Squashkage


Den lækreste, saftige, krydrede og svampede squashkage blev bagt og den kan virkelig varmt anbefales.
Vi havde et par squash i køleskabet og vi havde god chokolade og valnødder + en krydderi skuffe fyldt med velduftende og varmende krydderier – og så var det jo oplagt at bage en super lækker squashkage
Perfekt til fredagshygge eller til at forsøde weekenden med i det hele taget.
Squashkage
- 350 g squash, groft revet
- 250 g brun farin
- 3 æg
- 100 g smør
- 250 g mel
- 3 tsk. kanel
- 1 tsk. allehånde
- 1 tsk. kardemomme
- ½ tsk. salt
- 1 vaniljestang, kornene herfra
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 125 g grofthakkede valnødder
- 100 g mørk chokolade, grofthakket
- Citron og Vanilje Frosting
- 150 g flormelis
- 50 g smør
- 150 g cream cheese
- Revet skal af 1 øko citron
- 1 tsk. vaniljepulver
Pisk æg, vanilje, brun farin og smør sammen med en elpisker til sukkerkornene er opløst.
I en ren skål blandes mel, krydderier, bagepulver, natron, valnødder, chokolade og salt.
Vend det godt sammen og rør det i æg, smør og sukkerblandingen.
Rør til sidst squash i og hæld dejen i en smurt springform.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 50-60 minutter.
Tjek om den er gennembagt inden den tages ud af ovnen og kom evt en ovnfast tallerken over de sidste 15 minutter, hvis kagen bliver for mørk.
Lad kagen køle helt af og kom derefter frosting på.
Frosting
Pisk flormelis, vanilje, citronskal og smør grundigt sammen og rør derefter creamcheese i, til frostingen er perfekt og lækker.
Smør på den afkølede kage – hvis man ikke kan vente til kagen bliver kold, så smelter frostingen lidt.
Nogle gange så føles det bare, som det eneste rigtige at afsætte eftermiddagen til at bage en kage. Sådan en dag havde jeg tidligere i denne uge.
Tirsdag var en lidt grå efterårsdag, og en dag hvor det normale energiniveauet simpelthen var fraværende. En dag, hvor jeg intet fik lavet af det, som jeg skulle lave, hvor overspringshandlingerne stod i kø og hvor jeg til sidst kapitulerede og snuppede mig en kort lur på sofaen, for derefter at hente Johan og Julie med hjem fra børnehaven til kagebagning.
Jeg kan iøvrigt afsløre, at Julie ærlig talt var noget skeptisk over, at der skulle squash i kagen! I stedet for squashkage, synes hun at vi skulle bage en ren banankage eller chokoladekage i stedet og at agurklignende grøntsager intet havde at gøre i søde sager.
Hun var ærligt talt lidt sur over det …
Da kagen var færdigbagt – og vi ikke kunne vente på at den var helt afkølet … – ombestemte hun sig med det samme, og sagde med et stort smil, at det var da bare den allerbedste kage i hele verden!
Rigtig god weekend til jer ♥
Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *
- Christina nielsen skrev:24. oktober 2014 kl. 08:22
Uuuhh den ser syndig ud;-) den skal helt sikkert prøves:)
Go weekend:) - Anita skrev:24. oktober 2014 kl. 08:45
Hvor er det godt skepsis kan overvindes, men med den kage kan det næsten heller ikke være anderledes og det er lige før at man kan lade et stykke tælle med i de 6 daglige
- Ann-Christine skrev:24. oktober 2014 kl. 10:04
Ja, skal vi ikke aftale at den godt kan komme med i de 6 grøntsager;)
- tina nymann skrev:24. oktober 2014 kl. 09:52
Ja, man kan da heldigvis blive positivt overrasket over grøntsager imaden:-)
Også rigtig god weekend herfra…..- Ann-Christine skrev:24. oktober 2014 kl. 10:04
Det kan man heldigvis :)
Rigtig god weekend til dig
- Anne-Marie skrev:24. oktober 2014 kl. 11:21
Sådan en dag havde jeg også i forgårs. Det blev til græskarboller og græskarbrød (kage). Det var så lækkert og jeg nyder den varmende smag her i dagene efter. For er der noget de kan, de grøntsager i bagværket, så er det, at gøre det mere saftigt og lækkert blødt i flere dage. Men at jeg overhovedet har noget tilbage, skyldes nok at mine børn har været lidt lang tid om at opdage, at et græskarbrød er en kage…
God weekend
Kh.
