Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/braendte-mandler/

Brændte mandler

Vi har lavet årets første portion brændte mandler. Med duftende kanel og en mild smag af vanilje. De smager dejligt og er fine som en lille værtindegave.

Julestemningen startede i sidste uge, hvor Johan og jeg havde en dejlig fridag sammen. Efter biograftur og en lækker frokost, gik vi en tur ned ad strøget i Aarhus og jeg registrerede duften af brændte mandler, så var der ikke noget at gøre …

Akut julestemning med lyst at pynte op og gå i køkkenet og lave alverdens julede lækkerier.

Prøv også: Hjemmelavede norske klejner

PT30M

Brændte mandler

Tid i alt30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 uger
Antal1 portion
Ingredienser
  • 100 g mandler
  • 100 g sukker
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 1 tsk kanel
  • 4 spsk vand (lidt mindre hvis panden er lille)
Udskriv 
Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne i en pande og lad det varme op ved middel varme.

Rør hele tiden under opvarmningen.

Sukkeret smelter og bliver sammen med vand og krydderier til en tynd sirup. Hold godt øje med det og rør i det hele tiden, så det ikke brænder på.

Siruppen tykner mere og mere, og på kort tid fordamper vandet og sukkeret krystallisere igen. Det bliver helt tørt og samler sig rundt om mandlerne.

Nu skal du være lidt hurtig og skrue ned på lav varme, for sukkeret må endelig ikke smelte til karamel, for så får du bare et tyndt lag hård karamel rundt om mandlerne. Det skal blot lige karamellisere en lille smule på enkelte af mandlerne.

Rør godt og når de er klar, så hæld straks mandlerne over på bagepapir og lad dem køle af, inden de spises.