Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blommekage/ Dessert Fødselsdag, Kager, Kager og søde sager

Blommekage

Min opskrift på en saftig og lækker blommekage er skøn til sensommerhyggestunder og her i august og september, hvor det er højsæson for lækre danske blommer.

Det er en nem og hurtig kage at bage og den holder sig smovset og saftig i nogle dage, så den kan sagtens bages dagen før den skal serveres for gæster eller kollegaer.

Du kan servere blommekage som den er, eller med cremefraiche, en kugle vaniljeis eller flødeskum.

Prøv også: opskrift på en lækker klassisk sandkage >>

Blommekage
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT30M8
Ingredienser
  • 200 g marcipan, groftrevet
  • 75 g sukker
  • 200 g smør, blødt
  • 4 æg
  • 70 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • 300 g blommer, skåret i kvarte
  • 30 g hasselnødder, grofthakket
  • 1 spsk sukker, til drys
  • Derudover
  • 1 tsk flormelis, til drys ved servering
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pisk marcipan, sukker og smør sammen, til det er ensartet og luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.

Bland hvedemel, bagepulver og kanel sammen, sigt det i dejen og rør det godt sammen.

Kom dejen i en smurt springform på 20 cm beklædt med bagepapir i bunden. Stik blommerne ned i dejen i et fint mønster, drys med grofthakkede hasselnødder og drys til sidst med sukker.

Bag blommekagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 30-40 minutter. Tjek, om den er færdig og lad kagen køle lidt af i springformen, inden den tages ud af formen. Drys med flormelis inden servering.