Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blaabaertrifli/

Blåbærtrifli

Blåbærtrifli af lækre nordiske blåbær er en nem og lækker dessert, som fint kan tilberedes i god tid inden serveringen – blåbærtrifli kan nemlig godt samles og stå klar på køl i nogle timer.

Jeg bruger gerne de gennemfarvede blåbær, som kan købes økologiske på frost eller man kan dyrke dem i egen have – eller være heldig at høste dem i sæson ude i naturen, hvis man kender et godt spot til dette. Vi har blåbærbuske med de nordiske blåbær i haven og ellers finder jeg mine i frysedisken.

Prøv også: opskrift på hjemmelavede makroner >>

PT60M

Blåbærtrifli

Tid i alt60 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Blåbærkompot
  • 450 g blåbær, frosne, eller friske
  • 125 g sukker
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • Makroner
  • 100 g makroner, knust
  • Flødeskum med vanilje
  • 2,50 dl piskefløde
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • Til servering
  • 100 g blåbær
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Blåbærkompot
Kom blåbær, sukker og vanilje i en gryde og kog op. Lad det simre svagt i 15 minutter uden låg og sæt derefter i køleskabet i en skål, til det er kølet helt af. Hvis der er meget saft ved, så hæld det fra – og brug saften til fx sirup eller en drink.

Makroner
Hak makronerne groft eller knus dem med en skarp kniv.

Vaniljeflødeskum
Pisk piskefløde med vanilje til en lækker cremet flødeskum.

Anretning
Anret fine glas med blåbær, makroner og flødeskum skiftevis i lag.