Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokolade-panna-cotta/

Chokolade Panna Cotta

Chokolade panna cotta med både mørk og hvid chokolade i en fløjlsblød og cremet flødecreme. Det er så lækkert, nemt at tilberede i forvejen og ser smukt ud at servere for gæster eller familien en dejlig aften, efter en god middag.

Vælg endelig en chokolade, som du synes smager rigtig dejligt, for den får virkelig lov at komme til sin ret i denne enkle dessert.

Prøv også: min bedste chokoladekage opskrift >>

PT7H

Chokolade Panna Cotta

Tid i alt7 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed1 dag
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Mørk chokolade panna cotta
  • 2,50 ark husblas
  • 4 dl piskefløde
  • 1 dl sødmælk
  • 40 g sukker
  • 70 g mørk chokolade
  • Hvid chokolade panna cotta
  • 1 ark husblas
  • 0,50 vaniljestang
  • 2 dl piskefløde
  • 0,50 dl sødmælk
  • 50 g hvid chokolade, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Chokolade panna cotta med mørk chokolade
Kom husblas i en skål med rigeligt koldt vand og lad det trække i 10 minutter.

Kom sukker, piskefløde og sødmælk i en gryde og kog det op til lige under kogepunktet og tag gryden af varmen. Vrid husblas for vand og kom dem straks derefter i den varme væske i gryden, rør godt, til det er helt smeltet. Rør den varme flødeblandingen i en skål med finthakket mørk chokolade til det er helt smeltet og ensartet. Kør kort med en stavblender, hvis det ser grynet ud.

Vil du gerne have panna cotta med skråkant, så stil glassene i et fad og brug et rent klæde til at folde omkring, så glassene er tippet på skrå, inden du hælder cremen i. Hæld forsigtigt den mørke chokoladecremen i glasset og stil i køleskab i minimum 3 timer.

Hvid chokolade panna cotta
Kom husblas i en skål med rigeligt koldt vand og lad det trække i 10 minutter.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom vaniljekorn, piskefløde, sødmælk  i en gryde og kog det op til lige under kogepunktet og tag gryden af varmen. Vrid husblas for vand og kom derefter i den varme vaniljecreme og rør godt igennem til det er smeltet.

Rør den varme flødeblandingen i en skål med finthakket hvid chokolade. Kør kort med en stavblender, hvis det ser grynet ud. Lad cremen køle af til stuetemperatur, rør den igennem og  hæld forsigtigt i glassene over den mørke chokolade panna cotta. Sæt glassene i køleskab og lad dem stå i minimum 3 timer inden servering.