Rabarber Panna Cotta
Her får I en skøn opskrift på en dejlig Rabarber Panna Cotta som er virkelig lækker og skøn at servere for familien eller gæster som en sød afslutning på et dejligt måltid.
Jeg er vild med den italienske dessert, som er så enkel, lækker og kan varieres på mange måder. I denne rabarber panna cotta har jeg holdt vaniljecremen helt enkel, tilføjet et pink lag rabarber gele og en smule revet hvid chokolade på toppen og bagt rabarberstykker
Prøv også: alle mine bedste dessert opskrifter >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Rabarber Panna Cotta
- Panna Cotta
- 1 vaniljestang
- 60 g sukker
- 5 dl piskefløde
- 1 dl sødmælk
- 3 ark husblas
- Rabarbergele
- 100 g rabarber, i små tern
- 1 dl vand
- 20 g sukker
- 1 ark husblas
- Bagt rabarber
- 2 stængler rabarber, skåret i 2 cm stave
- 1 spsk ahornsirup
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 40 g hvid chokolade, i flager
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom husblas bladene et af gangen i en skål med rigeligt koldt vand.
Kom vaniljekorn, sukker, piskefløde, sødmælk og den tomme vaniljestang i en gryde og kog det op til lige knap kogepunktet og tag gryden af varmen.
Vrid husblas for vand og kom i den varme væske i gryden. Rør godt igennem til det er helt smeltet. Tag vaniljestangen op og lad vaniljeflødecremen køle af på køkkenbordet i 30-45 minutter.
Rør det godt igennem og hæld derefter på serveringsglas.
Hvis glassene skal have panna cotta på skrå, så hældes det forsigtigt i glassene, som stilles på køl på i et fad med et viskestykke, der holder glasset stående på skrå. Lad det stå på køl i 3 timer, inden geleen hældes på.
Rabarbergele
Kom husblas i en skål med koldt vand.
Kom vand, rabarber og sukker i en gryde og kog det op til sukkeret er smeltet. Sigt den varme saft i en skål.
Vrid husblas for vand og kom det i skålen med rabarbersaft og rør godt igennem og lad det køle af på køkkenbordet til det er stuetempereret.
Hæld rabarber gelé forsigtigt hældes over panna cotta og igen sæt desserten på køl i minimum 2 timer.
Bagt rabarber
Vend rabarberstykkerne med ahornsirup og vaniljesukker og læg dem på en bradepande med bagepapir. Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader i 15 minutter og lad dem køle af til stuetemperatur, før de anrettes på rabarber panna cottaen med flager af hvid chokolade.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej,
Kan man lave panna’cottaen dagen før den skal serveres? Jeg skal lave denne dessert til nytår, og tænkte derfor at lave den dagen før, men selve rabarbergelen på dagen hvor den skal serveres.
Bliver den dårlig eller lignende af det?
Med venlig hilsen
duvaraka
Hej Duvaraka
Pannacottaen kan sagtens laves dagen før servering.
God fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej
Kan man fryse rabarbergelen? – fx hvis den kommes i en form og der kommes mousse ovenpå som derefter kommes i fryseren, for at gelen så ligger øverst, når det hele vippes ud af formen og sættes oven på en bund i stedet for.
vh Simone
Hej Simone
jeg tror desværre at rabarbergeleen bliver flydende og ‘smelter’ efter frost og optøning.
Kh Ann-Christine
Kan man laves panna cotta til mange i større skåle eller er det bedst i små portionsanretninger? Jeg tænker at skulle lave til en fødselsdag, men 30portions anretninger er måske lige at bide over mere end jeg kan tygge😆
Det kan man godt, men jeg synes den enkle dessert fungere bedst serveret i portionsglas.
Jeg ville i stedet vælge at lave en trifli, hvor jeg forberedte de enkelte elementer for sig og anrettede den i en stor skål 1-2 timer inden serveringen.
Kh Ann-Christine