Squashkage


Squashkage er virkelig lækkert og denne opskrift er både saftig, krydret og den kan virkelig varmt anbefales.
Jeg kommer gode krydderier i, nødder og chokolade og den er virkelig smovset og det er tilmed blevet min datters yndlingskage.
Kagen holder sig lækker frisk længe og kan sagtens bages 1-2 dage før den skal serveres.
Prøv også: opskrift på de lækreste gulerodsboller >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Squashkage
- 100 g smør, stuetemperatur
- 250 g brun farin
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 250 g hvedemel
- 3 tsk stødt kanel
- 1 tsk allehånde
- 1 tsk stødt kardemomme
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 0,50 tsk salt
- 350 g squash, groftrevet
- 125 g hasselnødder, grofthakkede
- 100 g mørk chokolade, grofthakkede
- Citronfrosting med kardemomme
- 150 g smør
- 150 g flormelis
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 øko citron, revet skal herfra
- 150 g naturel flødeost
- Til pynt
- 15 hasselnødder, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Pisk smør, brun farin og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.
Bland mel, krydderier, bagepulver, natron og salt sammen og sigt det i dejen. Tilsæt squash, hasselnødder og chokolade.
Vend dejen godt sammen og kom den i en smurt springform på 20 cm i diameter med bagepapir i bunden.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter, til den er gennembagt. Lad kagen køle lidt af i formen og derefter på en rist.
Citronfrostning med kardemomme
Pisk smør, flormelis, kardemomme og citronskal grundigt sammen og pisk derefter flødeost i. Pynt den helt afkølede kage med frosting og hasselnødder.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Det smager fantastisk
Hej Ellen Marie
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for du synes
Kh Ann-Christine
Min svigerdatter bagte denne skønne kage til hendes søns 4 års fødselsdag.
Den var som himmelsk konfekt .
Men alm. ovn hvad skal den så bages på i grader og tid?
Mvh Anette Hansen
Ebeltoft
Hej Anette
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre!
I ovn med alm over/undervarme vil jeg give den 190-200 grader lidt afhængig af den enkelte ovn – og bagetiden vil være nogenlunde den samme, men mærk med et træspyd om den er gennembagt.
Kh Ann-Christine
Squashkage styrer for vildt… det gør gulerodskager også. De blive så dejlig saftige. Og man kan jo altid erstatte chokolade med rosiner/sultanas, hvis man hellere vil have det.
Jeg fratrækker altid 20% af sukkermængden på alle kageopskrifter, da jeg ikke bryder mig om den for søde smag (ja, jeg er nok lidt underlig). Til gengæld brugte jeg vaniljesukker i en større mængde.
Men en dejlig opskrift. 😀😃
Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine