Chokolade Panna Cotta
Chokolade panna cotta med både mørk og hvid chokolade i en fløjlsblød og cremet flødecreme. Det er så lækkert, nemt at tilberede i forvejen og ser smukt ud at servere for gæster eller familien en dejlig aften, efter en god middag.
Vælg endelig en chokolade, som du synes smager rigtig dejligt, for den får virkelig lov at komme til sin ret i denne enkle dessert.
Prøv også: min bedste chokoladekage opskrift >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokolade Panna Cotta
- Mørk chokolade panna cotta
- 2 ark husblas
- 4 dl piskefløde
- 1 dl sødmælk
- 40 g sukker
- 70 g mørk chokolade, finthakket
- Hvid chokolade panna cotta
- 1 ark husblas
- 0,50 vaniljestang
- 2 dl piskefløde
- 0,50 dl sødmælk
- 50 g hvid chokolade, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Mørk chokolade panna cotta
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Varm piskefløde, sødmælk og sukker op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen. Vrid husblas for vand og kom dem i gryden. Rør godt rundt, til husblassen er helt smeltet.
Hæld den varme flødeblanding over finthakket mørk chokolade og rør, til chokoladen er helt smeltet. Vil du gerne have panna cottaen med skrå kant, så stil glassene i et fad og fold et klæde tæt omkring og sæt glassene på skrå, inden du hælder cremen i. Hæld forsigtigt den mørke chokoladecreme i glassene og stil dem på køl i min. 4 timer.
Hvid chokolade panna cotta
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, kom dem i en gryde sammen med piskefløde og sødmælk og varm det op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen. Vrid husblas for vand og kom den i den varme vaniljecreme. Rør godt, til husblassen er helt smeltet.
Hæld flødeblanding over finthakket chokolade og rør, til chokoladen er helt smeltet. Lad cremen køle af til stuetemperatur, rør den igennem og hæld den forsigtigt i glassene ovenpå den mørke chokolade-panna cotta. Sæt glassene på køl i minimum 3 timer inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Først og fremmest tak for en fantastisk side. Valdemarsro er altid det første sted, jeg tjekker, hvis jeg skal lave noget nyt. 😊
Jeg vil have afprøvet denne Panna Cotta. Den ser god ud. Men jeg synes nogle gange hvid chokolade bliver lidt for sød. Tror du det ville være godt med lid frysetørret hindbær i den hvide creme (og hvor meget?), eller skal jeg nøjes med at pynte med det ovenpå?
Du kan måske lave en frisk syrlig hindbærgele til at hælde på den stivnede hvide panna cotta? det vil være lækkert :)
Men ellers et drys frysetørret hindbær passer også smukt til og vil smage dejligt :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej,
Jeg er bekymret for om min penna cotta mørk chokolade sætter sig ordentligt? Den er ikke flydende men den har ikke sat sig helt endnu efter ca 5 timer?
Jeg synes at den mørke chokolade danner bundfald. Er dette normalt, og kan det undgås?
Det kan ske, hvis den ikke er smeltet helt ensartet sammen med fløden, så den skiller en smule med hvad der ligner små grynede chokolade stykker. Måske har fløden ikke være helt varm nok, men du kan afhjælpe det ved at blende den hurtigt med en stavblender, blot du passer på ikke at blende luft ind i cremen
Kh Ann-Christine