Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/creme-brulee/

Creme Brulee

Creme Brulee med vaniljeprikketog fløjlsblød creme under et knasende sprødt lag sukkerskorpe er virkelig ganske enkelt uimodståelig.

Jeg er evigt begejstret for denne skønne franske dessert!

Den er så lækker og cremen kan forberedes i god tid, så skal den blot drysses med sukker og brændes inden servering.
Perfekt til festlige aftener, gæstemiddage, nytår og andet dejligt hvor en skøn dessert kan friste.

Prøv også: min opskrift på panna cotta >>

PT4H

Creme Brulee

Tid i alt4 timer
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 1 vaniljestang
  • 60 g sukker
  • 5 æggeblomme
  • 3,50 dl piskefløde
  • 1 dl sødmælk
  • Derudover
  • 50 g sukker, til karamelisering
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Pisk æggeblommer og vaniljesukker til æggesnaps, til sukkeret er opløst.

Kom fløde og sødmælk i en gryde, sammen med den tomme vaniljestang og varm op under omrøring til lige inden kogepunktet. Tag gryden af varmen.

Hæld langsomt den varme fløde i æggesnapsen under omrøring. Kom cremen tilbage i gryden og varm langsomt op under omrøring til præcis 80 grader – mål med et sukkertermometer. Tag straks af varmen og sæt cremen i køleskabet i en time, så den kan sætte sig lidt. Rør den igennem et par gange, mens den står på køl.

Fjern det skum, der har lagt sig øverst i cremen og rør cremen godt igennem igen, så vaniljekornene fordeles i cremen. Hæld vaniljecremen i lave ramekiner på 11 cm i diameter og 3 cm i højden.

Sæt ramakinerne i en bradepande med lidt afstand imellem. Kom vand i bradepanden op til midten af ramekinerne.

Bag i en forvarmet ovn ved 120 grader alm ovn i ca. 45-60 minutter eller til cremen har sat sig og giver efter ved let tryk. Cremen skal være blød og let skælvende i midten. Sæt ramakinerne i køleskabet i minimum 3 timer eller til næste dag.

Drys med et tyndt lag sukker og brænd det hurtigt med en creme brulee brænder, til sukkeret karamellisere.