Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/braendte-mandler/

Brændte mandler

Vi har lavet årets første portion brændte mandler. Med duftende kanel og en mild smag af vanilje. De smager dejligt og er super fine som en lille værtindegave.

Julestemningen startede for mig i sidste uge, hvor Johan og jeg havde en dejlig fridag sammen. Effter biograftur og en lækker frokost, gik vi en tur ned ad strøget i Aarhus og jeg registrerede duften af brændte mandler – så var der ikke noget at gøre …

Jeg var ramt! Af julestemning og lyst til dels at begynde at pynte op herhjemme og dels at gå i køkkenet og lave alverdens julede lækkerier.

Prøv også: Hjemmelavede norske klejner

PT30M

Brændte mandler

100 g    30 min.
100 g
Ingredienser
  • 100g mandler
  • 100 g sukker
  • kornene fra ½ vaniljestang
  • 1 tsk kanel
  • 4 spsk vand (måske kun 2 spsk, hvis panden er lille)
Udskriv opskrift
30 min.
Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne i en pande og lad det varme op ved middel varme.

Rør hele tiden under opvarmningen.

Sukkeret smelter og bliver sammen med vand og krydderier til en tynd sirup. Hold godt øje med det og rør i det hele tiden, så det ikke brænder på. Siruppen tykner mere og mere, og på kort tid fordamper vandet og sukkeret krystallisere igen, bliver helt tørt og samler sig rundt om mandlerne.

Nu skal man være lidt hurtig og skrue ned på lav varme, for sukkeret må endelig ikke smelte til karamel – for så får man bare et tynt lag hård karamel rundt om mandlerne – men det skal blot lige karamelisere en lille smule på enkelte af mandlerne.

Rør godt og hæld straks mandlerne over på bagepapir og lad dem køle af, inden de spises.
valdemarsro youtube Se med i videoen her, hvor jeg viser opskriften >>