Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/squashkage/

Squashkage

Squashkage er virkelig lækkert og denne opskrift er både saftig, krydret og den kan virkelig varmt anbefales.

Jeg kommer gode krydderier i, nødder og chokolade og den er virkelig smovset og det er tilmed blevet min datters yndlingskage.

Kagen holder sig lækker frisk længe og kan sagtens bages 1-2 dage før den skal serveres.

Prøv også: opskrift på de lækreste gulerodsboller >>

PT1H30M

Squashkage

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 100 g smør
  • 250 g brun farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 250 g hvedemel
  • 3 tsk kanel
  • 1 tsk allehånde
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 0,50 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 125 g hasselnødder, grofthakkede
  • 100 g mørk chokolade, grofthakkede
  • 350 g squash, groftrevet
  • Citron og vaniljefrosting
  • 150 g smør
  • 150 g flormelis
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 øko citron, revet skal herfra
  • 150 g flødeost, naturel
  • Til pynt
  • 15 hasselnødder, grofthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk brun farin, vanilje og stuetempereret smør til det er luftigt. Pisk derefter æg i et af gangen.

Bland mel, krydderier, bagepulver, natron og salt sammen i en ren skål og sigt det i dejen, sammen med squash, hasselnødder og chokolade.

Vend dejen godt sammen og kom dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter med bagepapir i bunden.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 45 minutter. Tjek om den er gennembagt og lad kagen køle lidt af i formen og derefter på en rist.

Kom frosting på, når kagen er helt afkølet.

Kardemomme- og citronfrostning
Pisk flormelis, kardemomme, citronskal og smør grundigt sammen og pisk derefter flødeost i. Pynt kagen med frosting og hasselnødder.