Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/safranboller/

Safranboller med remonce

Safranboller med remonce er virkelig en helt særlig og herlig spise ♡

Vi har en fast tradition med søde luciabrød på Lucia, også kaldet lussekatte. Jeg holder så meget af de små fine traditioner, som går igen år efter år. Så hyggeligt! I weekenden tog jeg hul på et lille brev safran og fik lyst til at prøve et lille twist på de traditionelle luciabrød – det blev til disse lækre safranboller, fyldt med remonce og for at gøre det ekstra konditori lækkert, så fyldte vi dem med flødeskum og nød dem til en god kop kaffe.

Prøv også: Min opskrift på de lækreste luciaboller

PT2H30min

Safranboller med remonce

14-15 stk    2 timer 30 min
14-15 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
2 timer 30 min
Fremgangsmåde

Rør gær og safran ud i mælk og tilsæt derefter sukker, salt, smeltet smør og æg. Rør det godt sammen og tilsæt mel lidt efter lidt. Ælt til sidst dejen godt, den må godt være en smule klistret, så tilsæt ikke for meget ekstra mel, for så bliver bollerne tørre og kedelige.
Lad dejen hæve tildækket i 1 1/2 time.

Remonce
Ælt sukker og marcipan sammen, pisk derefter hurtigt smør og vanilje i med en elpisker, det må endelig ikke overpiskes.

Saml bollerne
Rul dejen ud i en stor firkant på lidt over 1 cm tykkelse og skær firkanter på ca. 15×15 cm. Kom en spsk. remonce i hver og fold hjørnerne af dejen ind og luk godt sammen i kanterne og bunden.

Læg dem med samling en ned på en bagepladen med bagepapir, hvor de skal hæve i ca. 30 minutter. Pensl med et sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter.

Lad bollerne køle af på en rist og pynt derefter med safranglasur.
Hvis man rigtig skal eftermiddagshygge og lege hjemmekonditor – så kan bollerne jo lige skæres op og fyldes med lækker luftig flødeskum inden servering.