Anne-Marie- Ann-Christine skrev:24. oktober 2014 kl. 13:10
Uhmm, græskarkage – det har jeg også søde planer om :) Lyder dejligt og jeg elsker virkelig også grøntsager (og frugt, fx banan) i kagerne.
God weekend
Kh AC
- Hanna Luna skrev:24. oktober 2014 kl. 12:39
Det er så perfekt!! Jeg skal i sommerhus om et par timer og tænkte, at det kunne nu være lækkert at medbringe en god hjemmebagt kage. Derfor ville jeg lige tjekke dine kager ud og bum, der var den jo – lige den kage, jeg har aller mest lyst til. Så den skal helt sikkert bages lige nu :-)
Rigtig god weekend til dig og familien – og tak for en god opskrift!- Ann-Christine skrev:24. oktober 2014 kl. 13:10
Perfekt, den kom da lige på den helt rigtige dag så :)
Rigtig dejlig weekend til dig og god tur i sommerhus
- Frk. Struds skrev:24. oktober 2014 kl. 13:05
Mums, den ser lækker ud!
Lige et input til din blog: når man trykker på knappen “udskriv opskrift”, får man samtlige kommentarer med på udskriften + tekst og billede er sat ret uhensigtsmæssigt op.
Ellers tak for en rigtig god blog :-)
- Ann-Christine skrev:24. oktober 2014 kl. 13:08
Tusind tak :)
Og tak for feedback på printfunktionen. Du klikker bare alt det væk du ikke skal bruge. Det er ikke helt logisk, men det fungere, når man lige gennemskuer det ;)
Det bliver dog snart lavet om, under alle omstændigheder :)
- Julie Carl skrev:24. oktober 2014 kl. 13:42
Mmmmmm elsker smagen af julekrydderierne! Får helt lyst til at høre julemusik og fyre op i brændeovnen. Jeg putter ofte også ingefærpulver i kager, da det giver lidt bid. Bruger du også det?
God weekend derovre :-)
- Ann-Christine skrev:27. oktober 2014 kl. 09:19
He he, jeg er vild med at du allerede er i julehumør :)
Jeg synes også ingefær er så dejlig og er ofte gavmild med ingefærpulver i kager, det vil faktisk også være super godt i denne kage.
Dejlig mandag til dig :)
- Mor skrev:24. oktober 2014 kl. 16:29
Julie giver de’r et fint eksempel på, at man kan have et standpunkt til man tager et nyt! ;-) Kagen ser søreme også god ud!
- Susanne skrev:24. oktober 2014 kl. 20:48
Aj, den lyder nem og lækker :-) VI skal holde stor fødselsdagsfest i weekenden, og jeg har fire store squash liggende, så der skal da selvfølgelig din lækre squashkage på bordet :-)
- Annette skrev:25. oktober 2014 kl. 13:28
Super lækker kage – bagte den i går….:o) Skal bare lige høre dig om en ting- jeg har lidt udfordringer med frostingen. Der blev for det første en vildt stor portion frosting ud af opskriften, og den blev MEGET bastant. Ser helt anderledes ud, end på dit billede. Ved godt du skrev, at du kom frosting på mens kagen var lun. Kiggede bagefter på din opskrift med gulerodskage som jeg bagte sidste år – og opskriften på frosting der – og der er der kun 2-3 spsk. flormelis mod 600 g i denne opskrift…..?
Tak for en super dejlig blog – altid inspirerende at følge og mange af dine opskrifter er blevet “klassikere” herhjemme, selv om mine børn er teenagere….:o)
Dejlig weekend til dig.- Ann-Christine skrev:25. oktober 2014 kl. 15:35
Hej Annette,
Hvor dejligt at høre det blev en dejlig kage :)
Og den frosting der – ej, men tasterne må have spillet mig et pus da jeg skrev mål til frosting, for det er da bl.a helt galt med 600 g. Jeg har rettet det til nu :)
Mange tak for din dejlig hilsen og hvor er det rart at I kan bruge mine opskrifter hjemme hos jer :)
Rigtig dejlig weekend
Kh AC
- Rikke skrev:25. oktober 2014 kl. 18:52
Endnu en dejlig opskrift, med et billede som gør, man ikke kan vente på, at prøve opskriften af. rigtig god weekend.
