Creme Brulee


Creme Brulee med vaniljeprikketog fløjlsblød creme under et knasende sprødt lag sukkerskorpe er virkelig ganske enkelt uimodståelig.
Jeg er evigt begejstret for denne skønne franske dessert!
Den er så lækker og cremen kan forberedes i god tid, så skal den blot drysses med sukker og brændes inden servering.
Perfekt til festlige aftener, gæstemiddage, nytår og andet dejligt hvor en skøn dessert kan friste.
Prøv også: min opskrift på panna cotta >>
Creme Brulee
- 1 vaniljestang
- 60 g sukker
- 5 æggeblomme
- 3,50 dl piskefløde
- 1 dl sødmælk
- Derudover
- 50 g sukker, til karamelisering
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Pisk æggeblommer og vaniljesukker til æggesnaps, til sukkeret er opløst.
Kom fløde og sødmælk i en gryde, sammen med den tomme vaniljestang og varm op under omrøring til lige inden kogepunktet. Tag gryden af varmen.
Hæld langsomt den varme fløde i æggesnapsen under omrøring. Kom cremen tilbage i gryden og varm langsomt op under omrøring til præcis 80 grader – mål med et sukkertermometer. Tag straks af varmen og sæt cremen i køleskabet i en time, så den kan sætte sig lidt. Rør den igennem et par gange, mens den står på køl.
Fjern det skum, der har lagt sig øverst i cremen og rør cremen godt igennem igen, så vaniljekornene fordeles i cremen. Hæld vaniljecremen i lave ramekiner på 11 cm i diameter og 3 cm i højden.
Sæt ramakinerne i en bradepande med lidt afstand imellem. Kom vand i bradepanden op til midten af ramekinerne.
Bag i en forvarmet ovn ved 120 grader alm ovn i ca. 45-60 minutter eller til cremen har sat sig og giver efter ved let tryk. Cremen skal være blød og let skælvende i midten. Sæt ramakinerne i køleskabet i minimum 3 timer eller til næste dag.
Drys med et tyndt lag sukker og brænd det hurtigt med en creme brulee brænder, til sukkeret karamellisere.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Creme brulee, det er bare så lækkert! Den dér følelse og lyd når skeen knækker det sprøde sukkerlåg, det er svært at slå :-)
Helt enig ♡
Prøv den med lidt lakridspulver – uhm det er godt hvis man altså kan lide lakrids.
Det er nemlig rigtig lækkert – det har vi også prøvet nogle gange :)
Til lykke med det nye køkken :-) Vi har selv fået lavet nyt køkken for nylig – i forbindelse med at vi flyttede, og det er altså ikke så sjovt mens køkkenudskiftningen står på – men skønt når det nye fungerer.
Og tak for de små glimt. Dem bliver man altid glad af!
Hilsner fra Nana
Det er nemlig så skønt nu, hvor vi er faldet på plads med det hele – men uhh hvor det også trak lidt ud med tålmodigheden indimellem, mens det stod på ;) Håber også I nyder jeres nye køkken
Og tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej Ann-Christine!
Jeg er lige ved at finde ud af hvilken en opskrift, jeg skal benytte mig af når jeg skal lave creme brûleé. Jeg studsede lige over at din ikke skal bages i vandfad ligesom mange andre opskrifter. Er der er en særlig grund til det? Og bliver de stadig ligeså lækre selvom, de bare bliver bagt ‘helt normalt’? :-)
Hej Frederikke,
Jeg har eksperimenteret med begge løsninger – både med og uden vandbad gennem længere tid. Og jeg synes ikke det gør den store forskel andet end at det er mere besværligt med vandbad.
Så de sidste mange gange har jeg lavet dem sådan her. Det kræver dog – som altid – at man holder godt øje med dem, så de ikke får for meget :)
Kh AC
Hej :-)
Først vil jeg lige starte med at skrive at jeg ELSKER dine opskrifter!!!!
