Brændte hasselnødder
Brændte hasselnødder smager vidunderligt og er ikke helt så kendt som de klassiske brændte mandler. Du kan sagtens lave en kombination og mikse nødderne eller du kan lave dem hver for sig.
Alle hasselnødder kan bruges, men hvis man køber de lækreste hasselnødder dyrket i piemonte, så bliver det ikke bedre. Dem er jeg personligt faldet pladask for og det samme gælder resten af familien! De har den skønneste smag af nougat og nødder, som er helt ubeskrivelig og til brændte hasselnødder er det et stort hit.
Prøv også: Mine opskrifter på dejlig julekonfekt >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 1 portion
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Brændte hasselnødder
- 100 g hasselnødder
- 100 g sukker
- 1 knivspids vaniljesukker
- 4 spsk vand
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rist hasselnødderne på en tør varm stor pande under konstant omrøring, de skal ikke tage farve, men skal ristes til hinderne sprækker og kan gnides af. Vend dem ud på et rent klæde og gnid hinderne af. Lad imens panden køle af.
Kom hasselnødderne tilbage på den afkølede pande sammen med sukker, vand og vanilje.
Rør hele tiden i blandingen og varm op til middel varme.
Sukkeret smelter og bliver sammen med vand og krydderier til en tynd sirup. Fortsæt med at røre i blandingen, efter kort til fordamper vandet og sukkeret vil blive helt sprødt og knasende tørt. Den krystalliserede sukker har nu samles sig om hasselnødderne og begynder efter kort tid at smelte. Fortsæt med at røre og vende rundt i hasselnødderne konstant. Det må ikke smelte til karamel, men skal blot lige smelte en anelse, så det bliver en mellemting mellem den sprøde krystalliserede sukker og en sprød karamel.
Hæld straks de brændte hasselnødder over på bagepapir og lad dem køle helt af, inden de spises.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvorfor skal hinderne af, det gør man jo ikke med mandler ?
Hej Preben
Hinderne på hasselnødderne er lidt mere bitre end mandlerne, derfor tager jeg dem af. Men det må du endelig gøre som du synes bedst om.
Glædelig jul
Kh Ann-Christine
Har du erfaring med at lave brændte valnødder eller er overfladen for ujævn?
Du kan sagtens lave brændte valnødder efter samme opskrift :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hvor længe de mon kan holde sig på glas ?
Kunne være fedt at preppe lidt til julen :D
Hej Sille,
Minimumsholdbarheden på mine opskrifter kan du se i opskriften, samme sted som mængde, tid mv.
De kan sandsynligvis holde længere end det, du risikere i værste fald at de bliver lidt klistrede, hvis låget ikke slutter tæt.
Rigtig god fornøjelse og rigtig glædelig jul :)
Kh Ann-Christine