- Ann-Christine skrev:27. oktober 2014 kl. 09:30
Dejligt at høre, tusind tak :)
Rigtig dejlig mandag til dig
- Dorthe skrev:26. oktober 2014 kl. 09:03
Lyder som en lækker kage. Altid skønt med grøntsager eller frugt i kage. Så bliver den dejlig svampet.
- Lone skrev:26. oktober 2014 kl. 09:17
Hej Ann-Christine,
Mange tak for en masse gode opskrifter :)
Jeg har hørt noget om at man med fordel kan bruge olie til ‘våde gøntsags’ kager, eksempelvis squash/gulerødder.
Hvis man skal erstatte de 100g smør med olie, hvor mange g olie vil du i så fald putte i?
Mvh Lone- Ann-Christine skrev:27. oktober 2014 kl. 09:33
Hej Lone,
Dejligt at du kan bruge dem :)
Olie kan du også sagtens bruge, jeg ville komme omkring 3/4 dl olie i.
Kh AC
- Majken skrev:26. oktober 2014 kl. 10:44
Rigtig efterårskage som skal bages til madklubben på tirsdag. Ville ønske du ville skrive til dine opskrifter hvor mange pers. den er beregnet til.
- Ann-Christine skrev:27. oktober 2014 kl. 09:35
Hej Majken,
Ja, det er jeg ikke altid så god til at huske at få gjort … Men oftest er mine opskrifter til 4 personer, en skærekage som denne kan dog fint række til 8 personer.
Ellers så spørg endelig :)
Kh AC
- Lina Vig skrev:26. oktober 2014 kl. 14:41
Hejsa… Har lige bagt kagen og halløj en skøn mums kage
- Maja skrev:30. oktober 2014 kl. 20:05
Uhm! En lækker kage med nogle skønne ingredienser og lækre krydderier. Jeg lavede kagen til mine kollegaer, men tog lige fra til fire muffins, så familien også kunne smage :-)
Lærke bestilte kagen til sin fødselsdag i december, så det må man sige er mere end godkendt ;-)
Jeg har aldrig brugt så mange squash som efter jeg er begyndt at prøve alle dine opskrifter. Den har jeg da virkelig overset! Sikke en nem måde at få nogle skjulte grøntsager i sine børn :-)- Ann-Christine skrev:31. oktober 2014 kl. 06:58
Det er så fint det tip med at tage lidt fra til muffins, så man lige kan smage ;)
Og hvor dejligt at du også er vild med squash, jeg synes også det er en fantastisk grøntsag – den gør sig virkelig godt i mange retter :)
- Annette skrev:5. august 2015 kl. 15:09
Hej
Tak for mange lækre opskrifter og inspiration.
Skal bage en masse lækkert til barnedåb, og vil gerne kunne fordele opgaverne lidt.
Kan dejen bruges til muffins, og hvor længe skal de så bage, og kan de fryses?Bedste hilsner Annette
- Ann-Christine skrev:5. august 2015 kl. 22:12
Hej Annette,
Det lyder dejligt med bageplaner til barnedåb :)
Du kan sagtens komme opskriften her i muffinsforme. De skal have lige omkring 12-15 minutter ved 180 grader varmluft. Måske lidt længere, så tjek lige midten med en gaffel eller lign.
Og de kan godt fryses.
Rigtig god fornøjelse med dem
Kh AC- Malene skrev:12. august 2018 kl. 21:27
Hvor mange muffins giver én portion, vil du tro?
Mange hilsner fra Malene - Annette skrev:6. august 2015 kl. 15:10
Hej AC
Tak for dit hurtige af svar, så er det bare at komme igang.
