Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/braendte-hasselnoedder/ Julekonfekt Juleopskrifter, Kager og søde sager, Konfekt og slik

Brændte hasselnødder

Brændte hasselnødder smager vidunderligt og er ikke helt så kendt som de klassiske brændte mandler. Du kan sagtens lave en kombination og mikse nødderne eller du kan lave dem hver for sig.

Alle hasselnødder kan bruges, men hvis man køber de lækreste hasselnødder dyrket i piemonte, så bliver det ikke bedre. Dem er jeg personligt faldet pladask for og det samme gælder resten af familien! De har den skønneste smag af nougat og nødder, som er helt ubeskrivelig og til brændte hasselnødder er det et stort hit.

Prøv også: Mine opskrifter på dejlig julekonfekt >>

Brændte hasselnødder
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M1
Ingredienser
  • 100 g hasselnødder
  • 100 g sukker
  • 1 knivspids vaniljesukker
  • 4 spsk vand
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rist hasselnødderne på en tør varm stor pande under konstant omrøring, de skal ikke tage farve, men skal ristes til hinderne sprækker og kan gnides af. Vend dem ud på et rent klæde og gnid hinderne af. Lad imens panden køle af.

Kom hasselnødderne tilbage på den afkølede pande sammen med sukker, vand og vanilje.

Rør hele tiden i blandingen og varm op til middel varme.

Sukkeret smelter og bliver sammen med vand og krydderier til en tynd sirup. Fortsæt med at røre i blandingen, efter kort til fordamper vandet og sukkeret vil blive helt sprødt og knasende tørt. Den krystalliserede sukker har nu samles sig om hasselnødderne og begynder efter kort tid at smelte. Fortsæt med at røre og vende rundt i hasselnødderne konstant. Det må ikke smelte til karamel, men skal blot lige smelte en anelse, så det bliver en mellemting mellem den sprøde krystalliserede sukker og en sprød karamel.

Hæld straks de brændte hasselnødder over på bagepapir og lad dem køle helt af, inden de spises.