Creme Brulee
Creme Brulee med vaniljeprikketog fløjlsblød creme under et knasende sprødt lag sukkerskorpe er virkelig ganske enkelt uimodståelig.
Jeg er evigt begejstret for denne skønne franske dessert!
Den er så lækker og cremen kan forberedes i god tid, så skal den blot drysses med sukker og brændes inden servering.
Perfekt til festlige aftener, gæstemiddage, nytår og andet dejligt hvor en skøn dessert kan friste.
Prøv også: min opskrift på panna cotta >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Crème brûlée
- 1 vaniljestang
- 60 g sukker
- 5 æggeblommer
- 3,50 dl piskefløde
- 1 dl sødmælk
- Derudover
- 50 g sukker, til karamelisering
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til en luftig æggesnaps. Varm fløde og sødmælk op sammen med den tomme vaniljestang under omrøring til lige under kogepunktet. Fjern vaniljestangen og hæld langsomt den varme fløde i æggesnapsen under omrøring. Kom cremen tilbage i gryden og varm det langsomt op under omrøring til præcis 80 grader, mål med et sukkertermometer. Sæt cremen på køl i 1 time og rør den igennem et par gange.
Fjern derefter det skum, der har lagt sig øverst i cremen og rør den godt igennem, så vaniljekornene bliver jævnt fordelt. Hæld vaniljecremen i lave ramekiner på 11 cm i diameter og 3 cm i højden.
Sæt ramekinerne i en bradepande med lidt afstand imellem. Hæld vand i bradepanden op til midten af ramekinerne. Sæt dem i en forvarmet ovn ved 120 grader almindelig over- og undervarme i 45-60 minutter, til cremen har sat sig og giver efter ved et let tryk. Cremen skal være blød og let skælvende i midten. Sæt ramekinerne i køleskabet i min. 3 timer eller gerne til næste dag.
Tag ramekinerne ud af køleskabet og drys et tyndt lag sukker over dem. Brænd hurtigt med en Crème brûlée brænder, til sukkeret karamelliserer, og server straks
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Undre mig over at delen med ovnen er streget over?
Hej Camilla
Det er en funktion der gør at du kan klikke afsnit og ingredienser væk i opskriften, efterhånden som du laver mad.
Hvis du er kommet til at klikke og strege over ved en fejl, kan du blot klikke det væk igen :)
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Har du et tip, hvis jeg gerne vil have appelsinsmag?
Hej Janne
Fintrevet appelsinskal fra en øko appelsin i fløden og sødmælken sammen med vanilje – det giver en dejlig smag. Sigt fra ned i æggemassen.
Jeg skal lige have ekspermimenteret med mængden af appelsinskal, men det må indtil da komme an på en prøve
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Min alm ovn fungere ikke for tiden, så jeg bruger kun varmluft.
Hvad skal jeg tænke på under bagningen med vand i formen, ovntemperatur og bagetid?
Godt nytår 💫✨
Hej Diana
Fra alm ovn til varmluft skal temperaturen sænkes til omkring 100 grader, og så skal du holde øje med om de evt skal have lidt kortere tid da varmluften kan tørre overfladen lidt på trods af dampen i ovnen. Prøv dig endelig lidt frem
God fornøjelse og godt nytår
Kh Ann-Christine
Tak 🥂✨