De er aldrig gået galt, og smager altid fantastisk :-)
Jeg overvejer rigtig meget at lave creme brulee til dessert nytårsaften, dog har jeg ikke sådan en brænder. Har du et alternativ til hvad man ellers kunne brænde sukkeret med til sidst, eller burde jeg investere i sådan en ? :-)
Hej Eva,
Hvor er det dejligt at høre ♡ Tusind tak, det er jeg glad for.
Jeg ved sørme ikke med creme brulee uden en brænder – jeg har prøvet det af før jeg fik en selv, ved at sætte dem i ovnen på grill, men det lykkedes ikke optimalt, da cremen nåede at blive varm og sukkeret ikke karameliserede ordentligt. Jeg har kun prøvet det en enkelt gang og min nuværende ovn kan varme ved højere temperaturer, så jeg skal ikke kunne sige om det ville lykkedes – det er da forsøget værd. Prøv evt at teste det af med en lille portion kold havregrød, hvis det lykkedes med det så vil det også gå fint med creme brulee
Kh AC
Fantastisk opskrift som jeg har brugt før :-) Jeg vil høre om det er muligt at lave dem torsdag formiddag og sætte dem i køleskab til servering lørdag aften? Er det for mange dage i køleskabet?
Det kan de sagtens holde sig til :)
Rigtig god fornøjelse med dem ♡
Mange tak :-) og tak for hurtig respons. Vh Tina
Hej A.C.
Jeg brugte din opskrift på creme brulee (og roastbeef for den sags skyld) til nytårsmenuen og det var en stor succes :)
Tusind tak fordi du deler lækre opskrifter og gør dig så umage med at beskrive hvordan tingene bør se ud og hvad man kan forvente (var fx glad for at du skrev der godt kunne være en del skum, ellers var jeg nok blevet lidt nervøs)
Det gælder ikke kun disse opskrifter men dine opskrifter generelt.
Jeg glæder mig til at følge med i 2018 og jeg har allerede gemt og lavet en masse af dine opskrifter indtil videre :-)
Godt nytår.
Hvor er det bare skønt at høre, Pia. Så dejlig en tilbagemelding på mine opskrifter – det gør mig glad, kan du tro ♡
Jeg glæder mig også meget til at følges videre her i 2018 , har en masse gode ideer til nye retter :)
Godt nytår
Kh AC
Kære Ann-Christine
Tusind tak for mange dejlige opskrifter. Valdemarsro er efterhånden mit foretrukne sted at finde opskrifter og ny inspiration.
Jeg glæder mig til at lave din Creme Boulee til nytår, og jeg er sikker på at den, som altid, gør lykke.
Glædelig jul og godt nytår
Kære Torben
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse med den skønne creme brulee
Glædelig jul og godt nytår til dig
Kh AC
Hej Ann-Christine. Jeg glæder mig til at kaste mig ud i denne opskrift, da jeg ikke har prøvet at lave creme brulee før. Til gengæld har jeg smagt mange, og særligt én med appelsin gjorde indtryk. Har du en idé om, hvordan jeg kan inkorporere det i din opskrift?
Ellers tak for mange gode råd og opskrifter. Vi elsker din bearnaise-video herhjemme!
Hej Sarah,
jeg ville komme fintrevet appelsinskal i gryden med vanilje, fløde og sødmælk, lade det trække 30 minutter før det varmes op og si det fra efter det er varmet op.
Tak for din søde hilsen og rigtig god fornøjelse
Kh AC
Wauw, det blev virkelig godt! Tak for hjælpen.
Dejligt at høre! Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hvor længe kan creme brulle stå i køleskabet? Kan man lave den 2 dage før servering
Den kan fint holde sig i 1-2 dage før servering.
Kh AC
Den skønneste creme brulee …
Jeg havde lavet en dobbelt portion, og der blev skummet en del af fløde/æggemassen. I stedet for at kassere skummet prøvede jeg at gemme det i køleskabet til næste dag, hvor skummet havde lagt sig.
Derefter tilsatte jeg en slat mælk og en god teskefuld maizena, kogte det op under omrøring og vupti – så havde jeg den lækreste kagecreme som jeg brugte i en svenske trifli med makroner og toppet med håndpisket flødeskum …. altså lækkert desser to dage i streg…..
