Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/engelsk-julekage/

Engelsk julekage – english christmas cake

Engelsk julekage er en lækker konfektkage, som skal laves i rigtig god tid inden juletiden. Et perfekt bageprojekt til os, der i starten af november kan mærke det kribler, for at komme i gang med juleforberedelserne.

En rigtig klassisk engelsk julekage skal laves i god tid. Kagen er fyldt med tørrede frugt og alkohol, som står og trækker længe og gør, at kagen bliver bedre og bedre, som ugerne går. Den holder sig godt, så man skal ikke være nervøs for, om den kan holde til jul. Hvis I bager kagen i starten af november, så er den klar til at blive pyntet og spist fra midten af december.

Prøv også: opskrift på de lækreste norske klejner >>

PT21dage

Engelsk julekage - english christmas cake

Tid i alt21 dage
Arbejdstid2 timer
Holdbarhed4 måneder
Antal1 kage
Ingredienser
  • 150 g rosiner, lyse
  • 150 g rosiner, mørke
  • 100 g tørret abrikos, finthakket
  • 100 g figner, tørrede, finthakket
  • 150 g dadel, finthakket
  • 75 g mandler, grofthakket
  • 100 g korender
  • 1 dl portvin
  • 1 dl mørk rom
  • 200 g hvedemel
  • 50 g mandelmel
  • 0,50 tsk stødt nellike
  • 1 tsk kanel
  • 0,50 tsk stødt ingefær
  • 1 knivspids stødt kardemomme
  • 1 øko appelsin, fintrevet skal + saften herfra
  • 1 tsk bagepulver
  • 250 g smør
  • 200 g brun farin
  • 4 æg
  • Derudovere
  • 0,50 dl mørk rom
  • Overtræk til kagen
  • 3 spsk abrikosmarmelade
  • 1 spsk mørk rom
  • 200 g marcipan
  • 4 spsk flormelis
  • Glasur
  • 2 æggehvide
  • 250 g flormelis
  • 50 g hvid fondant
  • 1 knivspids spiseligt sølvstøv
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Sæt rosiner, abrikos, figner, dadler, hakkede mandler og korender i blød i en beholder med låg. Hæld portvin og rom over, sæt låg på og lad det trække 1-2 timer.

Bland mel, mandelmel, nelliker, kanel, ingefær, kardemomme, revet appelsinskal og bagepulver sammen i en ren skål.

Pisk smør og farin til det er luftigt og pisk derefter et æg ad gangen i og gør det sammen med mel og krydderi blandingen.

Rør de iblødsatte frugter, hakkede mandler og overskydende væde, samt appelsinsaft i dejen og rør dejen godt sammen.

Smør en høj springform på cirka 20 cm i diameter og kom bagepapir i.

Hæld dejen i formen og bag kagen i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft i 1 time. Skru ned for varmen til 110 grader og bag kagen yderligere 2 timer. Hvis kagen bliver for mørk, så læg en tallerken eller et låg over.

Tag kagen ud af ovnen, lad den køle helt af i formen. Prik kagen flere steder  med en gaffel eller træspyd og hæld langsomt cognac eller rom over kagen, så det når at trænge ned i kagen. Var der væde til overs fra iblødsætning af de tørrede frugter, så hæld også det over kagen.

Pak kagen godt ind i bagepapir og derefter i folie eller plast. Opbevar kagen mørkt, tørt og køligt. Et skab med en temperatur på omkring 18 grader er glimrende. Kagen skal trække i minimum 2 uger inden den pyntes og spises, men den kan holde sig i månedsvis.

Pynt kagen
Rør abrikosmarmelade med rom og smør kagen op med marmeladen.

Rul et tyndt lag marcipan ud på bordpladen drysset med lidt flormelis.

Rul først en marcipanstrimmel ud til at  dække kanten af kagen og derefter en cirkel til toppen. Læg marcipanen på og samle kanterne pænt.

Pisk æggehvide og flormelis til en tyk glasur og smør kagen op med en paletkniv, så glasuren lægger flot på kagen.

Rul fondant ud og stik stjerner ud, samt tril små kugler og pynt kagen med stjernerne. Drys lidt spiseligt sølvstøv over, når glasuren har sat sig.

Opskriften giver ca 24 stykker kage.