Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hasselnoeddesmaakager/ Afternoon tea Cookies og Småkager, Efterår, Forår, Juleopskrifter, Julesmåkager, Kager og søde sager, Sommer, Vinter

Hasselnøddesmåkager

Hasselnøddesmåkager med chokolade og rigelige mængder af hasselnødder er en af mine yndlingssmåkager – som jeg bager både ved juletid og resten af året. Hasselnødderne giver smag ala nøddecreme til småkagen, og særligt hvis man bruger de gode piemonte hasselnødder, som smager helt vidunderligt.

Denne lille småkage er så sprød og lækker. De holder sig dejligt sprøde i et par uger i en tætsluttet småkagedåse og de er virkelig gode til både te, kaffe og et glas mælk.

Prøv også: opskrifter på flere julesmåkager >>

PT45MPT20M40

Hasselnøddesmåkager

Tid i alt45 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 uger
Kan frysesJa
Antal40 stk.
Ingredienser
  • 150 g smør, stuetemperatur
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin
  • 1 æg
  • 225 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 175 g hasselnødder
  • 130 g mørk chokolade, finthakket
  • 0,50 tsk flagesalt, til drys
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker og farin, til det er luftigt, og pisk derefter ægget i.

Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen, sigt det i dejen og rør det godt sammen.

Rist hasselnødderne på en tør varm pande, til hinderne begynder at sprække. Kom hasselnødderne i et rent klæde og brug det til at gnubbe alle hinderne af. Hak derefter hasselnødderne så omkring 2/3 af hasselnødderne er fnthakkede og resten mellem-grofthakkede. Vend hasselnødder og chokolade i dejen.

Form små runde kugler på størrelse med en hasselnød med skal og sæt dem på bageplader med bagepapir. Giv kagerne et lille tryk, så de flader en smule ud. Drys med lidt flagesalt.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 11-14 minutter, til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af på en bagerist.