:-)
Skøn ide og virkelig godt tip at dele videre, tak for det og for din søde tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine.
Selv tak – og det er selvfølgelig sveske- trifli og ikke svensk ?
Jeg har netop hentet din nye grønne kogebog på posthuset – glæder mig vildt til at komme igang med den ☺️
Tusind tak for en virkelig nem og lækkert opskrift, det var et kæmpe hit herhjemme! Jeg oplevede dog, at vaniljekornene synkede til bunds i den færdige creme. Kan man gøre noget for at undgå dette? :)
Hej Ann-Christine
creme Brulee, det er en dejlige klassisk Fransk dessert. Jeg ville høre om du havde nogle erfaring med at vende den ud på en tallerken når den er færdig. Og derefter karamellisere dem efter følgende.
Med venlig hilsen og god søndag
Klaus
Hej
Jeg har prøvet at lave de her fermøse creme brulee. Men mine er fyldt med luftbobler. Hvad kan det skyldes ? . Har jeg ikke været grundig nok med at fjerne skum ??
Hej Christian.
Ja, det vil jeg næsten tro det er derfor. Der kan godt være en del skum, næste gang kan du evt lade cremen stå en halv times tid og røre lidt i den et par gange, så lægger en del af skummet sig.
Glædelig jul
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Jeg har lige lavet creme brulee for første gang – og tænkte om man for at få helt bugt med skummet, evt. kan si massen inden man hælder den i skålene?
Ja, det vil jeg da tro. Det er ihvertfald et godt forsøg værd.
Kh AC
Hej:)
jeg skal lave det her på mandag i en påske udgave. Har du nogle ideer til det? og kan jeg bruge andre skåle hvis jeg ikke har ramekiner?
mvh Thor
Hej
Tusind tak for dine lækre opskrifter
Hvad kan du anbefale at servere sammen med creme brulee udover bær?
Skal lave me anretning til nutårsaften
Vh anne Lene
Jeg serverer den gerne helt enkelt som den er, evt med bær og mynte. Vil du gerne gøre den lidt ekstra festlig kan du pynte med marengskys, spiseligt glimmerstøv og evt lidt mandelkrokant
Godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej :-)
1,5 time i ovnen snart og de har fortsat ikke sat sig. Synes at have fuldt opskriften ret præcist, hvad går galt ? Vandbad, 120 grader, almindelig ovn, 12 cm ramakiner, 1 cm tykt lag ca. – er det en fejl jeg har taget peusteriseret æggeblommer måske eller ?
Håber filme snart de sætter sig her kl. 03:30 om natten til nytårsaften
Tak for opskriften og platformen i øvrigt
Hej Andreas,
mange tak for din søde hilsen. Jeg håber det gik og de satte sig. Cremen skal gerne være skælvende og let blød, men ikke flydende og må endelig ikke få for meget heller. Om det betyder noget med past. æg i den sammenhæng må jeg være svar skyldig på. Det har jeg ikke testet.
Rigtig godt nytår
Kh Ann-Christine
Hej og godt nytår.
Jeg brugte din gode opskrift til mine nytårsgæster. Og det smagte rigtig godt og de var rigtig flotte, tilpas faste efter vandbad i ovnen. Jeg var dog ked af, at de fleste vanillekorn lå på bunden af ramekinen. Vanillesmag var der dog. Hvordan undgår jeg det næste gang??
Med venlig hilsen
Hanne Hansen
Hej Hanne,
Mange tak for din søde hilsen og rigtig godt nytår til dig
Det kan ske, men jeg synes oftest det hjælper at røre cremen godt igennem efter den har hvilet i køleskabet i en time og før den kommer i ramakinerne.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej,
Tusind tak for din blog, det er min go-to for enhver type opskrift!
Jeg vil høre, om det kun er efter bagning, at det kan holde sig nogle dage i køleskab? Eller kan man også have cremen stående på køl i gryden en dag eller to før brug? :)
Bedste hilsner
Cathrine
Hej Cathrine
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre :)
DU kan nok fint have cremen til at stå på køl et døgns tid før bagning
God fornøjelse
Kh Ann-Christine