Brændte mandler
Her får du min opskrift på brændte mandler. Med duftende kanel og en mild smag af vanilje. De smager dejligt og er fine som en lille værtindegave.
Julestemningen startede i sidste uge, hvor Johan og jeg havde en dejlig fridag sammen. Efter biograftur og en lækker frokost, gik vi en tur ned ad strøget i Aarhus og jeg registrerede duften af brændte mandler, så var der ikke noget at gøre …
Akut julestemning med lyst at pynte op og gå i køkkenet og lave alverdens julede lækkerier.
Prøv også: Hjemmelavede norske klejner >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Brændte mandler
- 100 g mandler
- 100 g sukker
- 1 knivspids vaniljepulver
- 1 tsk stødt kanel
- 4 spsk vand (lidt mindre hvis panden er lille)
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bland alle ingredienserne i en pande og lad det varme op ved middel varme.
Rør hele tiden under opvarmningen.
Sukkeret smelter og bliver sammen med vand og krydderier til en tynd sirup. Hold godt øje med det og rør i det hele tiden, så det ikke brænder på.
Siruppen tykner mere og mere, og på kort tid fordamper vandet og sukkeret krystallisere igen. Det bliver helt tørt og samler sig rundt om mandlerne.
Nu skal du være lidt hurtig og skrue ned på lav varme, for sukkeret må endelig ikke smelte til karamel, for så får du bare et tyndt lag hård karamel rundt om mandlerne. Det skal blot lige karamellisere en lille smule på enkelte af mandlerne.
Rør godt og når de er klar, så hæld straks mandlerne over på bagepapir og lad dem køle af, inden de spises.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Nøj hvor er de gode og nemme at lave. Tusind tak for opskriften
Hej Charlotte
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Jeg vælger altid dine opskrifter. De er nemme at forstå og resultatet er godt.
Glæder mig til at smage.
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for!
Kh Ann-Christine
Tak for en super lækker opskrift. Jeg plejer dog at justere sukker mængden og bruger 75-80g, mens øvrige ingredienser forbliver uændrede. Kan klart anbefales.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften ♡
Kh Ann-Christine