Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/squashkage/

Squashkage

Squashkage er virkelig lækkert og denne opskrift er både saftig, krydret og den kan virkelig varmt anbefales.

Jeg kommer gode krydderier i, nødder og chokolade og den er virkelig smovset og det er tilmed blevet min datters yndlingskage. Kagen holder sig lækker frisk længe og kan sagtens bages 1-2 dage før den skal serveres.

Prøv også: Min opskrift på de lækreste gulerodsboller >>

PT60M

Squashkage

Tid i alt60 min.
Arbejdstid20 min.
Antal6 pers.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 250 g brun farin
  • 100 g smør
  • 3 æg
  • 250 g hvedemel
  • 3 tsk kanel
  • 1 tsk allehånde
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 125 g valnødder, grofthakkede
  • 100 g mørk chokolade, grofthakkede
  • 350 g squash, groftrevet
  • Citron og vaniljefrosting
  • 150 g flormelis
  • 50 g smør
  • 150 g flødeost, naturel
  • 1 øko citron, revet skal herfra
  • 1 tsk vaniljepulver
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Pisk brun farin, vanilje og stuetempereret smør sammen med en elpisker til sukkerkornene er opløst, pisk derefter æg i et af gangen.

I en ren skål blandes mel, krydderier, bagepulver, natron, valnødder, chokolade og salt.

Vend det godt sammen og rør det i æg, smør og sukkerblandingen.

Rør til sidst squash i og hæld dejen i en smurt springform.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 50-60 minutter.

Tjek om den er gennembagt inden den tages ud af ovnen og kom evt en ovnfast tallerken over de sidste 15 minutter, hvis kagen bliver for mørk.

Lad kagen køle helt af og kom derefter frosting på.

Frosting
Pisk flormelis, vanilje, citronskal og smør grundigt sammen og rør derefter creamcheese i, til frostingen er perfekt og lækker.