede æggehvide i skålen med hindbær, uden at slå luften ud af den luftige flødeskum og vend derefter forsigtigt resten af æggehviden i.

Fordel hindbærfromagen i portionsglas og stil dem i køleskabet i minimum 2 timer.

Pynt med friske hindbær, mynte og flødeskumstoppe inden servering.