Panna Cotta med appelsin


Panna Cotta med appelsin er en uimodståelig skøn dessert, og kan varieres med mange skønne smagsgivere og her serverer jeg den med appelsingelé med et strejf af lakrids og hvid chokolade.
Den italienske dessert er perfekt til nytårsaften og gæstemiddage for den kan tilberedes i forvejen – allerede dagen før eller om formiddagen, så der er god tid til at nyde aftenen og hyggestund med gæsterne ved bordet i stedet for at stå i køkkenet.
Prøv også: alle mine bedste opskrifter på nytårsdessert her >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Panna Cotta med appelsin og lakrids
- Panna Cotta
- 1 vaniljestang
- 60 g sukker
- 5 dl piskefløde
- 1 dl sødmælk
- 3 ark husblas
- Appelsin og lakrids
- 2 dl appelsinjuice
- 25 g sukker
- 1,50 ark husblas
- Derudover
- 90 g hvid chokolade, finthakket
- 0,75 dl piskefløde
- 0,50 tsk rålakridspulver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud på et skærebræt, kom lidt sukker på og vende det i vaniljen med bagsiden af en ske, for at skille vaniljekornene fra hinanden.
Kom husblas bladene et af gangen i en skål med rigeligt koldt vand.
Kom vanilje, sukker, piskefløde, sødmælk og den tomme vaniljestang i en gryde og kog det op til ca. 90 grader og tag gryden af varmen.
Vrid husblas for vand og kom dem straks derefter i den varme væske i gryden, rør godt igennem til det er helt smeltet. Tag vaniljestangen op og lad vaniljeflødecremen køle af på køkkenbordet i 1 time og 30 minutter. Rør det godt igennem og hæld derefter på serveringsglas.
Hvis glassene skal have panna cotta på skrå, så hældes det forsigtigt i glassene, som stilles på køl på i et fad med et viskestykke, der holder glasset stående på skrå. Lad det stå på køl i 2-3 timer.
Appelsin og lakrids
Kom husblas i en skål med koldt vand.
Kom appelsinjuice og sukker i en gryde og kog det op til sukkeret er smeltet. Sluk for varmen. Vrid husblas for vand og kom det i gryden og rør godt igennem.
Sæt på køl i en time og drys derefter en knivspids rålakridspulver i. Når panna cottaen har hvilet på køl i 3 timer, så kan appelsin gelé forsigtigt hældes over panna cotta, som derefter sættes på køl indtil den skal serveres.
Hvid chokolademousse
Sæt en skål over et vandbad med kogende vand. Kom den hvide chokolade i skålen og sluk straks for vandet. Rør godt rundt til chokoladen smelter. Tag chokoladen af vandbadet, så snart den er næsten smeltet og rør den færdig uden varme, til den er helt smeltet. Pisk fløden til en luftig flødeskum og pisk den hvide chokolade i. Kom på en sprøjtepose med tyl, sæt i køleskab i 15 minutter til det er fast nok til at sprøjte ud i toppe og pynt så med hvid chokoladetoppe og en anelse rålakridspulver.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Bør panna cottaen være stiv efter 1,5 time på køkkenbordet?
( er lidt bekymret)
Tak,
Elise
Hej Elise
Nej, det bør den ikke være. Er den det?
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Tak for svar, det gik fint, den stivnede som den skulle 😀
Og desserten var en stor succes.
Tak for opskriften og godt nytår.
Kh Elise
Dejligt at høre, tak for tilbagemeldingen
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Anbefaler du økologisk eller normal fløde, er der nogen forskel ift smag/farve/konsistens?
Det er op til dig.
Jeg bruger selv udelukkende økologisk fløde, både af hensyn til smagen, naturen og dyrevelfærd.
Kh Ann-Christine
Hejsa,
Det her havde jeg desværre ikke held med.
Fulgte ellers opskriften til punkt og prikke, men det blev en spøjs omgang.
Det smagte mest af fløde det hele. Kunne hverken smage appelsin, lakrids eller Chokolade.
Panna cottaen var det eneste som havde en normal konsistens. Alt det andet var umuligt at arbejde med og smagte af intet.
Øv bøv.
Hej Martin
Det lyder da ikke så godt! Hvilken appelsinjuice brugte du – friskpresset eller købt. Der kan selvfølgelig være forskel på hvor vandet appelsinjuice smager, men jeg oplever nu at geleen smager dejligt af appelsin og ligesådan den hvide chokolademousse.
Hvad mener du med at det var umuligt at arbejde med?
Kh Ann-Christine