Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bananmuffins/

Bananmuffins

Bananmuffins med chokolade og nødder, der er bagt med modne sødmefyldte bananer som nærmest kalder på at blive tryllet om til lækkert bagværk … eller en smoothie, bananpandekager eller andet lækkert.

Her er de saftige bananmuffins fyldt med nødder og chokolade, for de to er udgør et fremragende makkerpar til banan og så giver det både smag og et dejligt crunch til krummen. Kagerne er nemme at bage og skønne at lave sammen med børnene.

Prøv også: min opskrift på banankage >>

PT45M

Bananmuffins med chokolade og nødder

Tid i alt45 min.
Arbejdstid25 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 75 g hasselnødder
  • 125 g smør, blødt og stuetempereret
  • 125 g sukker
  • 3 æg
  • 2 banan, modne
  • 80 g mørk chokolade, hakket
  • 125 g hvedemel
  • 0,50 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom hasselnødderne i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft og bag i 15 minutter til hinderne bliver sprøde og sprækker. Kom hasselnødderne i et rent klæde og gnid hinderne af. Hak nødderne groft.

Pisk smør og sukker sammen til det er ensartet og luftigt og pisk derefter et æg i ad gangen.

Rør mosede bananer, chokolade og hakkede nødder i dejen. Bland hvedemel, bagepulver og salt og vend også det i dejen.

Fordel dejen i muffinsforme og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 18 minutter.