Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blommekage/

Blommekage

Min opskrift på en saftig og lækker blommekage er skøn til sensommerhyggestunder og her i august og september, hvor det er højsæson for lækre danske blommer.

Det er en nem og hurtig kage at bage og den holder sig smovset og saftig i nogle dage, så den kan sagtens bages dagen før den skal serveres for gæster eller kollegaer.

Du kan servere blommekage som den er, eller med cremefraiche, en kugle vaniljeis eller flødeskum.

Prøv også: opskrift på en lækker klassisk sandkage >>

PT60M

Blommekage

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 200 g marcipan
  • 75 g sukker
  • 200 g smør, blødt
  • 4 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 70 g hvedemel
  • 300 g blommer, skåret i kvarte
  • 30 g hasselnødder, grofthakket
  • 1 spsk sukker
  • Derudover
  • 1 tsk flormelis, til drys ved servering
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk marcipan og sukker godt sammen og pisk derefter stuetempereret blødt smør i, til det er ensartet og luftigt. Pisk et æg i ad gangen.

Rør bagepulver og kanel sammen med hvedemel og vend blandingen i dejen.

Kom dejen i en smurt springform på 20 cm, beklædt med bagepapir i bunden. Stik blommerne ned i dejen i et fint mønster, drys med grofthakkede hasselnødder og drys med sukker

Bag blommekagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 30-40 minutter. Tjek om den er færdig og lad kagen køle lidt af i springformen, inden den tages ud af formen og drys med flormelis inden servering.