Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blaabaerkage/

Blåbærkage

Blåbærkage er virkelig dejligt at servere til en skøn hyggestund og det var en stor succes, da jeg bagte den herhjemme tidligere på ugen, så måske lige en ide til weekenden?

Jeg har en evig flirt med de lækre saftige, gennemblå og meget, meget lækre vilde blåbær. De smager så vidunderligt, er sprængfyldt med sundhed (nok knap så meget i en kage …) og så giver de i denne blåbærkage smagen af de lækreste små friske saftbomber.

Uhm! Den må I virkelig prøve.

Prøv også: min opskrift på skønne blåbærmuffins >>

PT1H20M

Blåbærkage

Tid i alt1 time 20 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal1 kage
Ingredienser
  • 200 g smør, blødt
  • 200 g sukker
  • 0,50 vaniljestang
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 60 g blåbær, frosne
  • Frostning
  • 75 g smør, blødt og stuetempereret
  • 50 g flormelis
  • 75 g flødeost, naturel
  • 20 g blåbær, frosne
  • 0,50 citron, fintrevet skal og 1 spsk saft
  • Derudover
  • 50 g blåbær, friske
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Vend vaniljekornene godt med sukker, så de bliver fordelt i sukkeret. Pisk vanilje, sukker og smør sammen, til det er luftigt og helt hvidt. Pisk derefter ét æg i ad gangen.

Bland bagepulver med mel, salt og citronskal og vend det forsigtigt i dejen.

Kom en tredjedel af dejen i en smurt form i størrelse ca. 25 x 11 cm – evt. beklædt med bagepapir. Drys med blåbær fordel lidt dej over, drys med flere blåbær og fortsæt lagvis til alt dej og blåbær er brugt.

Bag blåkagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45-50 minutter.

Lad kagen køle af på en rist, inden der kommes frostning over.

Frosting
Pisk smør, citronsaft, citronskal og flormelis til det er hvidt og luftigt. Vend derefter flødeost i og pisk det hurtigt sammen. Kom blåbær på en lille pande og giv det et lille opkog, det skal kun lige koge, rør imens. Hæld saften gennem en sigte og rør 1-2 spsk saft i frostningen samt lidt af blåbærrene.

Smør kagen med blåbærfrosting. Drys med friske blåbær og server kagen.

Kagen er til ca 6 personer