Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/joedekager/

Jødekager

En af mine yndlingsjulesmåkager er de små sprøde jødekager med kanelsukker og mandelflager. De er farligt gode! Jeg bagte dem i weekenden og resten af familien er enige med mig.

De er i hvertfald næsten spist allerede …

Nu bager jeg heller ikke en kæmpe portion, men opskriften er nem at gange op, hvis man gerne vil have rigeligt til juledagene og måske som små, søde og spiselige værtindegaver. Jeg tror vi bager en portion mere inden jul – og så har jeg planer om barndommens ægte havregrynskugler, om lakridsvarianten og om den mere sunde variant med dadler. Jeg er slet ikke i tvivl om at jeg kan få mine to allersødeste julekøkkenhjælpere til at hjælpe til med at trille alverdens lækkerier.
Der er i øvrigt mange flere gode juleopskrifter lige her, som jeg bare må have frem år efter år.

PT45M

Jødekager

25-30 stk    45 min.
25-30 stk
Ingredienser
  • 150 g mel
  • 125 g smør
  • 70 g sukker
  • 1/2 æg
  • 1 knivspids hjortetaksalt
  • Pynt:
  • ½ sammenpisket æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 25 g hakkede mandler
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Bland mel, sukker og hjortetaksalt godt sammen.

Skær smøret i tynde skiver, fx med en ostehøvl og kom det ned i dejen. Smuldr blandingen godt sammen til det har konsistens som fint revet ost. Saml hurtigt dejen med et halvt sammenpisket æg (resten af ægget gemmes til pensling).

Form dejen til en rulle a ca 5-6 cm i diameter. Rul et stykke bagepapir eller madpapir omkring og kom den i fryseren i en halv times tid – ikke mere end det.

Imens kan smuttes og hakkes mandler …
Skær nu tynde småkager af dejen, som lægges på en bageplade med bagepapir.
Pensl jødekagerne med resten af det sammenpiskede æg og drys med kanelsukker og mandelflager. Bages derefter i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 5-6 minutter, hold øje med dem, for de skal ikke tage for meget farve, kun være let lysebrune.

P.S. Hvis man er til lakrids, så tror jeg faktisk ikke det ville være så tosset med et lille drys rålakridspulver, på toppen af disse lækkerhapser!