Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blaabaertrifli/

Blåbærtrifli

Blåbærtrifli af lækre nordiske blåbær er en nem og lækker dessert, som fint kan tilberedes i god tid inden serveringen – blåbærtrifli kan nemlig godt samles og stå klar på køl i nogle timer.

Jeg bruger gerne de gennemfarvede blåbær, som kan købes økologiske på frost eller man kan dyrke dem i egen have – eller være heldig at høste dem i sæson ude i naturen, hvis man kender et godt spot til dette. Vi har blåbærbuske med de nordiske blåbær i haven og ellers finder jeg mine i frysedisken.

Prøv også: opskrift på hjemmelavede makroner >>

PT60M

Blåbærtrifli

Tid i alt60 min.
Arbejdstid15 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Blåbærkompot
  • 450 g blåbær, frosne, eller friske
  • 125 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Makroner
  • 100 g makroner, grofthakkede
  • Flødeskum med vanilje
  • 2,50 dl piskefløde
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • Til servering
  • 100 g blåbær
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Blåbærkompot
Kom blåbær, sukker og vanilje i en gryde og kog op. Lad det simre svagt i 15 minutter uden låg og sæt derefter i køleskabet i en skål, til det er kølet helt af. Hvis der er meget saft ved, så hæld det fra – og brug saften til fx sirup eller en drink.

Vaniljeflødeskum
Pisk fløde med vanilje til en lækker cremet flødeskum.

Anretning
Anret fine glas med blåbær, grofthakkede makroner og flødeskum skiftevis i lag.