Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/joedekager/

Jødekager

En af mine yndlingsjulesmåkager er de små sprøde jødekager med kanelsukker og mandelflager. De er farligt gode! Jeg bagte dem i weekenden og resten af familien er enige med mig.

De er i hvertfald næsten spist allerede …

Nu bager jeg heller ikke en kæmpe portion, men opskriften er nem at gange op, hvis man gerne vil have rigeligt til juledagene og måske som små, søde og spiselige værtindegaver. Jeg tror vi bager en portion mere inden jul – og så har jeg planer om barndommens ægte havregrynskugler, om lakridsvarianten og om den mere sunde variant ala dadelkugler. Jeg er slet ikke i tvivl om at jeg kan få mine to allersødeste julekøkkenhjælpere til at hjælpe til med at trille alverdens lækkerier.
Der er i øvrigt mange flere gode juleopskrifter lige her, som jeg bare må have frem år efter år.

PT45Mter

Jødekager

30 stk.    45 minutter
30 stk.
Ingredienser
  • 150 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 70 g sukker
  • 1/2 æg, sammenpisket
  • 1 knivspids hjortetaksalt
  • Pynt
  • 1/2 æg, sammenpisket
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk kanel
  • 25 g mandler, smuttede og hakkede
Udskriv opskrift
45 minutter
Fremgangsmåde

Bland mel, sukker og hjortetaksalt godt sammen.

Smuldr smør i melblandingen, til det har konsistens som fint revet ost. Saml hurtigt dejen med et halvt sammenpisket æg (resten af ægget gemmes til pensling).

Form dejen til en rulle på ca 5-6 cm i diameter. Rul et stykke bagepapir eller madpapir omkring og kom den i fryseren i en halv times tid – ikke mere end det.

Skær tynde småkager af dejen, som lægges på en bageplade med bagepapir.

Pensl jødekagerne med resten af det sammenpiskede æg og drys med kanelsukker og mandelflager.

Bag småkagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 6-8 minutter.

Hold øje med dem, for de skal ikke tage for meget farve, kun være let lysebrune.