Blåbærkage
Blåbærkage er virkelig dejligt at servere til en skøn hyggestund og det var en stor succes, da jeg bagte den herhjemme tidligere på ugen, så måske lige en ide til weekenden?
Jeg har en evig flirt med de lækre saftige, gennemblå og meget, meget lækre vilde blåbær. De smager så vidunderligt, er sprængfyldt med sundhed (nok knap så meget i en kage …) og så giver de i denne blåbærkage smagen af de lækreste små friske saftbomber.
Uhm! Den må I virkelig prøve.
Prøv også: min opskrift på skønne blåbærmuffins >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blåbærkage
- 200 g smør, stuetempereret
- 200 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
- 60 g frosne blåbær
- Frosting
- 75 g smør, stuetempereret
- 50 g flormelis
- 0,50 citron, fintrevet skal og 1 spsk saft
- 75 g naturel flødeost
- 20 g frosne blåbær
- Derudover
- 50 g blåbær, friske
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter ét æg i ad gangen.
Bland hvedemel med bagepulver, salt og citronskal og vend det forsigtigt i dejen, til den er helt ensartet. Kom en tredjedel af dejen i en smurt form på ca. 10 x 25 cm. Drys med blåbær, fordel lidt dej over, drys med flere blåbær og fortsæt sådan lagvis, til al dej og blåbær er brugt.
Bag blåbærkagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45-50 minutter. Lad kagen køle af på en rist, inden der kommes frosting over.
Frosting
Pisk smør, flormelis, citronsaft og citronskal, til det er hvidt og luftigt. Vend derefter flødeost i og pisk det hurtigt sammen. Kom blåbær på en pande og giv det et lille opkog. Det skal kun lige koge, rør imens.
Hæld saften fra blåbærrene gennem en sigte og rør 1-2 spsk saft i frostingen samt lidt af blåbærrene.
Smør kagen med blåbærfrosting. Drys til sidst med friske blåbær og server kagen.
Hej Ann-Christine.
Tak for den lækre opskrift, som jeg bagte i weekenden :-) Har du nogle råd til at få den mere svampet/saftig? Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke men synes den blev en smule tør.
Bedste hilsner
Stine
Hej, vil 1 kage position være nok til en springform med 23 cm i diameter, hvis man vil have en høj kage?
Hej Stine,
Måske den blot skulle have haft lidt kortere tid i ovnen, ellers svært at sige.
Jeg oplever den ikke selv tør, men det er jo en variant af sandkage, så måske er det det? :)
Kh Ann-Christine
20g blåbær? Det var ikke meget. Mener du 200g?
De 20 gram du nævner er udelukkende til frosting hvor der blot skal bruges 1 lille smule blåbær saft for farvens skyld. Så ja det er helt korrekt med 20 g :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan der bruges friske bær til det hele? Mvh
Ja, sagtens
Kh Ann-Christine
Kan man lave den i en springform? Evt. gange op så det bliver en dobbeltportion? Og hvilken str springform kan man i så fald bruge?
Hej Karin,
jeg har lavet en smart kageform omregner som du kan finde lige her: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/
Kh Ann-Christine
Kan man erstatte smør med olie i selve kagen?
jeg har ikke testet det, så det må komme an på en prøve. I du prøver det af, må du nok bedst piske æg og sukker luftigt, derefter de tørre ingredienser og olie til sidst.
God weekend
Kh Ann-Christine
Kan man lave kagen til en talkage hvor dejen er bunden og frostingen er en slags skum til toppen.
Ja, det tror jeg den vil egne sig glimrende til.
Rigtig god fornøjelse og god weekend :)
Kh Ann-Christine