Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blaabaerkage/

Blåbærkage

Blåbærkage er virkelig dejligt at servere til en skøn hyggestund og det var en stor succes, da jeg bagte den herhjemme tidligere på ugen, så måske lige en ide til weekenden?

Jeg har en evig flirt med de lækre saftige, gennemblå og meget, meget lækre vilde blåbær. De smager så vidunderligt, er sprængfyldt med sundhed (nok knap så meget i en kage …) og så giver de i denne blåbærkage smagen af de lækreste små friske saftbomber.

Uhm! Den må I virkelig prøve.

Prøv også: min opskrift på skønne blåbærmuffins >>

PT1H30M

Blåbærkage

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 200 g smør, stuetempereret
  • 200 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 60 g blåbær, frosne
  • Frosting
  • 75 g smør, stuetempereret
  • 50 g flormelis
  • 0,50 citron, fintrevet skal og 1 spsk saft
  • 75 g flødeost, naturel
  • 20 g blåbær, frosne
  • Derudover
  • 50 g blåbær, friske
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter ét æg i ad gangen.

Bland hvedemel med bagepulver, salt og citronskal og vend det forsigtigt i dejen, til den er helt ensartet. Kom en tredjedel af dejen i en smurt form på ca. 10 x 25 cm. Drys med blåbær, fordel lidt dej over, drys med flere blåbær og fortsæt sådan lagvis, til al dej og blåbær er brugt.

Bag blåbærkagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45-50 minutter. Lad kagen køle af på en rist, inden der kommes frosting over.

Frosting
Pisk smør, flormelis, citronsaft og citronskal, til det er hvidt og luftigt. Vend derefter flødeost i og pisk det hurtigt sammen. Kom blåbær på en pande og giv det et lille opkog. Det skal kun lige koge, rør imens.

Hæld saften fra blåbærrene gennem en sigte og rør 1-2 spsk saft i frostingen samt lidt af blåbærrene.

Smør kagen med blåbærfrosting. Drys til sidst med friske blåbær og server kagen.