- Lene skrev:4. september 2015 kl. 17:59
Hej Ann-Christine
Jeg har her på siden søgt forgæves efter din dejlige chokolade-squash kage som jeg har bagt de sidste år til stor fornøjelse. Jeg håber den må komme med igen, for det er virkelig en dejlig kage og en super måde at få brugt de mange squash i haven;-)- Ann-Christine skrev:4. september 2015 kl. 21:47
Hej Lene,
Den er nemlig dejlig og du finder opskriften længere oppe på siden her: http://www.valdemarsro.dk/squashkage/
Kh AC
- Manja skrev:19. september 2015 kl. 11:33
Skal smøres smeltes til dejen i starten eller blot Være blødt?
- Malene skrev:19. september 2015 kl. 15:45
Super lækker kage med dejlig smag og konsistens. Jeg klemte vandet fra squashen ud og det virkede. Kagen er fugtig med ikke for våd . Den bedste squashkage jeg har smagt.
Manja:Jeg smeltede ikke smøren ind i kagen og det virkede fint- Ann-Christine skrev:21. september 2015 kl. 20:53
Hvor er det dejligt at høre :)
– og tak for at du lige hjalp til i kommentarfeltet, mens jeg var offline – det er SÅ dejligt og værdsat, at vi hjælper hinanden :)
Kh AC
- Ann-Christine skrev:21. oktober 2015 kl. 10:10
Fx Philedelphia natural (endelig ikke light udgaven!)
:)- Mette skrev:22. oktober 2015 kl. 19:20
Tusinde tak
Kan jeg godt bage den et par dage inden jeg skal bruge den, eller bliver den tør?
- Karen skrev:21. januar 2016 kl. 14:30
Presser du noget af væden ud af squashen, efter du har revet den?
- Ann-Christine skrev:21. januar 2016 kl. 19:49
Kun hvis der er meget i, ellers tilpasser jeg det bare med melet :)
- Ann-Christine skrev:27. januar 2016 kl. 20:59
6-8 personer – afhængig af hvor kagesulten man er ;)
- Mette skrev:18. februar 2016 kl. 11:24
Hej
Kan jeg godt lave frosting dagen før den skal serveres og vente med at komme den på, til dagen hvor den skal bruges?
Hilsner Mette - Caroline skrev:31. marts 2016 kl. 09:33
Tak for en super blog, jeg bruger stort set aldrig mine kogebøger mere, jeg ender alligevel altid herinde, og det bliver altid fantastisk!
Jeg vil lige høre, hvor stor en springform du brugte? Sådan ift. bagetid.
Bedste hilsner Caroline- Ann-Christine skrev:31. marts 2016 kl. 20:29
Hvor er det en dejlig hilsen at få! Tusind tak, det er jeg virkelig glad for(og meget beæret over) <3
Jeg mener, at den springform jeg har brugt her er 18 cm :)
God bagelyst
Kh AC
- Anna skrev:12. august 2016 kl. 09:42
Hvor meget skal større portion skal der mon til, hvis man vil lave den i en bradepande? (Dem der følger med til ovnen)
Har du et bud på bagetid for en bradepande?- Ann-Christine skrev:12. august 2016 kl. 11:19
Hej Anna,
Jeg vil tro du skal gange opskriften med 3. Og bagetiden er måske 10-15 minutter længere, men hold endelig godt øje med den
Kh AC
- Lene skrev:28. september 2016 kl. 11:59
Hej. Jeg har en frygtelig masse squash. Hvad kan du anbefale at bruge dem til?
- Ann-Christine skrev:28. september 2016 kl. 22:36
Jeg vil varmt anbefale squashkagen og så denne lasagne som snildt kan tåle dobbelt mængde squash – kig også gerne efter flere squash opskrifter her
- Lena skrev:21. marts 2017 kl. 21:31
Hej. Ville det smage grimt med lidt stødt ingefær i i stedet for allehånde? ( det har jeg ikke på lager) 😊 Og kan der laves almindelig glasur i stedet for, hvid eller kakaoglasur?? 😊
- Ann-Christine skrev:22. marts 2017 kl. 08:57
Det kan du sagtens! Begge dele …
Det skal nok blive godt :)
- Ann skrev:29. marts 2017 kl. 20:27
Hvis man bager den aftenen før, ville du så opbevarer den på køl eller på køkkenbordet? Altså uden frosting.
