Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blaabaercrumble/

Blåbærcrumble

Blåbærcrumble er en herlig og super nem kage at bage.

Jeg er vild med de farverige, sunde, gennemblå nordiske blåbær, som er nemme at finde i frysedisken i supermarkederne, og som gør sig så godt i en blåbærkompot og blåbærtærte. Jeg bagte kagen i fredags og det var så hyggeligt at samles til en hyggestund, da Johan og Julie kom hjem fra skole og vi kunne starte weekenden sammen.

Min blåbærcrumble er krydret med kanel og vanilje, men kardemomme eller blot vanilje vil også være dejligt.

Prøv også: Min bedste opskrift på blåbærtrifli >>

PT45Mter

Blåbærcrumble

1 kage    45 minutter
1 kage
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 minutter
Fremgangsmåde

Bland de frosne eller friske blåbær med sukker og kom dem i et smurt ovnfast fad. Bland havregryn, mel, mandelmel, sukker, kanel og vanilje sammen i en skål og smuldre smørret deri til det danner gode krummer.

Fordel crumblen over blåbær i fadet og sæt fadet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 40 minutter.

Serveres med fx creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Opskriften er til 6 personer