Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blaabaerkage/ Afternoon tea Efterår, Forår, Fødselsdag, Kager, Kager og søde sager, Sommer, Vinter

Blåbærkage

Blåbærkage er virkelig dejligt at servere til en skøn hyggestund og det var en stor succes, da jeg bagte den herhjemme tidligere på ugen, så måske lige en ide til weekenden?

Jeg har en evig flirt med de lækre saftige, gennemblå og meget, meget lækre vilde blåbær. De smager så vidunderligt, er sprængfyldt med sundhed (nok knap så meget i en kage …) og så giver de i denne blåbærkage smagen af de lækreste små friske saftbomber.

Uhm! Den må I virkelig prøve.

Prøv også: min opskrift på skønne blåbærmuffins >>

Blåbærkage
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT1H30MPT30M8
Ingredienser
  • 200 g smør, stuetempereret
  • 200 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 60 g blåbær, frosne
  • Frosting
  • 75 g smør, stuetempereret
  • 50 g flormelis
  • 0,50 citron, fintrevet skal og 1 spsk saft
  • 75 g flødeost, naturel
  • 20 g blåbær, frosne
  • Derudover
  • 50 g blåbær, friske
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter ét æg i ad gangen.

Bland hvedemel med bagepulver, salt og citronskal og vend det forsigtigt i dejen, til den er helt ensartet. Kom en tredjedel af dejen i en smurt form på ca. 10 x 25 cm. Drys med blåbær, fordel lidt dej over, drys med flere blåbær og fortsæt sådan lagvis, til al dej og blåbær er brugt.

Bag blåbærkagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45-50 minutter. Lad kagen køle af på en rist, inden der kommes frosting over.

Frosting
Pisk smør, flormelis, citronsaft og citronskal, til det er hvidt og luftigt. Vend derefter flødeost i og pisk det hurtigt sammen. Kom blåbær på en pande og giv det et lille opkog. Det skal kun lige koge, rør imens.

Hæld saften fra blåbærrene gennem en sigte og rør 1-2 spsk saft i frostingen samt lidt af blåbærrene.

Smør kagen med blåbærfrosting. Drys til sidst med friske blåbær og server kagen.