- Ann-Christine skrev:30. marts 2017 kl. 20:59
Overdækket på køkkenbordet – blot en stor skål vendt på hovedet over kagen er en super løsning. I køleskabet vil en kage som denne blive lidt tør og kedelig.
- Ann skrev:30. marts 2017 kl. 21:22
Hvad med at lade den blive i formen og så ligge en tallerken over, ville det kunne fungere?
- Johanne skrev:9. juli 2018 kl. 17:40
Hvis jeg laver kagen aftenen før, og med frosting, skal den så ikke i køleskabet? på grund af frostingen tænkte jer
- Marina skrev:31. marts 2017 kl. 13:43
Mmh den må jeg simpelthen bage til arbejdet på tirsdag! Kan man mon bruge gulerødder i stedet for squash, eller vil det ikke give den samme svampede lækre konsistens?
- Ann-Christine skrev:3. april 2017 kl. 10:35
Det kan du sagtens – ellers prøv evt denne gulerodskage
:)
- Susann skrev:17. august 2017 kl. 21:34
Hej Ann-Christine.
Tusinde Tak for en total lækker kage. Jeg bagte din squash kage til min fars 80 års fødselsdag og den blev NYDT.
Lækkert lækkert lækkert..
Glade hilsner
Susann- Ann-Christine skrev:20. august 2017 kl. 16:07
Hvor er det bare dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
- Rikke Hansen skrev:25. august 2017 kl. 10:40
Hej Ann-Christine 😊
Vi har høstet SÅ mange squash i år og jeg har bagt det ene og det andet, syltet squash og brugt dem i madlavningen og selvfølgelig foræret væk.
Din opskrift på squash kage er simpelthen så lækker og jeg tænker, vil det være muligt at fryse kagen, selvfølgelig uden ostesjams ovenpå. Eller vil det ødelægge den? Håber du kan hjælpe mig, da jeg er lidt usikker.- Ann-Christine skrev:25. august 2017 kl. 17:34
Hej Rikke,
Squashkagen er glimrende til at fryse og kan i øvrigt også sagtens bages (og efterfølgende fryses) i muffinsform, når du har så mange lækre squash :)
Kh AC
- Puk Nikolajsen skrev:26. august 2017 kl. 12:34
Sjovet at du har bagt squash kage. Jeg har en Amerikansk opskrift hvor den hedde Zucinni Bred. Opskriften er næsten magen til din. Jeg er i en Bageklub med Engelske damer hernede i Frankrig og bagte den sidste gang vi mødtes, alle var vilde med den og den blev spist op.
- Ann-Christine skrev:28. august 2017 kl. 18:10
Opskriften lavede jeg tilbage i 2014 – og den er simpelthen så skøn, så vi glæder mig til den år efter år når det er sæson for squash :)
- Louise skrev:9. september 2017 kl. 16:49
Jeg pipper lige om, at denne opskrift x 2 er nok til en bradepande (i ovnstørrelse).
Jeg gangede med tre, og fik en ganske fornuftig bradepande fuld, plus en rund springform :) Så er der i hvert fald kage nok!Fuldstændig fantastisk opskrift! Kan kun anbefales herfra!
- Ann-Christine skrev:11. september 2017 kl. 11:58
Tusind tak for at dele tippet :)
-og for din søde hilsen ♡
Kh AC
- Maria skrev:23. september 2017 kl. 18:46
Kære Valdemarsro,
Tak! for en super lækker kageopskrift. Jeg skal lave kagen en dag før den skal bruges. Har I erfaringer med om det er bedre at have kagen i køleskabet eller på køkkenbordet natten over (med henblik på at bevare fugten i kagen)? og er det bedst at smørre glasuren på næste dag når kagen skal spises, eller kan man sagtens gøre det dagen før?På forhånd Tak <3
- Ann-Christine skrev:24. september 2017 kl. 10:53
Hej Maria,
Jeg har gerne kagen til at stå tildækket på køkkenbordet. Gerne under en stor skål eller lign.
Glasuren bliver pænest når den kommer på sammen dag som den skal serveres.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh AC
- Ruth skrev:13. oktober 2017 kl. 07:46
Det er helt igennem den bedste squashkage jeg har lavet. Svampet og lækker også et par dage senere og med en god krydderiet smag.
