Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/joedekager/

Jødekager

En af mine yndlingsjulesmåkager er de små sprøde jødekager med kanelsukker og mandelflager. De er virkelig så ualmindelig gode!

Kanelsukkeret bliver dejligt sprødt og en smule karamelliseret under bagning, dem må I prøve ♡

Opskriften er nem at gange op, hvis man gerne vil have rigeligt til juledagene og som små skønne værtindegaver og så kan dejen sagtens holde på køl i nogle uger.

Prøv også: min opskrift på de klassiske finskbrød >>

PT45M

Jødekager

Tid i alt45 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed1 uge
Antal30 stk.
Ingredienser
  • 150 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 70 g sukker
  • 0,50 æg, sammenpisket
  • 1 knivspids hjortetaksalt
  • Pynt
  • 0,50 æg, sammenpisket
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk kanel
  • 25 g mandler, smuttede og hakkede
Udskriv 
Fremgangsmåde

Bland mel, sukker og hjortetaksalt godt sammen. Smuldr smør i melblandingen til det er helt ensartet smuldret.

Saml hurtigt dejen med et halvt sammenpisket æg (gem resten af ægget til pensling).

Form dejen til en rulle på 5-6 cm i diameter. Rul et stykke bagepapir eller madpapir omkring og kom dejen i fryseren i en halv time.

Skær tynde småkager af dejen, og læg småkagerne på en bageplade med bagepapir.

Pensl med resten af det sammenpiskede æg og drys med kanelsukker og mandelflager.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 7-8 minutter. Hold øje med dem. Småkagerne skal ikke tage for meget farve, men kun være let lysebrune i kanten.

Lad dem køle af på bagepladen.