Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/creme-brulee/ Dessert Kager og søde sager, Nytårsdessert

Creme Brulee

Creme Brulee med vaniljeprikketog fløjlsblød creme under et knasende sprødt lag sukkerskorpe er virkelig ganske enkelt uimodståelig.

Jeg er evigt begejstret for denne skønne franske dessert!

Den er så lækker og cremen kan forberedes i god tid, så skal den blot drysses med sukker og brændes inden servering.
Perfekt til festlige aftener, gæstemiddage, nytår og andet dejligt hvor en skøn dessert kan friste.

Prøv også: min opskrift på panna cotta >>

Crème brûlée
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT45M4
Ingredienser
  • 1 vaniljestang
  • 60 g sukker
  • 5 æggeblomme
  • 3,50 dl piskefløde
  • 1 dl sødmælk
  • Derudover
  • 50 g sukker, til karamelisering
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til en luftig æggesnaps. Varm fløde og sødmælk op sammen med den tomme vaniljestang under omrøring til lige under kogepunktet. Fjern vaniljestangen og hæld langsomt den varme fløde i æggesnapsen under omrøring. Kom cremen tilbage i gryden og varm det langsomt op under omrøring til præcis 80 grader, mål med et sukkertermometer. Sæt cremen på køl i 1 time og rør den igennem et par gange.

Fjern derefter det skum, der har lagt sig øverst i cremen og rør den godt igennem, så vaniljekornene bliver jævnt fordelt. Hæld vaniljecremen i lave ramekiner på 11 cm i diameter og 3 cm i højden.

Sæt ramekinerne i en bradepande med lidt afstand imellem. Hæld vand i bradepanden op til midten af ramekinerne. Sæt dem i en forvarmet ovn ved 120 grader almindelig over- og undervarme i 45-60 minutter, til cremen har sat sig og giver efter ved et let tryk. Cremen skal være blød og let skælvende i midten. Sæt ramekinerne i køleskabet i min. 3 timer eller gerne til næste dag.

Tag ramekinerne ud af køleskabet og drys et tyndt lag sukker over dem. Brænd hurtigt med en Crème brûlée brænder, til sukkeret karamelliserer, og server straks