- Ann-Christine skrev:13. oktober 2017 kl. 18:06
Hvor er det dejligt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
- Helle skrev:22. oktober 2017 kl. 09:31
Husets nye yndlingskage 😊
Jeg har bagt både med squash og med gulerødder. Begge dele var super, synes dog squash gav det mest svampede lækre resultat, gulerod gav et mere bastant resultat.Men…. sidst endte min frosting ret tynd, trods jeg fulgte opskriften til punkt og prikke ( dog i dobbelt portion, men det er jo i princippet ligemeget ).
Eneste forskel var at jeg brugte Buko naturel istedetfor Philadelphia ….
Så tænker at man nok skal finde sin yndlings creamcheese som virker og holde sig til den ( Bukoen var på tilbud 😝)- Ann-Christine skrev:22. oktober 2017 kl. 21:50
Hvor er det dejligt at høre :)
Jeg plejer selv at bruge enten philadelphia eller Buko Økologiske cream Chease, som jeg oplevede begge fungerede glimrende.
Har hørt at light versionerne slet ikke duer (men dem har jeg ikke selv prøvet af) men ellers så tænker jeg om frostingen kan piskes for hårdt, så de bliver for flydende … ? Men ja, det er bare om at holde fast ved den der duer bedst for en :)
Kh AC
- Didde-Louise Henriksen skrev:8. marts 2018 kl. 17:09
Hejsa
Den ser virkelig lækker ud. Jeg skal besøge mit arbejde hvor nogle stykker ikke spiser mælkeprodukter. Smager den også godt uden frosting?
Og hvis man fordobler portionen (x 2), vil du så sige at det passer til en stor bradepande?
Vh Didde-Louise- Ann-Christine skrev:9. marts 2018 kl. 08:32
Ja, den er også super skøn uden frosting.
Du kan fint lave den i en bradepande og jeg vil næsten tro at du skal gange med 2,5 ca.
God fornøjelse
Kh AC
- Ida skrev:6. april 2018 kl. 17:59
Hejsa! Under billedet af din superlækre squashkage er der en krop der er lyserød og hvid ovenfor. Jeg har længe jagtet netop denne:) mon du kan dele mærket og evt hvor den er købt?
1000 tak for et skønt nyhedsbrev som jeg med glæde står op til og læser som en af de første ting HVER lørdag morgen😉- Ann-Christine skrev:9. april 2018 kl. 11:11
Tusind tak for din søde hilsen, Ida – det er rigtig dejligt at høre ♡
Koppen er fra keramikeren Helle Gram og den er nemlig bare så fin. Du kan købe dem online hos bl.a Unika-K
Kh AC
- Johanne skrev:1. juni 2018 kl. 18:21
Hvor meget bagepulver skal der bruges hvis jeg ikke har natron?
Glæder mig til at bage :) - Louise skrev:15. september 2018 kl. 09:09
Hvis den skal laves i en bradepande, skal jeg så bare lave dobbel portion?
Den ser virkelig skøn ud!- Ann-Christine skrev:18. september 2018 kl. 10:16
Jeg vil næsten tro at du skal op i omkring 2 1/2 -3 gange portionen.
- Nynne skrev:20. september 2018 kl. 16:10
Hej Ann-Christine.
Har du nogensinde lavet en beregning på, hvor mange kcal der er pr. 100g??- Ann-Christine skrev:21. september 2018 kl. 08:55
Nej, jeg regner aldrig kalorier ud på mine opskrifter – men jeg tænker at der er forskellige sites, hvor du kan taste ingredienserne ind og så regner den på det for dig.
Kh Ann-Christine

Jeg hedder Ann-Christine, er mor til to skønne 9 årige og gift med Martin.
Valdemarsro er min livsstil- og madblog, hvor jeg deler mine madopskrifter, rejseoplevelser og guides, inspiration til gode bøger, samt en hel del små hverdagslykkeglimt.
Læs mere om Valdemarsro.dk her >>
Se med når jeg laver mad i mit køkken ...
Har du lyst til at se mine opskrifter på video - så kig endelig med indenfor, når jeg laver mad i mit køkken på
Valdemarsro YouTubekanal her >>